ادبیات ما در نمایش دشمن سرگردان است

شاکری دشمن شناسی در ادبیات دفاع مقدس را موضوع ضروری برای پژوهش دانست و افزود: بسیاری از آسیب ها ناشی از تزلزل و سرگردانی در شناسایی و شناساندن دشمن است.

«احمد شاکری» با بیان اینکه در حال انجام دو پژوهش هستم، به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، گفت: یک پژوهش ، دفتر دوم دشمن شناسی در ادبیات داستانی دفاع مقدس با زیر تیتر روایت شناسی و جریان شناسی است. در این بخش بیشتر به ابزارها و جوانب داستانی کمک می شود. مثلا اینکه نقش دشمن و جایگاه دشمن در انواع شیوه ها و طرح های داستانی چیست. تقسیم بندی برای طرح های داستانی یا جایگاه زاویه دید و انواع مختلف و متنوع آن در شناسیایی دشمن چیست و همین طور جریان شناسی به این معنا که در طول این چهار دهه دشمن چطور شناخته شده و شناسانده شده است.

 

این نویسنده، پژوهشگر و منتقد ادبی تصریح کرد: کار دیگری که با دوستان پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در حال انجام آن هستیم، یک جور تاریخ نگاری ادبیات داستانی دهه 60 است . به همراه دوستان چندین رمان مطالعه شده است و مورد نقد جمعی قرار گرفته است. این پژوهش در حال انجام است و در حال حاضر مشخص نیست چه زمانی آمده می شود.

 

وی با اشاره به اینکه پژوهش در معنای عام در حوزه ادبیات دفاع مقدس چندان رونقی نداشته است، خاطر نشان کرد: معدود پژوهشگرانی هستند که در حوزه ادبیات، پژوهش کردند . جرقه پژوهش دشمن شناسی در ادبیات دفاع مقدس با یک مقاله یا یادداشت با موضوع دشمن زده شد. یک مقاله 40، 50 صفحه ای بود . با توجه به ظرفیت بسیار بالایی که در این حوزه  وجود دارد تصمیم گرفتم در این زمینه کار کنم. جالب است که در حوزه دشمن شناسی فارغ از ادبیات آنطور که گشتم، منابع قابل توجهی پیدا نکردم. به عنوان مثال کتاب در حوزه دشمن شناسی از منظر اسلام پیدا نکردم. وقتی در این سطح کار نو باشد علی القاعده در حوزه ادبیات که بحث جدید است و در حوزه ادبیات داستانی که آن هم بحث جدیدی است، پژوهش راهبردی است. باید دعوت کنیم از پژوهشگران که این مبحث را مورد توجه قرار دهند و آنرا توسعه دهند و در این زمینه پژوهش راهبردی داشته باشند.

 

شاکری اظهار داشت: بسیاری از آسیبها که در در طول ادبیات مان به خصوص ادبیات دفاع مقدس خوردیم بابت این است که در نمایش دشمن سرگردان هستیم. در سال جاری در چهلمین سال انقلاب اسلامی بحثی در مورد تطهیر پهلوی مطرح شد.یعنی دشمن در حوزه ادبیات انقلاب هم وجود دارد . ادبیات ما تا حدودی در اینکه دشمن را چگونه بشناسد و چطور بشناساند متزلزل و سرگردان است. لذا این موضوع دشمن شناسی در ادبیات دفاع مقدس یک موضوع مهم و ضروری برای پژوهش است.

کد خبر 773869

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha