به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، آیت الله «لطف الله دژکام» امروز (شنبه 26 اسفند) در جلسه با مدیرکل و معاونان صدا و سیمای فارس با بیان اینکه فضای صدا و سیما 2 مورد را با هم باید جمع کند که کار دشواری است، گفت: یکی اینکه جهت گیری ها ارزشی باشد دوم اینکه مخاطب در سطح ملی و بین المللی داشته باشد، این خواسته مقام معظم رهبری است و جمع کردن و دستیابی به این 2 هدف با هم واقعا کار سختی است.
نماینده ولی فقیه در فارس افزود: ما در بسیاری از کارهای خود مدل از پیش تعریف شده و امتحان پس داده ای نداریم تا از آن الگو بگیریم بنابراین باید خودمان مدل مطلوبمان را بسازیم، مدل طراحی شده را اجرا کنیم و در ادامه دوباره آسیب شناسی کنیم و رفع عیب کنیم، طبیعتا کار دشواری است و این مسئله گاهی برای ما تبدیل به یک چالش شده است و امیدواریم در این مسئله شما موفق شوید خصوصا صدا و سیمای فارس که خود می تواند الگویی برای دیگران شود.
وی با تأکید بر شناسایی الگوهای گذشته و اقتباس صدا و سیما از این مدل ها، اظهار کرد: ما به این مدل کارها نیاز داریم و اگر می خواهیم جهانی شویم باید روش کار جهانی شدن را یاد بگیریم و از یک زاویه محدود نمی شود همه را پوشش داد ولی در عین حال می خواهیم حفظ جهات ارزشی خود را کرده باشیم.
امام جمعه شیراز عنوان کرد: در حالیکه امروز بر افکار ما جوی حاکم شده است که اگر می خواهیم ارزشی باشیم باید برخورد تند انجام دهیم و اگر برخورد تند انجام دهیم دیگر جهانی دیده نمی شویم ولی اگر تعامل انجام شود جهانی می شود، ما تعامل را نیاز داریم و باید روی آن کار شود و مدل های قوی برای آن طراحی کنیم البته ظرافت و دقت دارد اما شدنی است.
وی با اشاره به عدم تبیین حقوق اساسی جمهوری اسلامی در این 40 سال، متذکر شد: حقوق اساسی جمهوری اسلامی باید درست تبیین شود وگرنه هر روز سوال می شود که مثلا کاری که رئیس جمهور انجام نداده است چرا رهبر نمی کند؟ این شبهات به صورت مفصل در جامعه وجود داردچرا اینطور است؟ برای اینکه ما حقوق اساسی را تبیین نکردیم، یعنی جایگاه رهبر، نوع وظایفی که مستقیما ورود کند، نوع وظایفی که باید هدایت کند و دیگران هستند که باید آن وظایف را انجام دهند و ایشان نباید دخالت کند و اگر دخالت کند شائبه دیکتاتوری ایجاد می شود و در مغایرت با اهداف نظام جمهوری اسلامی خواهد بود این مسائل تبیین نشده است.
آیت الله دژکام با بیان اینکه با توجه به بدنه قوی دانشگاه شیراز و وجود انسان هایی با نگاه انقلابی، ارزشی و ولایی می توانیم به این عرصه ورود داشته باشیم، گفت: تبیین از نظر علمی قدم اول است و در ادامه مسئله در دست ارباب هنر قرار می گیرد تا با ظرافت کار خود مسئله را در جامعه جا بیاندازند ولی ما در حد تبیین هم در این مسئله کار نکردیم و باید خیلی بیشتر کار کنیم و بنده با جدیت این موضوع را دنبال می کنم چون رهبری در بیانیه گام دوم به این مسئله تاکید دوباره کردند و فرمودند جمهوریت و اسلام حاصل تفکر پیشرفته امام خمینی (ره) بود که به هم پیوند زده شد یعنی سبک اجرای اسلام را در یک جمهوری دیدیم در حالیکه تفکر غالبی که در بین مردم جامعه وجود دارد این است که می توان کار را دست یک نفر داد تا آخر رفت.
نماینده ولی فقیه در فارس با بیان اینکه رسانه ها باید مروج اخلاق شوند در حالیکه متاسفانه امروز فضای مجازی اخلاق را زیر سوال می برد و رهبری نیز در برخی از سخنرانی های خود اشاره فرمودند که وضع مناسبی نیست، افزود: برخی اخلاق ها اخلاق انقلابی است یعنی باید اخلاق انقلابی گری را هم مشخص کنیم، بنده در خطبه های نماز جمعه با اشاره به سخنرانی رهبر انقلاب اسلامی در جمع خبرگان گفتم که رهبر انقلاب اخلاق انقلابی گری را درس داد، بچه های انقلابی ما گاهی این چارچوب های اخلاقی را مراعات نمی کنند و ما لطمه می خوریم.
وی تأکید کرد: کار فرهنگی یعنی همه ما با هم شبکه باشیم و این وسط ضعفی داریم و باید آن را پیدا کرده و در جهت رفع آن تلاش کنیم، تامین عدالت نیاز به نظریه پردازی دارد.
نظر شما