به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، «محمدجواد حق شناس» در نشست خبری کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای شهر تهران که ظهر امروز در موزه هفت چنار برگزار شد، گفت: مدیریت شهری برای برنامه های نوروزی امسال اقدامات خوبی انجام داد اما وقوع سیل و حوادث ناشی از آن نوروزگاه ها را تحت تاثیر قرار داد.
رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با بیان اینکه نوروزخوانی را امسال از شورا آغاز کردیم، گفت: نوروزگاه ها می توانند به برند تهران تبدیل شوند و این امکان را داریم که تهران را به عنوان پایتخت نوروزی معرفی کنیم.
وی در ادامه در خصوص نحوه نامگذاری معابر شهر تهران گفت: با این رویکرد موافق هستیم که معابر تهران بر اساس شماره نامگذاری شود اما هنوز قانون مدونی در این زمینه نداریم و این در حالی است که برخی از معابر تهران بر اساس شماره نامگذاری شده است و برخی نیز به اسامی اشخاص و شهدا مزین هستند.
حق شناس با بیان اینکه قانون مصوبی برای نامگذاری معابر بر اساس شماره نداریم، خاطرنشان کرد: برای آنکه شش تا هفت هزار معبر در تهران را طبق شماره نامگذاری کنیم به قاعده و قانون نیاز دارد و این امر زمان بر است.
رییس کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای شهر تهران تصریح کرد: کمیسیون اجتماعی باید طرحی را در خصوص نامگذاری معابر بر اساس شماره ارایه کند و یا اینکه شهردار تهران لایحه ای برای این امر تهیه کند که شهرداری را موظف کند تا کل معابر تهران را بر اساس شماره نامگذاری کند که این امر در کوتاه مدت پاسخ گو نیست.
وی در خصوص ساخت مسجدی در تئاتر شهر گفت: تئاتر شهر به عنوان یکی از نمادها و بناهای بسیار مهم تاریخی و فرهنگی تهران شناخته می شود که ثبت ملی شده و از معدود بناهایی است که شهرت جهانی دارد و در این دوره تلاش کنیم که کارکردهای مناسب و حفاظت های لازم را از آن داشته باشیم.
حق شناس با بیان اینکه وجود تئاتر شهر یکی از عوامل تاثیرگذار در اهمیت پهنه فرهنگی رودکی است، گفت: با اوقاف به توافق رسیدند و در زمان قالیباف یک مسجد با نگاهی در آن دوره شکل گرفت اما پس از مدتی با توجه به نقشه مجموعه و روندی که موجب اعتراضات اجتماعی شد، قرار شد تا معماری مسجد متناسب با معماری تئاتر شهر ارایه شود.
رییس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه ساخت مسجد تئاتر شهر 99 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، خاطرنشان کرد: این مجموعه جدید که مجموعه فرهنگی و مذهبی است برای اداره آن فکری نشده است و شهرداری پیشنهاد مشخصی برای نحوه ارایه این مجموعه به ما ارایه نکرده است.
وی با بیان اینکه فضای فرهنگی بیش از 20 هزار متری آماده شده اما هنوز ایده ای برای اداره آن شکل نگرفته است، گفت: باید شرایطی فراهم کنیم تا فعالیت های انجام شده در این مجموعه با رویکرد مشترک فرهنگی، مذهبی و هنری انجام شود.
حق شناس اظهار امیدواری کرد که تا پایان اردیبهشت سال جاری به نتیجه مشترک بین شورا و شهرداری برای اداره مسجد تئاتر شهر برسیم.
وی در ادامه در خصوص انتخاب مدیران در حوزه مدیریت شهری توسط شهردار تهران گفت: برای انتخاب و انتصاب مدیران حوزه شهری دو رویکرد وجود دارد؛ یکی اینکه شورا فقط شهردار انتخاب کند و از شهردار مسئولیت کار انتظار داشته باشد و انتخاب همکاران را به خود شهردار واگذار کند و شورا صرفا شأن نظارتی داشته باشد اما نگاه دیگر آن است که شهردار را انتخاب کرده و شهردار منتخب باید در حوزه های مختلف از جمله انتخاب مدیران کمیسیون های مرتبط مشورت کند.
حق شناس با بیان اینکه این دو رویکرد از آغاز کار شورا و شهرداری مطرح بوده است و به زمان حاضر محدود نمی شود، گفت: اینجا یک سکوت داریم که به خلأ قانونی مربوط است و باید برطرف شود.
رییس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به طرح های پیشنهادی در شورای اول و سوم مبنی بر انتخاب شهرداران مناطق و معاونان شهرداران با نظر مشورتی شوراها گفت: در این دو دوره این طرح بررسی و تصویب شد اما به تأیید نهایی نرسید.
حق شناس اداره بهینه شهر را دغدغه اصلی شورا و شهردار عنوان کرد و گفت: شهردار در موارد تخصصی به ویژه در مورد اخیر با کمیسیون ها مشورت داشته است و نظر کمیسیون را هم در این مورد پذیرفته بود.
وی در ادامه در خصوص تملک خانه صادق هدایت گفت: شهروندان ده ها سال است که از بازدید خانه پدری وی در غرب تهران محروم بودند و خواستار بازگشایی خانه اعتضادالملک هستند.
حق شناس در خصوص ویژگی های خانه اعتضادالملک گفت: خانه مربوط به دوره قاجار و تاریخی است، اگرچه بیشتر به دلیل زندگی صادق هدایت زبانزد شده است اما یکی از آثار ارزشمند معماری دوره قاجار به شمار می آید که در سال 78 به ثبت ملی رسیده است.
رییس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران تصریح کرد: از نظر قانونی همه حوزه ها از جمله مدیریت شهری وظیفه دارد که از این خانه دارای ارزش تاریخی که به ثبت ملی نیز رسیده است، مراقبت کند.
وی تاکید کرد: گزارشاتی که در خصوص وضعیت خانه پدری صادق هدایت دریافت کرده ایم بیانگر آن است که این خانه در وضعیت بدی است و در دوره ای به مهد کودک و بعد به انبار یک بیمارستان تبدیل شده بود.
حق شناس با بیان اینکه در هیچ جای دنیا با گذشتگانشان این گونه برخورد نمی کنند، خاطرنشان کرد: در مورد بناها و خانه های تاریخی نباید طبق افرادی که در آنها ساکن هستند، قضاوت کنیم بلکه باید ارزش معماری، تاریخی و فرهنگی آنها مد نظر قرار گیرد.
نظر شما