به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، کشورمان با توجه به ذخایر غنی مواد معدنی از جمله کشورهای شاخص در این حوزه به شمار می رود. افزایش تولیدات در این بخش باعث شده است بخش عمده ای از نیازهای صنایع داخلی به مواد معدنی تامین شود و نیاز به واردات آنچنانی مواد معدنی نباشد. ان سالیانه نزدیک به 400 میلیون تن انواع مواد معدنی از معادن کشور استخراج می کند که افزون بر 60 تا 65 درصد آن مصالح ساختمانی است. این در حالی است که از مجموع 10 هزار معدن ایران تعداد چهار هزار معدن غیر فعال است و از مجموع باقیمانده تعداد 500 معدن بزرگ مقیاس محسوب می شوند و بقیه کوچک و متوسط محسوب می شوند.
بنابراین گزارش افزایش تولید مواد معدنی در شکورمان باعث شده است تا بخشی از این تولیدات به سایر کشورها صادر شود و زمینه ارزآوری برای کشورمان نیز در این بخش فراهم شود. بنا به گفته مسئولان این بخش و آمارها و اطلاعات مراکز معتبر در حوزه صنایع و معادن دولت های یازدهم و دوازدهم توانسته اند زمینه شکوفایی بیش از پیش تولیدات مواد معدنی را ایجاد کند و در خلال این سال ها شاهد افزایش حجم تولیدات کشور در این بخش باشیم.
حالا در ادامه برنامه ریزی های دولتی برای بهره وری بیشتر معادن کشور قرار است برنامه احیای معادن کوچک در 15 استان بررسی شود. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در این زمینه از برنامه بررسی 15 استان در طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس در سال 98 خبر داده که توسط سازمان توسعه و نوسازی معادن وصنایع معدنی ایران ( ایمیدرو) اجرایی می شود.
روابط عمومی ایمیدرو در این زمینه به نقل از «خداداد غریب پور» نوشته است: «طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس در ایمیدرو با هدف تامین مواد اولیه صنایع معدنی، توسعه مناطق محروم و ایجاد اشتغال در سال 97 آغاز و در پنج استان کشور اجرایی شد. براساس بررسی های انجام شده از معادن این استان ها، نتایج مثبتی حاصل شد، امسال نیز بررسی 600 محدوده معدنی در 15 استان هدفگذاری شده که امید می رود اقدام های اجرایی آن برای 100 معدن انجام شود.»
غریب پور اظهار داشت: «این طرح فرصت های مناسبی را برای معرفی سرمایه گذاری های مرتبط با بخش معدن و شفاف سازی و ساده سازی فرایند های حضور و مشارکت در جامعه معدنی کشور فراهم خواهد کرد. این طرح که از طرح های اصلی وزارت صنعت، معدن و تجارت در حوزه اقتصاد مقاومتی است، در شرایط فعلی یکی از نقاط قوت و امیدبخش در ایجاد اشتغال پایدار و تقویت زنجیره های بخش معدن محسوب می شود.»
بنابراین گزارش، گسترش دامنه پوشش طرح در معادن غیرفلزی در کنار معادن فلزی بر مبنای مزیت های نسبی، اولویت استانی و منطقه ای، معرفی بسته های سرمایه گذاری در سطوح مختلف، حمایت از شکل گیری صندوق های جسورانه و خطرپذیر به منظور عرضه فرصت های سرمایه گذاری معادن کوچک در فرابورس و نیز حمایت و توسعه استارت آپ های معدنی و فرایندهای دانش بنیان از جمله برنامه های سال جاری ایمیدرو است./
نظر شما