فرهنگ ‌سازی صحیح، نخستین راهکار در توسعه کتابخوانی است

استاندار اردبیل، گفت: نخستین راهکار در توسعه کتاب و کتابخوانی توجه به فرهنگ ‌سازی صحیح در بین اقشار مختلف و آغاز کار از خود، با ایجاد انگیزه و احساس نیاز است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اردبیل، سید حسین صابری، استاندار اردبیل، صبح امروز (3 آبان) در جلسه انجمن کتابخانه ‌های این استان، اظهار داشت: بیانات مقام معظم رهبری در تاریخ منشور مدیریت و مردم ‌داری واقعی است که اگر در چند ماه اخیر به سخنان ارزشمند مقام معظم رهبری توجه می‌کردیم، درس‌‌های آموزنده و گاه تکان ‌دهنده‌ای یاد می‌گرفتیم.

 

وی با بیان اینکه آموزش و پرورش در ترویج و فرهنگ‌ سازی امر کتاب و کتابخوانی نقش بسیار مهمی دارد، گفت: باید تلاش کنیم به هر طریق ممکن امر کتابخوانی را درست، واقعی و عمومی فرهنگ ‌سازی کنیم تا با تبدیل شدن این امر به باور، اعتقاد و فرهنگ عمومی مانند مراسم مذهبی و حضور بی‌تکلف مردم در آن، بتوانیم ادای وظیفه کنیم.

 

این مقام مسئول، با طرح این سؤال که چرا احساس انگیزه و نیاز و باور درونی به کتاب در جامعه کمتر شده است، ابراز داشت: ما با کمبود منابع و فضای کتابخانه‌ای روبه رو نیستیم بلکه مشکل اصلی ما در فرهنگ‌ سازی و ایجاد باورهای فردی و اجتماعی است تا به صورت اتوماتیک ‌وار، کتابخوانی نیز همچون دیگر نیازها و باورهای جامعه به نیازمندی همیشگی تبدیل شود.

 

استاندار اردبیل، ادامه داد: باید این کار را از خودمان آغاز کنیم زیرا اگر در منزل یا مکان‌های دیگر، رغبتی به مطالعه کتاب نداشته باشیم، نباید انتظار به فراگیر شدن مطالعه و کتابخوانی داشت.

 

صابری، بیان داشت: اگر ما در هدیه دادن‌، ترغیب و تشویق‌ و تربیت فرزندان خود در توجه به کتاب پیشگام باشیم به یقین فرهنگ عمومی کتابخوانی ارتقا یافته و دیگر نیازی به برخی اقدامات هزینه‌ای نخواهد بود.

 

وی ایجاد انگیزه در قالب شبکه‌ها و پایگاه‌ های مردمی نظیر مساجد، مدارس، دانشگاه‌ها، کانون‌ها و مدارس فراگیر را ضروری توصیف کرد و افزود: تا زمانی که فرهنگ مطالعه صحیح نداشته باشیم، تنها داشتن کتابخانه شیک با کتاب‌های متنوع چاره ‌ساز نیست بلکه باید انگیزه و باور مطالعه را در جامعه تقویت کنیم و این کار نیز به آسانی و در کوتاه‌مدت به دست نمی‌آید.

 

استاندار اردبیل، ابراز داشت:‌ اگر در مدارس ساعاتی از وقت تحصیل دانش‌آموزان را به کتابخوانی اختصاص داده و کتابخانه‌ های مدارس را فعال کنیم، هم بر حجم کتاب‌ها و هم گستردگی مطالعه به عنوان یک فرهنگ فراگیر افزوده می‌شود.

 

وی نخستین راهکار را در توسعه کتاب و کتابخوانی توجه به فرهنگ ‌سازی و آغاز کار از خود با ایجاد انگیزه و احساس نیاز توصیف کرد و گفت: همان گونه که فرزندان ما به کامپیوتر، فیلم و سی ‌دی‌های آموزشی مختلف علاقه مند و راغب هستند، باید به گونه‌ای رفتار کنیم تا به کتاب و قرائت قرآن، یادگیری حدیث و دیگر توانمندی‌ها نیز مجهز و مسلط شوند.

 

پایان پیام/

کد خبر 77808

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha