حجتالاسلام والمسلمین ولی عادلی در خصوص نهادینه شدن فرهنگ وقف در جامعه به خبرنگار شبستان گفت: برای ترویج فرهنگ وقف باید تبلیغات میدانی و گسترده صورت بگیرد به طوری که وقف به بخشی از ذهنیت اقشاری که توانایی وقف کردن را دارند تبدیل شود.
وی با اشاره به این که نگاهی که به وقف وجود دارد مبتنی بر واقعیت نیست، افزود: متاسفانه گاهی مشاهده می شود که به اوقاف به عنوان یک بنگاه کسب درآمد از قبال موقوفات نگریسته می شود که با اتکا به درآمد موقوفات هیچ مشکل مالی ندارد.
عادلی، تاکید کرد: آنچه به عنوان درآمد موقوفات به دست می آید باید در راه نیت واقف هزینه شود و لاغیر و در این میان اوقاف تنها به عنوان امانتدار بر کسب درآمد و به کارگیری آن در جهت نیات واقفین نظارت و اقدام می کند که این یک وظیفه شرعی است و نمی توان از آن عدول کرد.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه گیلان، ادامه داد: دست اندرکاران وقف در اوقاف در کنار متولیان و خادمین با تمام وجود در خدمت موقوفه ها هستند چرا که می دانند که چه امانت بزرگی را در اختیار دارند.
عادلی با بیان اینکه ثواب مراقبت از موقوفه به اندازه خود واقف است، افزود: وقف صدقه جاریه ای است که عامل ماندگاری یاد و نام انسان است و یکی از عواملی که تا امروز اسلام را زنده نگه داشته و ترویج داده، فرهنگ وقف بوده است.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه گیلان تصریح کرد: اگر بتوانیم در مسیری حرکت کنیم که منجر به بکارگیری پتانسیل و توان همه موقوفات شده و در جهت نیت واقف اقدام شود قطعا بخش زیادی از مشکلات اجتماعی و اقتصادی جامعه برطرف می شود و معضلاتی از قبیل فقر فرهنگی، بیکاری و کمبود خدمات اجتماعی از بین می رود.
پایان پیام/
نظر شما