ایجاد ۴۷۰ اشتغال در قالب ۷ طرح روستایی/ حمایت از اشتغال روستایی با پرداخت تسهیلات

۷ کارآفرین در بخش های کشاورزی، دامداری، صنایع دستی و پوشاک، زمینه اشتغال ۴۷۰ نفر را در مناطق روستایی و عشایری استان البرز فراهم کرده اند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، اشتغال پایدار به ویژه در مناطق روستایی و عشایری به یکی از دغدغه های اصلی مسئولان به ویژه در سال های اخیر تبدیل شده است. ابلاغ قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری در تابستان ۹۶ نیز خود تاییدی بر اهمیت موضوع اشتغال پایدار و توسعه مناطق روستایی و عشایری کشور است.

 

سال جدید نیز که از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به نام «رونق تولید» نامگذاری شده است؛ بر اهمیت ایجاد اشتغال پایدار می افزاید. در سال های اخیر و با گسترش تکنولوژی و افزایش سطح دانش و سواد جامعه روستایی و عشایری در کنار ظرفیت های طبیعی موجود در این مناطق به پتانسیلی برای تولید و ایجاد اشتغال تبدیل شده است.

 

معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری به عنوان یکی از نهادهای تاثیرگذار در حمایت از اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری است و در این راستا، اقدامات موثری نیز انجام داده است. در  قانون اشتغال پایدار و برای تحقق اهداف سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی به صندوق توسعه ملی اجازه داده شد تا با هدف ارتقای تولید و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری با تصویب هیأت امنای صندوق، معادل ریالی ۱.۵ میلیارد دلار از منابع صندوق را به صورت قرض‌الحسنه نزد بانک‌های کشاورزی، پست بانک و توسعه تعاون و صندوق کارآفرینی امید و صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی سپرده‌گذاری کند تا این منابع صرف اعطای تسهیلات به اشخاص حقیقی و حقوقی غیردولتی برای ایجاد اشتغال در روستا‌ها و شهر‌های زیر ده هزار نفر جمعیت با اولویت روستا‌ها و شهر‌های زیر ۱۰ هزار نفر جمعیت واقع در مناطق مرزی و مناطق عشایری شود.

شرکت تعاونی «مهران آویشه» واقع در طالقان از توابع استان البرز که در زمینه تولید و بسته بندی عسل فعالیت می کند با استفاده از تسهیلات توانسته است به کسب و کار خود رونق دهد. این شرکت تعاونی در زمینی به مساحت ۵ هزار مترمربع فعالیت می کند. سرمایه اولیه شرکت تعاونی مهران آویشه ۲۵ میلیون تومان بوده و ۸۰ میلیون تومان نیز از بانک سینا تسهیلات دریافت کرده و توانسته است زمینه اشتغال برای ۷۰ نفر را فراهم کند. این شرکت تعاونی محصولات خود را به کشورهای مالزی، بحرین و عمان صادر می کند.
 

«اسماعیل منجزی» کارآفرین دیگری است که در روستای گازرسنگ نظرآبان از توابع استان البرز، گلخانه ای تاسیس کرده و به پرورش گل ارکیده مشغول است. گلخانه پرورش ارکیده با هزینه ای بالغ بر ۵۰۰ میلیارد تومان زمینه اشتغال ۴۵ نفر را در روستای گازرسنگ فراهم کرده است.

 

«وحید کیان» کارآفرین باذوقی که در شهرستان ساوجبلاغ گلخانه پرورش توت فرنگی راه اندازی کرده است، زمینه اشتغال برای ۴۰ نفر را در روستای تهران دشت فراهم کرده است. این گلخانه در زمینی به مساحت یک هزار هکتار راه اندازی شده است و یک میلیارد و هفتصد میلیون تومان تسهیلات دریافت کرده است. مجموع سرمایه ای که در این پروژه هزینه شده است بالغ بر ۱۱۴ میلیارد تومان بوده است.

«شرکت بستان ایران» واقع در نظر آباد در مساحتی بالغ بر یک هزار هکتار به تولید غلات، گاوداری، گوسفند داری، پرورش قارچ، ماهی پرداخته است. این شرکت با سرمایه اولیه ۲۸ میلیون تومان در سال ۱۳۵۲ فعالیت خود را آغاز کرده است و در سال ۹۶ بالغ بر ۲.۵ میلیارد تومان تسهیلات از معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری و از طریق بانک کشاورزی دریافت کرده است. شرکت بستان ایران زمینه اشتغال برای ۱۱۰ نفر از اهالی نظرآباد را فراهم کرده است.

 

سرمایه اولیه کارگاه تولید لباس زرین جامه البرز واقع در ساوجبلاغ که در زمینی به مساحت ۱۲۰۰ متر مربع راه اندازی شده است بالغ بر ۲ میلیارد تومان است که با حمایت معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری و از طریق صندوق کارآفرینی امید پرداخت شده است. تولیدی لباس زرین جامه البرز برای ۱۰۰ نفر اشتغال ایجاد کرده است.

 

شرکت افراتاب که «محصولات روشنایی و لامپ کم مصرف و غیره» تولید می کند یکی دیگر از مراکز کارآفرینی است که با حمایت معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری توانسته است تسهیلات دریافت کند. این شرکت در روستای چهار باغ و گل باغ واقع در ساوجبلاغ فعالیت می کند و ۲.۵ میلیارد تومان تسهیلات دریافت کرده و برای ۱۱۰ نفر اشتغال ایجاد کرده است.

 تولید فرش‌های دستباف ابریشمی در ساوجبلاغ طرح دیگری است که مورد حمایت معاونت روستایی قرار گرفته است. این طرح با سرمایه اولیه ۱.۵ میلیارد تومان و در زمینی به مساحت ۸۰ مترمربع آغاز به کار کرد و به تدریج دامنه فعالیت های خود را افزایش داد به طوریکه توانسته است با دریافت تسهیلات ۶ میلیارد تومانی و ایجاد زمینه اشتغال برای ۹۰ نفر، محصولات خود را به کشورهای عربی، اروپایی و ترکیه صادر کند.

 

«پرورش ۶۰ راس بز سانن» در ساوجبلاغ طرح اشتغالزای دیگری است که با سرمایه اولیه ۶۰۰ میلیارد تومان آغاز به کار کرده و ۱۹۲ میلیارد تومان نیز تسهیلات دریافت کرده است. این طرح دامی ۵ اشتغال ایجاد کرده است.

 

طرح ها و پروژه هایی که درباره آنها گفته شد تنها نمونه کوچکی از هزاران طرح اشتغالزایی است که در مناطق روستایی و عشایری در حال فعالیت هستند و از تسهیلات معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری بهره مند شده اند. با رونق کسب و کارهای محلی و متناسب با اقلیم و جغرافیای روستاها و مناطق عشایری می توان امیدوار بود که علاوه بر ایجاد اشتغال پایدار در این مناطق، از میزان مهاجرت از مناطق روستایی به شهرها کاسته شود.

 

 

 

 

کد خبر 775862

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha