جلوگیری از سیل امکان پذیر نیست/ خسارات وارد شده به سیل زدگان پرداخت می شود

رئیس جمهوری، با بیان اینکه خسارات وارد شده به سیل زدگان پرداخت می شود، گفت: اینکه بتوانیم جلوی سیل را بگیریم یا اصلا خسارت نبینیم امکان پذیر نیست ولی می توان با برنامه ریزی و اتخاذ راهکارهای مناسب، خسارات ناشی از سیل را کاهش داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «دکتر حسن روحانی»، امروز (جمعه 9 فروردین) در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران استان خوزستان که در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: خدا را شاکریم که امروز میزبان مردم خوزستان هستیم، این استان فراز و نشیب های بسیار فراوانی را دیده اند و از ابتدای انقلاب تاکنون همه مردم با دلاوری ها و مقاومت در برابر همه توطئه ها و خطرات ایستادگی کردند.

 

رئیس جمهوری، افزود: البته مشکلاتی در این استان وجود داشته همچون گرد و غبار، حرکت شن های روان، قطعی آب و برق و ... که همیشه هم توانستیم از این مشکلات با همکاری مردم و مسئولان عبور کنیم.

 

وی با بیان اینکه همه بحث هایی که در خصوص لایروبی رودخانه ها و آماده باش سیل ها و ... صورت می گیرد جهت پیشگیری است تا در صورت وقوع سیل خسارات کمتری را متحمل شویم، اضافه کرد: اینکه بتوانیم جلوی سیل را بگیریم یا اصلا خسارت نبینیم امکان پذیر نیست ولی می توان با برنامه ریزی و اتخاذ راهکارهای مناسب خسارات ناشی از سیل را کاهش داد.

 

حجت الاسلام روحانی، با اشاره به اینکه هیچ کشوری تاکنون نتوانسته از وقوع سیل جلوگیری کند و همواره شاهد سیل در ژاپن، آمریکا و برخی کشورهای اروپایی بودیم که خسارات جانی و مالی بسیاری را در بر داشته است، تصریح کرد: ما هم همه امکانات را به کار می گیریم تا در مواجهه با سیل کمترین خسارات را متحمل شویم.

 

وی به اقدامات دولت در خوزستان اشاره کرد و ادامه داد: امروز حدود 300 هکتار از این اراضی به بهره برداری رسید و آب آن تامین شد که در گفت و گو با کشاورزان شهرستان باوی اثرات آن را در افزایش قیمت زمین ها و محصولات مشاهده کردیم و به زودی فاز دوم طرح 550 هزار هکتاری هم آغاز خواهیم کرد.

 

رئیس جمهوری، با بیان اینکه سه طرح بسیار عظیم و بزرگ به ارزش 850 میلیون یورو تا پایان امسال در خوزستان افتتاح می شود، عنوان کرد: این به معنای آن است که دولت در خوزستان کار می کند و هم بخش خصوصی و هم بخش دولتی در حال کار و تلاش هستند و این بسیار ارزشمند است.

 

وی اذعان داشت: خوزستان سرزمین مجاهدت ها و ایثارگری هاست و خون هزاران نفر به در این خاک به زمین ریخته شده و در عملیات های خیبر، کربلای 4 و 5 و والفجر 8، خون مقدس ترین انسان های ما در بسیاری از رودخانه ها با خون شهدای ما عجین شده و این سرزمین برای ما مقدس است و مردم آن به عنوان دلاوران وطن دوست هستند.

 

وی به نتایج سفر خود به کشور عراق اشاره کرد و یاد آور شد: بخش عمده ای از مباحث این سفر، به خوزستان مربوط می شد که شامل لایروبی اروند رود و احیای این رودخانه عظیم جهت آبادانی شهرهای آبادان، خرمشهر و بصره می شود که بعد از 30 سال توانستیم در این خصوص به توافق برسیم.

 

دکتر روحانی، رایگان شدن ویزای عراق از 12 فروردین، ایجاد راه آهن شلمچه به بصره، شهرک های صنعتی  را از دیگر مباحث این مذاکرات دانست و ابراز کرد: خوزستان استانی مهم با استعدادهای شگرف است و با وجود مردم بسیار فعال و ایثارگر آن، آینده خوبی برای مردم پیش بینی می شود.

 

وی به نگرانی در موضوع وقوع سیل اشاره کرد و گفت: در این راستا مسئولان استان تلاش زیادی جهت جلوگیری از سیل انجام دادند و از این به بعد هم دکتر اردکانیان وزیر نیرو به خاطر اهمیت مساله و موضوع کنترل سدها در استان می ماند.

 

رئیس جمهوری، خاطر نشان کرد: در این امور ستاد مدیریت بحران مسئول است ولی در امور سدها مسئولیت این کار بر عهده وزیر نیرو قرار می گیرد و ستاد مدیریت بحران استان باید با ایشان هماهنگ باشد، این کار تخصصی است و به شخص وزیر مربوط می شود تا شاهد کمترین خسارات باشیم.

 

وی با اشاره به اینکه در جاهایی که به زمین کشاورزی و مردم خسارت وارد می شود، خسارات را پرداخت می کنیم، افزود: در روزهای آینده ممکن است مجبور شویم روستاهایی را تخلیه کنیم که انتظار داریم در این شرایط مردم همکاری کنند تا کمترین خسارات و آسیب ها را ببینیم.

 

روحانی، در خصوص احداث سد جدید جایگزین سد دز در خوزستان، تاکید کرد و با بیان اینکه این کار می تواند مانع جاری شدن آب سدها شود و به کنترل آب کمک می کند، اظهار داشت: ما در سطح کشور کمیته ای ملی برای مساله سیلاب ایجاد کردیم که در این مساله پیش بینی ها باید چگونه باشد و در هر استان چه کاری باید انجام شود که امیدواریم طرحی جامع برای کشور و مردم تهیه شود.

 

وی با اشاره به تحریم های آمریکا علیه ایران، تصریح کرد: سال 98 هم همچون سال گذشته در تحریم هستیم، مردم در سال 97 سختی های بسیاری را متحمل شدند ولی بسیار ایثار و فداکاری کردند؛ قدم هایی برای بهبود وضعیت انجام شده و توانستیم زمینه های حقوقی، سیاسی، بین المللی، افکار عمومی و 2 دادگاه لاهه بر آمریکا پیروز شویم و اخیرا در دادگاه لوکزامبورگ هم که یک میلیارد و 700 میلیون یورو بود موفق شدیم.

 

وی با بیان اینکه در زمینه اقتصادی هم با فشاری که به شرکت ها وارد شد با مشکلاتی مواجه بودیم ولی به عنوان ملتی یکپارچه دست به دست هم می دهیم و در این زمینه هم موفق خواهیم شد، اضافه کرد: آمریکا در همه زمینه ها مقررات بین المللی را زیر پا گذاشته که تنها برجام و توافق آب و هوایی پاریس، قدس و یا جولان نیست چرا که آمریکا ضد قانون و برخورد مسالمت آمیز با دنیاست که باید در مقابل آنها مقاومت کنیم و پیروز شویم.

 

رئیس جمهوری، با اشاره به اینکه شرایط امروز ما شبیه زمان جنگ و دفاع مقدس است، یاد آور شد: در آن زمان همه به صورت شبانه روزی تلاش کردند تا در مقابل دشمن به پیروزی برسند و امروز هم باید همه فداکاری و ایثار و کمک کنند و این تلاش مداوم خواهد بود و امیدواریم مشکلی پیش نیاید و اگر هم ایجاد شد با همکاری مردم و مسئولان از مشکلات با پیروزی بیرون خواهیم آمد.

 

کد خبر 776095

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha