ایران با دست روحانی از قطر پیشی می گیرد

رئیس جمهوری چهار فاز از پارس جنوبی را افتتاح می کند تا ایران در برداشت گاز از قطر پیشی بگیرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، «حسن روحانی» رئیس جمهوری کشورمان امروز به بوشهر سفر کرده تا چهار فاز از پارس جنوبی را به بهره برداری برساند.

 

در خصوص جزئیات این طرح ها روز گذشته «بیژن نامدار زنگنه» وزیر نفت کشورمان گفت: تاکنون در چهار فاز ۱۳، ۲۲، ۲۳ و ۲۴ میزان سرمایه‌گذاری ۱۱ میلیارد دلار بوده است. اکنون 2 سکو از مجموع 4 سکوی فاز 13 و 2 سکو از مجموع 4 سکوی فازهای 22، 23 و 24 به مدار بهره‌برداری آمده و در مجموع اکنون دیگر نمی‌شود گفت که با قطر به صورت مساوی از مخزن پارس جنوبی برداشت می‌کنیم، بلکه ما بسیار از رقیب خود فراتر رفته‌ایم.

 

زنگنه افزود: قرارگاه توانست 2 فاز را در سال 94 تکمیل کرده و هم اکنون نیز  4 فاز دیگر را به مدار بهره‌برداری برساند که البته کمی از بخش دریایی این 4 فاز 13 و 22،  23 و 24 باقیمانده که این بخش نیز در نیمه نخست سال 98 تکمیل می‌شود.

 

وی  تصریح کرد: من درآمد روزانه این 4 فاز را نمی‌گویم چرا که از همین فردا آقای روحانی می‌گوید این میزان درآمد را به حساب دولت واریز کنید و مردم می‌گویند این میزان درآمد چه شد؟

 

وزیر نفت افزود: به جزء 140 هزار بشکه تولید روزانه میعانات گازی این پروژه‌ها، تولید سالانه 2 میلیون تن LPG و 2 میلیون تن اتان، روزانه یکصد میلیون مترمکعب گاز طبیعی در این 4 فاز تولید می‌شود که با قیمت حدود 20 سنت در هر مترمکعب در نظر بگیرید که چه میزان درآمدزایی برای کشور به دنبال خواهد داشت.

 

یادآور می شود، با تکمیل عملیات اجرایی چهار ردیف شیرین‌سازی گاز در هر یک از بخش‌های خشکی دو طرح توسعه‌ای پارس جنوبی، پالایشگاه فاز ۱۳ با ظرفیت شیرین‌سازی روزانه ۵۶ میلیون مترکعب و فاز‌های ۲۲ تا ۲۴ هم با ظرفیت فرآورش روزانه ۵۶ میلیون مترمکعب گاز، هفته آینده (یکشنبه، ۲۶ اسفند ۹۷) با حضور رئیس‌جمهوری، وزیر نفت، مدیرعامل شرکت ملی نفت و جمعی از مسئولان بلندپایه کشوری و منطقه‌ای در شهرستان کنگان به‌طور رسمی افتتاح می‌شود.

 

با بهره‌برداری از این فاز‌ها ایران برای نخستین بار در برداشت گاز از این میدان مشترک از قطر پیشی می‌گیرد.

 

اجرای این طرح‌ها که به کنسرسیوم‌هایی متشکل از پیمانکاران، مشاوران و سازندگان ایرانی واگذار شده است، با بهره‌گیری از حداکثر توان و تخصص شرکت‌های داخلی به مرحله بهره‌برداری رسیده است.

 

هر یک از دو طرح توسعه برای برداشت و فرآورش ۵۶ میلیون مترمکعب گاز غنی از میدان مشترک، ۲۹۰۰ تن گاز مایع (ال پی جی)، ۲۷٥٠تن اتان، ۷۵ هزار بشکه میعانات گازی و ۴۰۰ تن گوگرد طراحی شده است./

کد خبر 773969

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha