«مازیار بیگلو» در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان در خصوص ایجاد رونق تولید در بخش قطعه سازی و خودروسازی در سال جاری گفت: قطعه سازی و خودروسازی بخش هایی بودند که قبل از سال 98 برای ایجاد رونق تولید گام های اساسی برداشتند.
دبیر انجمن قطعه سازان افزود: برای سال جاری چند برنامه در دستور کار قطعه سازان و خودروسازان به منظور ایجاد رونق بیشتر در تولید وجود دارد. 7 هزار میلیارد تومان تسهیلات از سوی هیات وزیران تصویب شده که باید امسال ابلاغ شود. انجمن به شدت پیگیر این موضوع است.
وی اصلاح قیمت قطعات خودرو در سال جاری را از دیگر برنامه ها دانست و اظهارداشت: این مساله را نیز در حال پیگیری هستیم تا بتوانیم بر درآمد قطعه سازان بیافزاییم.
بیگلو حل مشکلات مربوط به تامین مواد اولیه در زمینه قطعه سازی را یکی دیگر از برنامه های در دستور کار این انجمن در سال 98 تلقی کرد و گفت: به منظور واردات مواد اولیه در تلاشیم واردات بدون انتقال ارز را راه اندازی کنیم. بانک مرکزی واردات بدون انتقال ارز را ممنوع کرده اما در شرایط فعلی این مساله پاشنه آشیل است و باید حل شود.
فعال صنعت قطعه سازی هدف این صنعت در پیگیری موارد فوق را رساندن میزان تولید خودرو به 2500 خودرو از سوی هر خودروساز معرفی کرد و خاطرنشان کرد: همچنین می کوشیم این مساله را تثبیت کنیم که هم کسانی که پیش خرید خودرو انجام داده اند سریعتر خرید خود را تحویل بگیرند و هم قیمت حاشیه بازار خودرو کنترل شود تا افزایش قیمت ها را نداشته باشیم.
بیگلو در ادامه این گفت و گو بر تلاش بیشتر به منظور جلوگیری از ورود قطعات خودرویی که در داخل ساخته می شود تاکید کرد و افزود: در این زمینه واردات قطعه ای مانند «لنت» ممنوع شده و این گام بسیار مهم است زیرا به صادرات «لنت» از سوی تولید کنندگان ایرانی کمک خواهد کرد.
وی از وجود دست های مازاد در بازار لوازم یدکی خودرو انتقاد کرد و اظهارداشت: تنها 15 درصد این بازار در اختیار قطعه سازان است و 85 درصد دیگر در اختیار وارد کنندگان قرار دارد. بخشی از این واردات رسمی و بخش دیگر آن به صورت قاچاق انجام می شود.
دبیر انجمن قطعه سازان کشور تصریح کرد: یکی از مشکلات بر سر راه قطعه سازان کشور تولید نشدن بسیاری از مواد اولیه این صنعت است و در این زمینه نیازمند واردات هستیم. این مواد باید در صنایع بالادستی ما تولید شود تا دیگر نیازی به واردات نباشیم.
وی یادآور شد: اگر مواد اولیه قطعه سازی در داخل با عزم جدی صنایع بالادستی تولید شود گام بسیار بلندی در ایجاد رونق تولید برداشته می شود. پیشنهاد می شود مواد اولیه استاندارد از سوی صنایع بالادستی و کارخانه هایی مانند ذوب آهن تولید شود./
نظر شما