احمد حاجی شریف، معاون نظارت بر چاپ و نشر سازمان دارالقرآن الکریم از برگزاری نشست تخصصی مصححان مصحف شریف خبر داد و به خبرنگار شبستان گفت: این نشست پنجشنبه، پنجم آبان با حضور 65 مصحح که هم اکنون در حال تصحیح آیات الهی هستند و با هدف ایجاد هماهنگی های لازم میان آنها برای تصحیح و کتابت کتاب الهی برگزار می شود.
وی با بیان این مطلب که سازمان دارالقرآن الکریم 6 سال است که برگزاری این نشست های تخصصی را برعهده دارد، اظهار کرد: مصححان قرآن فارغ التحصیلان رشته های علوم قرآن و حدیث، ادبیات فارسی و ادبیات عربی در کنار قاریان و حافظان کتاب الهی هستند که پس از ارزشیابی و ارائه آموزش های تخصصی در زمینه کتابت و علامتگذاری قرآن برای انجام این کار انتخاب شده اند و در نشست های تخصصی علاوه بر ارتقای فنون و مهارت ها به تبادل اطلاعات و تجارب با یکدیگر نیز می پردازند.
حاجی شریف ادامه داد: علاوه بر این در این نشست های مصححان قرآن با حضور کارشناسان به همفکری با یکدیگر نیز پرداخته و دستاوردهای این عرصه در بازه زمانی دو نشست به بحث و بررسی گذاشته می شود.
تسلط مصححان بر انواع کتابت های قرآن
معاون نظارت بر چاپ و نشر سازمان دارالقرآن الکریم درباره انواع کتابت های موردقبول این سازمان که مصححان به آنها تسلط دارند، بیان کرد: کتابت قرآن به خطوط مختلف نسخ، نستعلیق، ریحان و ثلث در ایران در حال انجام است و از لحاظ نوع کتابت و علامتگذاری به دلیل تنوع قومیت ها تفاوت هایی وجود دارد به عنوان مثال در شرق کشور نوع کتابت از شبه قاره تبعیت می کند و در جنوب غربی کشور کتابت عربی رواج بیشتری دارد.
وی با بیان این مطلب که در دیگر نقاط بیشتر شیوه کتابت رسم الاملاء یا شیوه قیاسی رواج دارد، عنوان کرد: مصححان باید به تمامی این خطوط و کتابت های تسلط داشته باشند چون نمی توان مصححان را به تناسب انواع خاص خط، کتابت و علامتگذاری تقسیم کرده و آنها را تنها به تصحیح نوع خاصی از قرآن ها گماشت از این رو مصححان در سازمان دارالقرآن الکریم آموزش های لازم را برای انجام این کار دیده اند.
حاجی شریف درباره نوع کتابتی که مورد قبول سازمان دارالقرآن است، ابراز کرد: اکثر مصاحف سازمان به شیوه ایرانی یعنی تطابق لفظ با مکتوب است اما مصاحف مصری یا رسم المصحفی اینگونه نیست و اختلافاتی به ویژه در امر الف کوتاه یا بلند دارند.
وی درباره روند کار کارگروه مشترک سازمان داارلقرآن الکریم و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرد: جلسات این کارگروه به قوت خود باقی است و بنابر نیازهای روز دو یا سه هفته یک بار تشکیل جلسه می دهد تصمیمات خوبی را هم اتخاذ کرده و اقدامات خوبی را انجام داده است.
ممانعت از چاپ قرآن در خارج از کشور به همت کارگروه تخصصی
حاجی شریف با اشاره به مصوبات مهم این کارگروه گفت: ممانعت از چاپ قرآن در خارج از کشور، جلوگیری از ورود مصاحفی که در ایران امکان چاپ و نشر آنها وجود دارد به ویژه از کشور چین و نیز ارزیابی قلم های نوری وارداتی که بعضا محتوای مناسبی نداشته از دستاوردهای تشکیل این کارگروه است.
شایان ذکر است، نشست تخصصی مصححان قرآن پنجشنبه، پنجم آبان در سازمان دارالقرآن الکریم برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما