به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، «سعید نمکی» در نشست نوروزی با اصحاب رسانه که امروز(25 اسفند ماه) برگزار شد گفت: توسعه یافتگی در هیچ کشوری حاصل نخواهد شد مگر با داشتن رسانه های پویا و مطالبه گر.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه جامعه نیازمند رسانه های توسعه یافته و مطالبه گر است، گفت: مدیران باید پاسخگوی رسانه های مطالبه گر باشند و داشتن رسانه های توسعه یافته می تواند جامعه را به سمت توسعه یافتگی هدایت کند.
وی گفت: در حوزه وزارت بهداشت ما دوران موفق و طلایی را داشته ایم که بر اساس آن توانستیم در بین کشورهای منطقه جایگاه شامخی را کسب نماییم.
نمکی گفت: دانشگاه های علوم پزشکی در حوزه پژوهش از جایگاه خوبی در منطقه برخوردار هستند.
وی با بیان اینکه در سال 57 فقط 27 درصد داروها در داخل کشور تولید می شدند، افزود: هم اکنون 95 درصد داروهای مصرفی در داخل کشور تولید می شود و پوشش بیمه همگانی نیز از رکوردهای خوبی است که ما در منطقه داریم.
وزیر بهداشت گفت: امروز حدود 18 هزار مرکز خدمات بهداشتی در سراسر کشور داریم و فقط در دانشکده های دولتی شش هزار و 100 دانشجوی پزشکی مشغول تحصیل هستند.
نمکی با تاکید بر اینکه امروز ما شاهد این هستیم که عوامل خطرزا در نظام سلامت وارد دوره تازه ای شده است، گفت: در گذشته ما با پنج دلار بچه ها را در مقابل بیماری های مهلک، مسری و خطرناک واکسینه می کردیم اما امروز هزینه یک دوره درمان شیمی درمانی یک بیمار معادل هزینه واکسینه کردن یک شهرک می باشد.
نمکی خاطرنشان کرد: امروز شاهد گسترش بیماری های قلبی و عروقی، حوادث جاده ای، دیابت و دیگر بیماری های غیر واگیر هستیم که جزو عوامل تهدیدکننده سلامت جامعه می باشند که ما در وزارت بهداشت برای مقابله با این بیماری ها نقش کمی داریم هرچند در حوزه اطلاع رسانی این بیماری ها نیز عملکرد خوبی داریم.
وی افزود: ما نیازمند تغییر سبک زندگی برای عدم ابتلا به این بیماری ها هستیم و رسانه ها می توانند نقش زیادی در کاهش شیوع این بیماری ها داشته باشند.
نمکی افزود: در عرصه های بیماری های واگیردار مانند HIV، بیماری های مشترک دام و انسان و بیماری های منطقه ای مانند سالک و سل مقابل با درمان که ممکن است ما را گرفتار نماید، که در این حوزه نیز نقش رسانه ها بسیار حائز اهمیت می باشد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: سال 98 سال پر تلاطمی خواهد بود چرا که با تحریم های ظالمانه آمریکا روبرو هستیم ولی وزارت بهداشت با تمهیداتی که اندیشیده است و با تهیه تجهیزات پزشکی و دارو که شخصا هر لحظه آن را دنبال می کنم، ارز مورد نیاز برای تهیه داروها و تجهیزات پزشکی تا پایان بهار تامین شده است و در کنار آن مکانیسم هایی نیز برای عبور از تحریم ها اتخاذ شده است.
وی خاطرنشان کرد: در خصوص قیمت دارو با توجه به اصرار ما برای تامین دارو با ارز 4 هزار و 200 تومانی افزایش قیمت دارو مانند سال های گذشته نهایتا 10 تا 15 درصد خواهد بود.
نمکی گفت: پرونده الکترونیک سلامت و نظام ارجاع از تکالیف قانونی ای است که در برنامه پنجم و ششم بر عهده وزارت بهداشت گذاشته شده است، هرچند در این حوزه متاسفانه خوب کار نشده است ولی با استقرار یک مدیر ملی برای پرونده الکترونیک سلامت تا پایان بهار آینده پرونده الکترونیک سلامت اجرایی خواهد شد.
وی با بیان اینکه وزارت بهداشت هفت هزار میلیارد تومان از سازمان تامین اجتماعی طلب دارد، گفت: مبالغی از این طلب دریافت شده و مبالغی نیز در این هفت دریافت خواهد شد که در اولین قدم کارانه های معوق پرستاران به روز می شود.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان در خصوص رسیدگی به وضع سلامت روان جامعه گفت: وضع بهداشت روان در مملکت دچار بحران می باشد و ما یکی از افسرده ترین مردم را داریم و سوال من این است که چرا باید کاری کنیم که بیمار روانی داشته باشیم و ما باید به سمت نشاط آفرینی در جامعه برویم. ما در حوزه بهداشت روان باید پیشگیرانه عمل کنیم و به دنبال احیای نشاط آفرینی هستیم.
وی افزود: در سال آینده دو برنامه در اولویت کاری ما قرار دارد که رسیدگی به بیماران روانی و توسعه بخش های سوختگی می باشد.
نمکی خاطرنشان کرد: امروزه در دنیا ایزوله کردن بیماران روانی انجام نمی شود و باید به نحوی عمل کنیم که بیماران روانی احساس وخامت حال نکنند و ما به دنبال بازتوانی بیماران روانی هستیم.
وی در خصوص اینکه وزارت بهداشت را در وضعیت مطلوبی از مدیریت قبلی تحویل گرفته است، گفت: مبنای فعالیت های ما اقدامات خوب وزارت بهداشت می باشد که از آنها تشکر می کنم و از زحمات شبانه روزی آقای هاشمی که یکی از پرتلاش ترین وزرای بهداشت بود نیز تقدیر می کنم و من همواره در هر جایی که حضور پیدا می کنم، تاکید بر رعایت انصاف و جوانمردی دارم.
نظر شما