رونق تولید؛ شکوفایی اقتصاد/ واردات بی رویه معضل سرمایه گذاری

رونق تولید که از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان شعار سال جاری اعلام شده است با جلوگیری از قاچاق کالا و وارادات بی رویه و همچنین توجه به توانمندی‌های نیروی انسانی مهیا خواهد شد

خبرگزاری شبستان- رشت؛ سمیه بشارتی، مقام معظم رهبری یک دهه است که در نامگذاری سال‌ها به رونق اقتصادی و توجه به تولیدات داخلی توجه ویژه دارند چراکه در شرایط کنونی، عبور از مشکلات و مقابله با تحریم‌ها و تهدیدات دشمنان نیازمند توجه به توانمندی‌های داخلی است.

 

همواره از اوایل انقلاب دشمنان از طرق مختلف علیه کشور تحریم‌ها و تهدیداتی را اعمال کردند، در شرایط کنونی با تکیه بر توانمندی‌های داخلی و بهره‌گیری از ظرفیت نخبگان و جوانان این مرز و بوم می‌توان در برابر گستاخی‌های دشمن ایستاد.

 

حال چگونه می‌توان شعار سال را تحقق داد که فقط در قالب یک شعار باقی نماند، آیا فقط عنوان کردن شعار و توجه نداشتن به نکته‌های ظریفی که رهبر انقلاب بدان اشاره کرده، کفایت می‌کند.

 

تحقق شعار سال با وحدت و هم‌دلی عموم مردم و حمایت حاکمیت از تولیدات داخلی و نخبگان و همچنین وارد نکردن مقوله‌های سیاسی و جناحی در بخش تولیدات مهیا خواهد شد،

 

در گفتگوی ویژه‌ای با مهرداد توکلی‌راد استاد دانشگاه به بررسی تحقق شعار سال و برنامه‌ریزی جهت رونق تولید می‌پردازیم که در زیر می‌خوانید:

 

* از بحران ها فاجعه نسازیم

«مهرداد توکلی راد» به شاخص‌های اجتماعی رونق تولید اشاره و ایجاد امید اجتماعی را یکی از آیتم‌های شاخص‌های جامعه‌شناختی دانست و گفت: سرمایه انسانی یکی از مهمترین پیش‌شرط‌های ارتقاء تولید و رونق اقتصادی در جامعه محسوب می‌شود.

 

این استاد دانشگاه با بیان اینکه کشور دارای نیروهای جوان و خلاقی است، گفت: با بهره‌گیری از نیروهای فعال جامعه می‌توان تغییر و تحولات اساسی در بخش‌های مختلف را فراهم کرد.

 

توکلی به نقدینگی در جامعه به عنوان شاخصی مهم در تولید اشاره و اذعان کرد: نقدینگی هم می‌تواند یک فرصت باشد هم زمینه تهدید جامعه را فراهم کند متاسفانه نقدینگی کشور به تولید گرایش ندارد، در حالی‌که می‌توان با انتقال و هدایت نقدینگی به سمت تولید بسیاری از مشکلات اقتصادی چون بیکاری را رفع کرد.

 

این ستاد دانشگاه به نقش رسانه‌ها در رونق تولید پرداخت و افزود: از بحران‌ها نباید فاجعه بسازیم برخی رسانه‌ها با ایجاد التهاب، روح اعتماد اجتماعی را کاهش می‌دهند.

 

وی امنیت سرمایه‌گذاری و ثبات سیاسی را از مقوله‌های مهم در رونق تولید دانست و ادامه داد: متاسفانه اکنون سرمایه‌گذاران در جامعه امنیت سرمایه‌گذاری نداشته و با مشکلاتی روبه رو هستند.

 

توکلی ادامه داد: واردات بی‌رویه و قاچاق کالا ضربات جبران‌ناپذیری بر پیکره تولیدات داخلی ایجاد کرده است.

 

این کارشناس جامعه‌شناسی با تاکید بر اینکه دولت باید حمایت ویژه از تولیدکنندگان داشته باشد، تصریح کرد: توجه به کسب و کارهای کوچک زمنیه ارتقاء تولیدات را فراهم خواهد کرد.

 

این استاد دانشگاه با اشاره به بیانیه گام دوم مقام معظم رهبری و اشاره به فساد تصریح کرد: شرط تحقق عدالت اقتصادی مبارزه با فساد است، عدم توجه به منافع ملی و عمومی با ایجاد فساد درجامعه باعث کاهش امنیت تولید در جامعه می‌شود.

 

توکلی بر بهره‌گیری از نخبگان در راستای تولید تاکید و تصریح کرد: در جامعه نیازمند سواد در ابعاد مختلف هستیم، سواد سیاسی یکی از سوادهایی است که متاسفانه توجهی بدان نمی‌شود، نباید سیاست و حزب بازی را وارد تولید کرد.

 

وی با تاکید بر اینکه رونق تولید، اشتغال و اقتصاد جامعه را بهبود می‌بخشد، افزود:  افزایش صادرات و کاهش واردات منجر به رونق تولید در بخش‌های مختلف می‌شود.

 

کارشناس جامعه‌شناسی به فرمایشات مقام معظم رهبری اشاره و تصریح کرد:  مقام معظم رهبری یک دهه به شعار اقتصادی اشاره داشته است، توجه به تولید بیشتر و رونق اقتصادی، تحریم ها و تهدیدات را کاهش خواهد داد.

 

 توکلی با اشاره به اینکه رونق تولید، شکوفه اقتصادی است، گفت: ضعف در بخش تولید رکود و فاجعه اقتصادی را  ایجاد می‌کند.

 

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه اعتماد عمومی و توجه حاکمیت موجب رونق تولید در بلندمدت می‌شود، اذعان کرد: اصلاح قوانین و ارائه تسهیلات ارزان قیمت به تولیدکنندگان و همچنین ارتقاء کیفیت تولیدات داخل که قابل رقابت با کالاهای خارجی باشد زمینه رشد اقتصادی را در جامعه فراهم می‌کند.

 

کد خبر 778956

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha