شان ادبی وزبان دانی دلیل استقبال جهانی ازترجمه قرآن مرحوم صفارزاده است

محقق شان ادبی و زبان دانی را دو ویژگی منحصر ترجمه مرحوم صفارزاده از قرآن برشمرد و گفت: هرچه به آثار خلق شده وی در اواخر عمر پیش رویم تبلور اعتقادات مذهبی و انقلاب در آثار این بانوی فرهیخته بیشتر می شود.

خبرگزاری شبستان: چهارم آبان در تقویم فرهنگی کشور سالروز درگذشت بانویی فرهیخته و عالم است که علم خود را با چاشنی وحی درآمیخت تا اینچنین نام خود را زنده نگاه دارد که با گذشته 4 سال از مرگش هنوز هم ترجمه روان و سلیس او از قرآن بیشترین مخاطبان را به خود جذب می کند.
مرحوم طاهر صفارزاده در عرصه علم، فرهنگ و ادب ایران نامی است آشنا، هرچند که خوش نیامدن افکار انقلابی مذهبی او به مذاق طاغوت زمان باعث شد اندکی دیر شخصیت علمی و فرهنگی او شناخته شود.
اما اهتمام این مرحومه به ترجمه آیات نورانی وحی به دو زبان فارسی و انگلیسی باعث شد که در کوتاه زمان به شهرت و محبوبیت فراوان برسد و عنوان خادم القرآنی را به خود اختصاص دهد.
فرارسیدن سالروز ارتحال این شخصیت فرهیخته عرصه دین، فرهنگ و اندیشه کشور فرصتی است مغتنم تا از زبان دیگر شخصیت های شناخته شده این عرصه شان علمی و ادبی وی به ویژه در عرصه ترجمه قرآن را برای مخاطبان بازگو کنیم.
جواد محقق، نویسنده و پژوهشگر در مقایسه ترجمه قرآن مرحوم طاهره صفارزاده در مقایسه با دیگر ترجمه های انجام شده از مصحف شریف به خبرنگار شبستان گفت: من در جایگاه یک مخاطب عام این ترجمه را به لحاظ شان ادبی و تبع استادی کاری ارزشمند و فاخر می دانم که در میان ترجمه های معاصر جایگاهی خاص را به خود اختصاص داده است.

وی با بیان این مطلب که بسیاری از بزرگان فن ترجمه بر روانی و تبع ادبی ترجمه مرحوم صفارزاده از قرآن اذعان دارند، تصریح کرد: آنچه ترجمه او را به اثر فاخر تبدیل کرده شان ادبی از یک سو و زبان دانی از سوی دیگر است به ویژه در ترجمه ای که به زبان انگلیسی از آیات وحی داشته است که در مقایسه با دیگر ترجمه ها از شان و جایگاهی والا برخوردار است.

محقق با اشاره به آشنایی خود با مرحوم صفارزاده از سنین نوجوانی بیان کرد: وی در دوران پیش از انقلاب به عنوان یکی از چهره های شاخص شعر معاصر شناخته شد اما گرایشات دینی و عقاید مذهبی انقلابی او باعث شد شخصیت علمی ادبی وی مغضوب جریان ها و تفکرات چپی قرار بگیرد.

نویسنده و پژوهشگر معاصر ادامه داد: این جریان های شبه روشنفکری وابسته به شرق و غرب، او و شخصیت فرهیخته ادبی فرهنگیش را نادیده می گرفتند از این رو بیشتر در سال های نزدیک به پیروزی انقلاب اسلامی بود که جامعه شعری و ادبی ایران وی را شناخت.

وی درباره تاثیر تفکرات مذهبی و انس با قرآن در آثار مرحوم صفارزاده عنوان کرد: هرچه به سال های پایانی عمر او و آثار خلق شده در این سال ها نزدیک شویم تبلور اعتقادات مذهبی و انقلابی در اندیشه این بانوی فرهیخته بیشتر پررنگ تر می شود.

محقق با اشاره به جدیت یافتن اندیشه های عرفانی در واپسین آثار مرحوم صفارزاده خاطرنشان کرد: وی در سال های آخرین عمر خود به ندرت درباره شعر و ادبیات سخن می گفت و اگر سوالی هم از او پرسیده می شد محور بحث و کلام را به مباحث دینی و قرآنی سوق می داد.

پایان پیام/
 

کد خبر 77832

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha