راز ماندگاری در وادی ولایت/راه های بیمه کردن ایمان در عصر غیبت

حجت الاسلام رمضانعلی زاده با اشاره به راه های حفظ ایمان در عصر غیبت، گفت: برخی از انسان ها به خاطر دوری از امام(عج)، سنگدل می شوند لذا اگر دل های ما به ایشان انس و الفت پیدا کند، با نیروی هدایت باطنی شان به سرمنزل مقصود می رسیم.

خبرگزاری شبستان، گروه مهدویت و غدیر: دعای غیبت که معروف به دعای معرفت است، به دو گونه کوتاه و طولانی بیان شده، بخش کوتاه آن از امام صادق(ع) در کتاب «کافی» شیخ کلینی، «غیبت» نعمانی و «کمال الدین» شیخ صدوق آمده اما بخش طویل آن به واسطه عثمان بن سعید از امام زمان(عج) نقل شده است و در «کمال الدین» شیخ صدوق، «مصباح المتهجد» شیخ طوسی و «جمال الاسبوع» سیدبن طاووس بیان شده و در فضایل آن آمده: در روز جمعه اگر انسان فرصت قرائت هیچ دعایی را نیافت، نسبت به خواندن این دعا اهتمام داشته باشد.

با توجه به این توصیه و تاکید و به منظور بررسی فرازهای این دعا سلسله گفت وگوهایی را با حجت الاسلام «عباس رمضانعلی زاده»، کارشناس مرکز تخصصی مهدویت داشته ایم که در ادامه بخش ششم آن تقدیم حضورتان می شود:

 

حجت الاسلام «عباس رمضانعلی زاده»، با اشاره به فراز دیگری از دعای غیبت امام عصر(عج) اظهار کرد: در فرازی دیگری از این دعا می خوانیم: «اللَّهُمَّ فَثَبِّتْنِي عَلَى دِينِكَ وَ اسْتَعْمِلْنِي بِطَاعَتِكَ؛ پس اى خدا مرا بر اين دين خود ثابت قدم گردان و به كار طاعتت مشغول دار» ثابت ماندن در مسیر ولایت که همان طی طریق در مسیر انبیا است، به ویژه در عصر غیبت امام زمان (عج) بسیار سخت است، حال باید چه کنیم تا بتوانیم از اعتقادات حقه خود نگهبانی کنیم؟

 

این کارشناس مهدوی با بیان اینکه امام صادق علیه السلام حفظ اعتقادات در آخرالزمان را به جدا کردن تیغ های تیز از شاخه با دست تعبیر کرده اند، گفت: در روایتی دیگر داریم که حفظ اعتقادات در عصر غیبت همانند نگهداشتن آتش در کف دست است.

 

حجت الاسلام رمضانعلی زاده با ارائه راهکارهایی برای حفظ اعتقادات در دوران غیبت امام زمان (عج)، تصریح کرد: بر اساس دعای غیبت یکی از این راه ها برای حفظ اعتقادات، ثبات قدم در دین الهی است که بر اساس این فراز دعای غیبت باید انسان به صورت مداوم و لحظه به لحظه از اعتقادات خود محافظت کند همانگونه که انسان از طلا و زیورآلات گرانقیمت خود مراقبت می کند تا کسی به آن دستبرد نزند.

 

این کارشناس مرکز تخصصی مهدویت ادامه داد: عصر غیبت به مثابه پالایشگاهی است که تمام افراد باید در آن غربال شوند لذا برخی از افراد در آن ریزش و برخی نیز در آن رویش می کنند، زرق و برق دنیا از قبیل ثروت، قدرت و شهوت نباید پای انسان را بلرزاند، لذا برای ثبات ایمان انسان باید دعای غریق «يا اَللَّهُ يا رَحْمنُ يا رَحِيمُ يا مُقَلِّبَ القُلُوبِ ثَبِّتْ قَلْبِي عَلي دِينِکَ؛ اي خداوند! اي رحمان! اي مهربان! اي دگرگون کننده دل ها! دل مرا بر دينت پايدار کن» را بسیار زمزمه کند.

 

وی با بیان اینکه امام سجاد علیه السلام برای افرادی که در دوران غیبت بر حفظ دین خود حریص هستند، مقام بالایی ترسیم کرده اند، ابراز کرد: ایشان این افراد را برترین انسان ها در طول تاریخ معرفی کرده‌اند و خطاب به ابوخالد کابلی فرمودند: «إِنَّ أَهْلَ زَمَانِ غَيْبَتِهِ الْقَائِلُونَ بِإِمَامَتِهِ الْمُنْتَظِرُونَ لِظُهُورِهِ أَفْضَلُ أَهْلِ كُلِّ زَمَانٍ؛ مردم زمان او كه معتقد به امامت وى مي باشند و منتظر ظهور او هستند، از مردم تمام زمان ها بهترند».

 

رمضانعلی زاده تاکید کرد: در دعاهای قرآنی نیز واژه «ثَبِّتْ» ذکر شده است که از لسان دعا و قرینه های خارجی آن مشهود است که «ثَبِّتْ أَقْدَامَنَا» زمانی به کار برده می شود که کار مشکل و عظیم باشد، همانگونه که جناب طالوت با سپاه کم خود در برابر سپاه گسترده و عظیم جالوت قرار گرفت و این گونه دعا کرد: «رَبَّنا أَفْرِغْ عَلَيْنا صَبْراً وَ ثَبِّتْ أَقْدامَنا وَ انْصُرْنا عَلَي الْقَوْمِ الْکافِرينَ؛ پروردگارا، بر (دل های) ما صبر و شکیبایی فرو ریز و قدم های ما را استوار کن و ما را بر گروه کافران نصرت ده» که ایشان با طلب صبر و ثبات، بر دشمن پیروز شد.

 

این کارشناس مرکز تخصصی مهدویت دومین راهکار برای حفظ اعتقادات در عصر غیبت را طاعت محوری و عملگرایی دانست و گفت: در بخش دوم این فراز دعا می خوانیم: «وَ اسْتَعْمِلْنِي بِطَاعَتِكَ؛ به كار طاعتت مشغول دار» که با این دعا دو چیز را از خداوند طلب می کنیم، اول عمل، یعنی خدایا من را به عمل برای رضای خودت وادار کن، چنان که که در دعای کمیل نیز می خوانیم «قَوِّ علی خِدْمَتِکَ جَوارِحی؛ خـدایا قوت ( نیرو ) بـده به اعضا و جوارحم برای خـدمت».

 

وی ادامه داد: دومین مطالبه در این دعا آن است که خود انسان عامل باشد، یعنی اطاعت خدا به واسطه بنده انجام شود، نه توسط شخص دیگری، به این معنا که هر فردی خود باید بار خودش را برای قیامت ببندد لذا از خداوند می‌خواهیم که ما را عمله و کارگر خود قرار دهد.

 

حجت الاسلام رمضانعلی زاده در ادامه بیان کرد: سومین راهکار حفظ ایمان و اعتقادات در عصر غیبت بر اساس فراز دیگر دعای غیبت عبارت است از: «وَ لَيِّنْ قَلْبِي لِوَلِيِّ أَمْرِكَ؛ و قلبم را براى ولى امرت مطيع ساز» یعنی دلدادگی و مهربانی با امام زمان (عج) راهی برای حفظ اعتقادات در دوران غیبت است.

 

این کارشناس مهدوی اضافه کرد: در عصر غیبت برخی از انسان ها به خاطر دوری از امام(عج)، سنگدل می شوند لذا در این دعا درخواست می کنیم که خدایا دل ما را نرم و مهربان برای ولی ات قرار بده زیرا اگر دل ما با امام زمان (عج) نرمی و نزدیکی پیدا کند، به این دلیل که ایشان هادی باطنی بشر است، مهار دل انسان را به دست می گیرند و به سر منزل مقصود می رساند.

 

وی در پایان این بخش از شرح دعای غیبت خاطر نشان کرد: از مرحوم آیت الله العظمی بهجت سوال شد، جزیره خضرا کجا است؟ و ایشان پاسخ دادند: جزیره خضرا دل انسانی است که امام زمان (عج) در آن تاب بیاورد لذا انسان باید دل خود را نرم کند و قساوت را از آن بزداید و با امام زمان (عج) سنخیت پیدا کند که در این صورت انسان به سر منزل مقصود می رسد.

کد خبر 776119

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha