تشکیل اتحادیه مطبوعات جهان اسلام مقدمه‌ شکست اقتدار رسانه‌ای نظام سلطه

معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر ارشاد با اشاره به انحصار رسانه ای حاکم بر جهان از سوی نظام سلطه گفت: تشکیل اتحادیه مطبوعات جهان اسلام مقدمه ای برای شکستن این اقتدار رسانه ای است.

به گزارش خبرنگار شبستان، محمدجعفر محمدزاده، معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر ارشاد در ابتدای سخنان خود در نشست خبری هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی مطبوعات و خبرگزاری‌ها ضمن تشکر از رسانه‌ها به خاطر پوشش اخبار نمایشگاه گفت: ما خود را صاحب نمایشگاه نمی‌دانیم و تنها هماهنگ‌کننده امور مربوط به اهالی رسانه کشور به عنوان سربازان مسیر آگاهی‌بخشی و اطلاع‌رسانی هستیم.

 

 

محمدزاده با اشاره به نزدیک شدن به روزهای افتتاح هجدهمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها گفت: نمایشگاه سه‌شنبه سوم آبان آغاز به کار می‌کند و تا دهم آبان ادامه می‌یابد.

 

 

وی تفاوت‌های نمایشگاه هجدهمین با سال‌های گذشته را چشم‌گیر توصیف کرد و ادامه داد: مهم‌ترین تفاوت به جدا شدن نمایشگاه از جشنواره مطبوعات باز می‌گردد. جشنواره و نمایشگاه دو رویداد مهم برای جامعه مطبوعاتی و رسانه‌ای کشور به حساب می‌آیند که طی جلسات مختلف به این نتیجه رسیدیم بهتر است به طور جداگانه برگزار شوند.

 

 

محمدزاده تأکید کرد: تمامی رویدادهای نمایشگاه امسال ظرف سه ماه گذشته در جلسات شورای سیاست‌گذاری متشکل از 15 نفر شامل مدیران مطبوعات، اساتید روزنامه‌نگاری و مدیران اجرایی به تصویب رسیده است.

 

 

معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد به سایر تفاوت‌های نمایشگاه امسال با گذشته اشاره کرد و گفت: 481 غرفه سال گذشته امسال به بیش از 600 غرفه رسیده است. از سوی دیگر با افزایش فضای نمایشگاهی تلاش شد به هیچ متقاضی حضور در نمایشگاه پاسخ منفی داده نشود.

 

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره برنامه‌های تدارک دیده شده برای نمایشگاه گفت: امسال علاوه بر غرفه‌ها حداقل 15 برنامه جنبی متنوع برای نمایشگاه تدارک دیده شده تا توانمندی‌های کشور را به بازدیدکنندگان معرفی کنند. به طور مثال در یکی از بهترین نقاط نمایشگاه غرفه‌ای با همکاری ایرنا برای نمایش تصویر شهدای مطبوعات و رسانه طراحی شده است.

 

 

محمدزاده همچنین به برنامه‌های سرای روزنامه‌نگاران در نمایشگاه اشاره و یادآور شد: سرای روزنامه‌نگاران فضای مناسبی برای رونمایی از کتاب‌های منتشر شده در حوزه مطبوعات فراهم می‌کند. از سوی دیگر برترین عکس‌های مطبوعاتی و کاریکاتورهای رسانه‌های کشور به همراه غرفه کارنامه مطبوعات و اولین‌های مطبوعات کشور در رشته‌های مختلف در این سرا در معرض دید عموم قرار می‌گیرند.

 

 

معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد نمایشگاه عکس پیشگامان مطبوعات از مشروطه تا انقلاب اسلامی را از دیگر بخش‌های سرای روزنامه‌نگاران دانست و گفت: غرفه عکس‌های خبری با همکاری خانه عکاسان و موزه مطبوعات کشور با همکاری مرکز اسناد و کتابخانه ملی برپا می‌شود تا تاریخ مطبوعات را برای بازدیدکنندگان به نمایش بگذارد. همچنین غرفه فروش کتاب‌های مرتبط با حوزه رسانه از دیگر بخش‌ها خواهد بود که در جشن اختتامیه از کتاب برتر سال مطبوعات تقدیر خواهد شد.

 

 

نشست‌های نمایشگاه مطبوعات از دیگر بخش‌های نمایشگاه هجدهمین است که محمدزاده درباره آن توضیح داد: کارگاه‌های آموزشی با حضور اساتید روزنامه‌نگاری و نشست‌های تخصصی با حضور فعالان رسانه و چهره‌های رسانه‌ای از جمله ورزشکاران، هنرمندان و غیره با موضوع ارتباط سالم چهره‌ها با مطبوعات برگزار می‌شود. همچنین تحلیل محتوایی 15 روزنامه کثیرالانتشار از دیگر برنامه‌های این بخش است.

 

 

استاد دانشکده خبر در ادامه به بخش بین‌الملل نمایشگاه اشاره کرد و گفت: اتفاق مهم نمایشگاه امسال آغاز به کار اتحادیه مطبوعات جهان اسلام پس از چند ماه پی‌گیری است که تاکنون 35 کشور اسلامی برای حضور در آن اعلام آمادگی کرده‌اند.

 

 

وی ادامه داد: انحصار رسانه‌ای از جمله موضوعاتی است که نظام سلطه بر جهان حاکم کرده و اخبار را آن‌گونه که خود می‌خواهد به دنیا اطلاع‌رسانی می‌کند و هر جا هم لازم باشد همچون موضوع 11 سپتامبر و دستگیری بن‌لادن رسانه‌ها را دچار مرگ رسانه‌ای می‌کند.

 

 

محمدزاده همچنین افزود: همان‌طور که می‌دانیم مرگ در انتظار قذافی بود اما نظام سلطه نمی‌خواست قذافی زنده بماند تا پاسخگوی زوایای پنهان زندگی خود باشد.

 

 

وی تأکید کرد: تشکیل اتحادیه مطبوعات جهان اسلام مقدمه‌ای برای شکستن اقتدار رسانه‌ای نظام سلطه است.

 

 

معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد درباره سایر برنامه‌های بخش بین‌الملل نمایشگاه نیز گفت: جشنواره "هنر ر رسانه"که اطلاع‌رسانی آن در ماه‌های گذشته در سطح بین‌المللی صورت گرفته دیگر برنامه بخش بین‌الملل است که تاکنون از 25 کشور آثاری برای آن در بخش‌های عکس، کاریکاتور و گرافیک مطبوعات ارسال شده است.

 

 

محمدزاده یادآور شد: همچنین آثار ارایه شده در این بخش که موضوع آنها صلح و عدالت باشد در بخش جداگانه و در راستای شعار محوری جمهوری اسلامی ایران که ساختن جهانی سراسر صلح و صفا است مورد داوری قرار می‌گیرند.

 

 

پایان‌بخش سخنان محمدزاده ارایه بن خرید به بازدیدکنندگان نمایشگاه بود که وی در این‌باره گفت: امسال مبلغ پنج میلیارد ریال بن اشتراک و خرید مطبوعات در اختیار اقشار مختلف بازدیدکننده از نمایشگاه قرار می‌گیرد که از جمله اهداف آن می‌توان به گسترش فرهنگ اشتراک و خرید مطبوعات اشاره کرد.

 

 

وی به کارکردهای این طرح اشاره کرد و افزود: در این طرح از شیوه‌ پرداخت یارانه مستقیم به مطبوعات که کار بسیار دشواری بود به سمت تقویت زیرساخت‌های مطبوعات کشور گام برمی‌داریم.

 

 

معاون وزیر ارشاد همچنین درباره شیوه توزیع این بن‌ها گفت: بخشی از این بن‌ها در اختیار مدارس، دانشگاه‌ها، حوزه‌های عملیه و سایر نهادهای فرهنگی قرار می‌گیرد تا برای خرید اشتراک گروهی مطبوعات اقدام کنند. بخش دیگر نیز در مورد برپایی نمایشگاه به مراجعه‌کنندگان اهدا می‌شود.

 

 

وی در پایان تأکید کرد: اگر این طرح آزمایشی امسال با موفقیت روبرو شود در سال‌های آینده همچون بن کتاب تبدیل به رویه‌ای ثابت خواهد شد.

 

 

پایان پیام/

 

کد خبر 77393

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha