«محمدرضا تابش» در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به سیل های اخیر در کشور گفت: مهمترین مولفه ای که باعث جاری شدن سیل در کشور شد عدم توجه به طبیعت و محیط زیست بوده است یعنی همه این موارد به نامهربانی با طبیعت بر می گردد.
رییس فراکسیون محیط زیست مجلس اظهار داشت: ما بالاتر از ظرفیت طبیعت بارگزاری کردیم، مراتع و جنگل ها را تخریب کردیم، زمین های کشاورزی را تبدیل به سکونت گاه های انسانی کردیم و در بستر رودخانه ها ساختمان ساختیم و همه اینها نامهربانی با منابع طبیعی است.
وی با انتقاد از عدم رعایت مباحث کارشناسی در بحث آبخیزداری و آبخوان داری در کشور گفت: سدها و رودخانه های ما سالهاست که لایروبی نشده اند، بر فرض مثلا گرگان رود 50 سال است که لایروبی نشده است و قطعا این اقدامات تاثیرات خودشان را در حال حاضر به صورت بحرانی همانند سیل گذاشته اند و باز هم این مسایل مشخص می کند که تا چه اندازه ما با طبیعت نامهربان بوده ایم.
وی تصریح کرد: همواره هشدار دادیم و فریاد زدیم و گفتیم که نباید با طبیعت و محیط زیست این گونه رفتار شود، خیلی از جاها از محیط زیست به عنوان محیط ایست یاد کردند و امروز نتایج آن را می بینند، نتایج قهر طبیعت به صورت کند اتفاق افتاد ولی در حال حاضر خروشان و تهاجمی است.
نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر در حال حاضر بخواهیم به طور ریشه ای به این موضوعات بپردازیم، فراتر از اینکه جبران خسارت کنیم و برای مردم مسکن و راه بسازیم، ضروری است که حق صیانت از طبیعت را نیز عطا کنیم.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه ما همواره به کارهای آنی و ضروری می پردازیم و کمتر به حمایت از طبیعت توجه می کنیم و از این جنبه غفلت شده است و می شود و نتایج آن را در بحرانی همانند سیل و زلزله می بینیم./
نظر شما