بسیج دولتی برای کمک به سیل زدگان/همه پای کار آمدند

بارش های فراوان باعث وقوع سیل در برخی از مناطق استان های گلستان و مازندران شده است که با وقوع این حادثه از همان ساعات ابتدایی مقامات دولتی نیز همپای نیروهای امدادی برای خدمت رسانی به مردم در این مناطق حاضر بودند.

به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، با آغاز سال نو شاهد بارش های فراوان در مناطق مختلف کشور به ویژه مناطق شمالی بودیم. این بارش ها در مناطق شمالی کشور شدت بیشتری داشته تا جایی که متاسفانه باعث وقوع سیل در مناطقی از استان های گلستان و مازندران شده است و خسارات بسیاری را به روستاهای این دو استان وارد کرده تا جایی که برخی از روستاها در این مناطق دچار آسیب های جدی شده و در محاصره آب قرار گرفتند.

 

پس از وقوع سیل نیروهای امدادی و مسئولان به مناطق سیل زده اعزام شدند. سرهنگ «رمضان صادقی» با اشاره به اینکه کارکنان پادگان شهدای ارتش واقع در منطقه ساحلی گهرباران ساری پس از بارش برف، ادامه بارش های سیل آسا و افزایش برودت هوا در شرق استان مازندران، با اجرای به موقع عملیات امدادرسانی به کمک مردم سیل زده این استان شتافتند، گفت: اکیپ های امدادرسانی این یکان با حضور در مناطق نکا و هزار جریب استان مازندران به توزیع آذوقه و مواد غذایی مورد نیاز از جمله نان و کنسرو و البسه گرم در میان مردم حادثه دیده و گرفتار در بوران برف و سیلاب پرداختند.

 

فرمانده پادگان شهدای ارتش افزود: عملیات امدادرسانی و مردم یاری ارتش در شرق استان مازندران با درخواست و هماهنگی فرمانداری شهرستان نکا و ستاد بحران استان صورت گرفته و در صورت نیاز تا برطرف شدن مشکلات ناشی از سیلاب ایجاد شده، ادامه خواهد یافت.

 

سرهنگ صادقی با اعلام اینکه پادگان شهدای ارتش واقع در منطقه ساحلی گهرباران ساری در ایام نوروز امسال پذیرای میهمانان و مسافران نوروزی به ویژه خانواده های کارکنان سرافراز ارتش جمهوری اسلامی ایران هستن، تصریح کرد: هم اکنون اکیپ های امدادرسانی این پادگان با کلیه تجهیزات و ادوات دراختیار، آماده انجام هرگونه عملیات مردم یاری و امدادرسانی در استان های مازندران و گلستان بوده و تا پایان تعطیلات نوروزی در آماده باش کامل به سر می برند.

 

بنابراین گزارش با حضور مسئولان و پس از اخذ گزارش ها از مناطق سیل زده رئیس جمهوری دستورات لازم برای رسیدگی به مشکلات سیلزدگان را صادر کرد. حجت الاسلام «حسن روحانی» در تماس با وزیر کشور و مسئولان دو استان سیل زده، دستورات تکمیلی را برای تسریع در رسیدگی به مشکلات مردم این مناطق صادر کرد.

وی ضمن گفت و گوی تلفنی با استاندار مازندران و معاون استاندار گلستان و اخذ آخرین گزارش ها از وضعیت جاری شدن سیل و آبگرفتگی دراین دو استان و همچنین اقدامات انجام شده به وزیر کشور دستور داد برای تکمیل و تسریع در اقدامات امدادی انجام شده، علاوه بر امکانات موجود در استانهای سیلزده، تجهیزات و امکانات لازم از مناطق همجوار نیز برای مدیریت مشکلات ناشی از سیل، کاهش خسارات و هر گونه کمک فوری و لازم به سیلزدگان بسیج شوند.

 

رئیس جمهوری همچنین از «عبدالرضا رحمانی فضلی»، وزیر کشور خواست وی نیز در اسرع وقت به همراه تیمی از مسئولان دستگاه های امدادی، خدماتی و اورژانس به منطقه اعزام و امکانات لازم در این دو استان و استانهای همجوار را برای تسریع در روند کمک رسانی به سیل زدگان بسیج کند. به دنبال این دستور وزیر کشور امروز سوم فروردین به منظور نظارت مستقیم بر مدیریت بحران در شمال شرق کشور و ارزیابی میدانی از مناطق سیل‌زده و دیدار مستقیم با مردم وارد استان گلستان می‌شود.

 

حضور در مناطق سیل‌زده در استان‌های مازندران و خراسان شمالی و دیدار با مردم در این مناطق، در ادامه برنامه‌های وزیر کشور در سفر به شمال شرق کشور، دنبال می شود.

این در حالی است که پیش از این سفر رحمانی فضلی شب گذشته جمعه دوم فروردین ماه در ارتباط تلفنی با بخش خبری ساعت 24 شبکه پنج سیما با اشاره به وقوع سیل در استان های شمالی و به ویژه گلستان به تشریح اقدامات دولت برای امداد و کمک به سیل زدگان پرداخت و گفت: «همه دستگاه های اجرایی با همه امکانات برای کمک به سیل زدگان، پای کار هستند.»

 

وزیر کشور با اشاره به اینکه دولت خسارات را جبران می کند، گفت: «حجم بارندگی های استان های گلستان، مازندران و خراسان شمالی بیش از چند برابر بارندگی در مدت مشابه سال های پیش بوده است. دبی آب در استان گلستان در بالا دست 570 متر مکعب بر ثانیه بوده است در حالی که ظرفیت رودخانه «گرگان رود» کمتر از آن است.»

 

رحمانی فضلی با بیان اینکه کمک های مردمی به ویژه مردم «آق قلا» و علمای آنجا موجب شد مردم مسیر را تخلیه کنند به طوری که در این مسیر ها تلفات انسانی نداشتیم، گفت: «آب گرفتگی ها و ورود آب به منازل وجود دارد که پس از فروکش کردن به سرعت تخلیه می شوند. آب بعد از «آق قلا» به سمت «گمیشان» می رود که حجم دبی آب در آن جا کم و منحرف و همه منازل در آن مسیر تخلیه شده است.»

 

وزیر کشور با اشاره به اینکه تمهیدات لازم برای اینکه تلفاتی نداشته باشیم اندیشیده شده است، گفت: «آن دو مورد تلفات انسانی در «کلاله» و «مینودشت» بوده است و در این مسیر تلفات انسانی نداشتیم. همه امکانات پشتیبانی از جمله پتو، چادر و اسکان های موقت و کمک غذایی انجام شده است.»

 

وی ادامه داد: «همه دستگاه های اجرایی با همه امکانات فنی و مهندسی و به ویژه مردم کمک کردند. سعی کردیم مسیرهای سیلاب را تغییر دهیم تا خسارت ها کمتر شود.»

 

رحمانی فضلی با اشاره به تشکیل جلسات شورای تامین و کمیته بحران گفت: «تصمیمات را در محل اتخاذ می کنیم. مردم نگران نباشند و خسارت ها جبران می شود. علمای استان به ویژه نماینده ولی فقیه در بسیج مسئولان و مردم همکاری خوبی داشتند و امیدواریم مشکلات را به سرعت حل کنیم.»

همچنین پیش از این «فرهاد دژپسند»، وزیر امور اقتصادی و دارایی برای رسیدگی به مشکلات مردم و مدیریت هماهنگی دستگاههای اجرایی و پشتیبانی های لازم به منطقه اعزام شده است.

 

همچنین «سید سلمان سامانی» با اشاره به وقوع سیل در 4 استان گلستان، مازندران، سمنان و خراسان شمالی در پی بارندگی های شدید در روزهای اخیر افزود: بر اساس پیش‌بینی ها و گزارش هواشناسی مبنی بر احتمال وقوع سیل در تعدادی از استان ها؛ ستاد مدیریت بحران در استان ها و شهرستان های متاثر از سیل قبل از وقوع حادثه تشکیل شد تا برنامه ریزی و پیش بینی های لازم جهت مقابله با این موضوع اتخاذ شود که در همین ارتباط هشدارهای لازم قبل از وقوع سیل به مناطق هدف اعلام شد.

 

سخنگوی وزارت کشور افزود: براساس گزارش‌های دریافتی میزان بارندگی در استان گلستان در سه روز اخیر معادل 70 درصد میزان بارش ها در یک سال گذشته بود که خساراتی را به هموطنان عزیزمان وارد ساخت.

 

سخنگوی وزارت کشور ضمن ابراز همدردی با مردم این چهار استان که در ایام نوروز و سال نو دچار سختی و خسارت‌های مالی شدند گفت: دستگاه های اجرایی و درمانی و خدماتی، نیروهای هلال احمر، ارتش، سپاه و نیروی انتظامی در حال ارائه خدمات به مردم در این مناطق هستند و امدادرسانی کماکان ادامه دارد.

سامانی با تاکید بر اینکه حفظ جان مردم اولویت مهم مدیریت بحران بوده است، تصریح‌ کرد: امدادرسانی هوایی توسط ٣ بالگرد در مناطق سیل زده انجام شد و ساکنان روستاهایی که در محاصره سیل قرار گرفته بودند به نقاط امن منتقل شدند و با همراهی مردم عزیزمان از وقوع حوادث ناگوار انسانی پیشگیری به عمل آمد.

 

سامانی افزود: از دقایق ابتدایی وقوع حادثه با دستور وزیر کشور رئیس سازمان مدیریت بحران کشور جهت مدیریت میدانی و نظارت کافی، در مناطق سیل زده استانهای گلستان و مازندران حضور داشته اند و با پیگیری های وزیر کشور اعتباری بالغ بر 20 میلیارد تومان به 4 استان تحت تاثیر جهت اقدامات اولیه مدیریت بحران اختصاص پیدا کرد.

 

سخنگوی وزارت کشور خاطرنشان کرد: این حادثه خسارت های زیادی به بخش کشاورزی و اماکن مسکونی وارد ساخته است که کارشناسان مربوطه جهت ارزیابی خسارت ها در مناطق سیل زده حضور دارند و پس از برآورد نهایی، پیشنهادات جبران خسارت ها از سوی وزارت کشور به هیئت وزیران ارائه خواهد شد.

 

به دنبال آن سخنگوی وزارت کشور در حساب توییتری خود نوشت: «در پی گلایه هایی مبنی برجلوگیری ازانتقال قایق های شهرهای همجوار به مناطق ‫سیل زده استان ‫گلستان، در آخرین تماس تلفنی که با معاون سیاسی استانداری گلستان داشتم موضوع را بررسی و پیگیری کردم. همچنین با هماهنگی هایی که با ‫ناجا به عمل آمد موضوع حل شد و اکنون هیچ مشکلی درانتقال قایق ها به مناطق سیل زده وجود ندارد.»

همچنین «محمود واعظی» با انتشار عکس‌هایی از سیل اخیر در استان‌های شمالی، بویژه استان گلستان، در صفحه اینستاگرام خود نوشت: متأسفانه جاری شدن سیل در استان‌های شمالی کشور در چند روز گذشته خسارت‌هایی را به هموطنانمان وارد کرده است. طبق آخرین گزارش‌هایی که از این مناطق دریافت کرده‌ام، وضعیت عمده مناطق به غیر از دو منطقه در استان مازندران و گلستان تثبیت شده است.

 

رئیس دفتر رئیس‌جمهوری با اشاره به اینکه همه عوامل اجرایی دولت و نیروهای امدادرسان مشغول خدمات‌رسانی هستند، تاکید کرد: دولت در کنار مردم سیل‌زده استان‌های شمالی کشور است. همه عوامل و دستگاه‌های اجرایی و امدادرسان از ابتدای حادثه سیل و حتی به‌واسطه هشدارهای هواشناسی پیش از وقوع حادثه مساعی خود را در این خصوص به کار گرفته بودند؛ از این رو با توجه به پیش‌بینی‌های هواشناسی و هشدارهای این سازمان در خصوص احتمال جاری شدن سیل، در هر سه استان پیش از حادثه جلسات ستاد بحران برگزار شده بود و قبل از حادثه آمادگی لازم در این زمینه وجود داشت و تا این لحظه نیز همه نیروها با تمام توان و زیر نظر استانداری‌ها مشغول به کارند.

 

وی افزود: عمده مشکلات مربوط به قطعی آب و برق و راه‌های مواصلاتی حل شده است و هم‌اکنون نیز نیروهای امدادگر و دولتی در تلاشند تا با همه توان در کوتاه‌ترین مدت مشکلات باقی‌مانده را برطرف کنند. مقرر شده تا لیست کاملی از خسارت‌ها تهیه شود. دولت تمهیداتی را برای جبران خسارت‌ها اتخاذ کرده است. رئیس‌جمهور نیز در این زمینه دستورات لازم را صادر کرده است و وزیر کشور نیز وظایف محوله را دنبال می‌کند و شنبه عازم استان گلستان است.

 

واعظی با اشاره به حضور برخی مسئولان در مناطق سیل‌زده، ادامه داد: وزیر اقتصاد به نمایندگی از رئیس‌جمهور به مناطق خسارت‌دیده رفته است و اگر لازم باشد سایر مسئولان هم به مناطق اعزام خواهند شد. با این همه، توصیه نیروهای امدادرسان به مسئولان و همچنین مردم، عدم حضور مستقیم در این شرایط است‌. نیروهای امدادرسان و هلال احمر در حال حاضر مشغول امدادرسانی و توزیع اقلام غذایی و مورد نیاز مردم هستند. دولت تمام تلاش خود را برای امدادرسانی هرچه سریع‌تر به کار گرفته است.

 

وی در پایان از همراهی و همدردی مردم ایران با سیل‌زدگان قدردانی کرد و افزود: جا دارد از نوع دوستی مردمی که با کمک‌های خود و ارسال اقلام غذایی از هموطنان خسارت‌دیده حمایت کردند، قدردانی کنم. در تلاشیم تا هرچه سریع‌تر مشکلات مردم شریف مناطق سیل‌زده مرتفع شود.

 

امدادرسانی در مناطق سیل زده ادامه دارد و در ادامه این اقدامات صبح امروز شنبه سوم فروردین ماه «علی لاریجانی» وارد مازندران شد و به مناطق سیل زده شرق استان رفت و در نخستین ایستگاه از شهر و روستاهای شهرستان نکا بازدید کرد. رییس مجلس شورای اسلامی به همراه استاندار مازندران از مزارع ، محورها و واحد های مسکونی مردم نکا که بر اثر سیل و سیلاب تخریب شد دیدن کرد. همچنین قرار است که رئیس مجلس امروز از مناطق سیل زده شهرسان میاندرود، ساری و چند منطقه دیکر نیز دیدن و از نزدیک شاهد خرابی های سیل اخیر باشد.

 

بنابراین گزارش جمعیت هلال احمر نیز با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد: افرادی که تمایل به کمک دارند از هم اکنون می توانند برای جبران خسارات سیل زدگان در مناطق شمالی کشور از طریق سامانه *780# اقدام کنند. در این اطلاعیه آمده است: «نیروهای امدادی، تجهیزات لازم و اقلام ضروری به حد کفایت در منطقه وجود دارد. بنابراین برای امدادسانی در این شرایط بحرانی نیازی به کمک های مردمی و حضور افراد عادی در منطقه نیست چرا که در اغلب موارد اوضاع را بحرانی تر می کند.»

 

گفتنی است: تاکنون برآورد کاملی از میزان خسارت سیل اخیر نشد اما در آخرین گزارش ها اکثر باغات، مزارع کشاورزی و شالیکاری و چند صد واحد مسکونی تخریب شد./

 

 

کد خبر 775030

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha