به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، با وقوع سیل در استان گلستان و آبگرفتگی در مناطق مخلتف به تشخیص مسئولان ستاد بحران و با هماهنگی مدیر عامل راهآهن جمهوری اسلامی تصمیم به بازگشایی و ایجاد شکاف در خط ریلی گرگان - اینچه برون در چهار نقطه گرفته شد. این امر موجب هدایت حجم وسیله آب از شهر آققلا به سوی دشت های شمال این شهر شده است.
خط آهن گرگان - اینچه برون بخشی از راه آهن ایران - قزاقستان - ترکمنستان است که تأثیر بسیار اساسی در ترانزیت کالاها و حمل و نقل بین المللی دارد و افزایش 40 تا 50 درصدی صادرات سالانه استان به این مناطق را در پی دارد. فراهم شدن زیرساخت های ترانزیت غلات و سایر کالاها (انتقال کالاهای تجاری به سایر کشورها)، ایجاد سوآپ (معاوضه) غلات کشورهای قزاقستان و جنوب روسیه از طریق پایانه های خلیج فارس و دریای عمان و ایجاد هاب (نگهداری و ذخیره سازی) غلات در سیلوهای منطقه ای در راستای تحقق بورس غلات بخشی از مزایای منطقه ای این خط ریلی محسوب می شود.
با توجه به مزایای این خط ریلی قرار شد بلافاصه خسارتهای مالی وارده بر آن ارزیابی و کار بازسازی آن انجام شود و حالا بنا به گفته معاون فنی و زیربنایی شرکت راه آهن بازسازی خط ریلی گرگان- اینچه برون از 9 فروردین ماه آغاز شده و به زودی این خط ریلی باری راهاندازی میشود.
«مازیار یزدانی» در این باره به باشگاه خبرنگاران جوان گفته است: «مسیر ریلی گرگان به سمت اینچه برون بیشتر باری بوده و تنها یک ریل باس محلی در روزهای مختلف از این مسیر تردد میکرد. تا امروز حمل بار در این مسیر ریلی متوقف شده و با برنامهریزیهای درست امیدواریم این مسیر ریلی هرچه سریعتر بازسازی شود.»
گفتنی است، توسعه سیلوهای نگهداری غلات و عمران و آبادی نواحی شمالی این استان را از دستاوردهای دیگر این مسیر ریلی می داند و می افزاید: توسعه زیرساخت های خدماتی و افزایش اشتغال خدماتی - تجاری، ایجاد صنایع پسین فرآوری غلات از جمله صنایع آرد، ماکارونی و هم چنین احداث سیلوهای نگهداری غلات در شمال این استان از مزایای دیگراین خط است. فراهم سازی اسکان جمعیت فعال در نواحی شمالی استان به منظور توسعه کشاورزی و بهره گیری از اراضی بلااستفاده این منطقه از طریق انتقال آب رودخانه گرگان رود و یا حفر چاه های عمیق از مزیت های دیگر این مسیر ریلی به شمار می رود.
فراهم سازی صادرات گندم، آرد و سایر فرآورده های نهایی غلات به کشورهای افغانستان، تاجیکستان، عراق و سایر کشورهای خاورمیانه، بهره گیری از تخصص ها و تجارب کارشناسان اصلاح بذر گندم استان و کشور در راستای تولید بذور غلات پربازده برای کشور قزاقستان در راستای اقتصادی شدن تولید انواع غلات (گندم، جو، ذرت و ...) از دیگر تاثیراتی است که این خط ریلی در منطقه و استان گلستان دارد.
با توجه به ظرفیت سالانه ترانزیت کالا از این مسیر ریلی به میزان حدود 2 میلیون تن کالا، درآمد ارزی ترانزیتی قابل توجهی برای کشور فراهم خواهد کرد و مسیر ریلی شرق دریای خزر در مقایسه با مسیر ریلی سرخس - آلماتی و یا مسیر حمل دریایی خزر (به بنادر امیرآباد، نوشهر و انزلی) به دلیل موانع کمتر، امکان حمل یکسره تا مرزهای جنوبی کشور و عدم نیاز به تعویض ناوگان حمل و نقل از لحاظ اقتصادی و زمان بری، مناسب تر از مسیرهای فوق است. خط ریلی گرگان - اینچه برون نزدیک به 10 درصد از یک مسیر 908 کیلومتری است که از گرگان تا مرز اینچه برون به طول 87 کیلومتر امتداد دارد./
نظر شما