تربیت صد هزار حافظ قرآن در پنج سال آینده

مدیر اجرایی درالقرآن خانه کاگر مشکل اصلی موسسات قرآنی را نبود خلاقیت دانست و گفت: موسسات قرآنی پول و بودجه نمی خواهند بلکه باید امکان فکر خلاق را به آنها داد.

 

 

به گزارش خبرنگار شبستان، طاها محجوب، مدیر اجرایی دارالقران خانه کارگر در نشست خبری طرح تلفنی حافظ قرآن شوید گفت: دارالقران خانه کارگر از سال 85 با مجوز وزارت ارشاد و سازمان تبلیغات اسلامی مشغول به کار شده است که دغدغه اصلی آن تحول و نوآوری در عرصه آموزش قرآن کریم است. در بحث آموزش قرآن و خصوصاً حفظ این دارالقران طی یک فرایند پژوهشی جامعه را به بخش عمومی که شامل آموزش های پایه قرآن در رشته های حفظ و روخوانی، مفاهیم ابتدایی، تعالیم اسلام و عقاید تقسیم کرده است و در بخش دیگر نخبگان هستند که شامل افراد خاص با توانمندیهای ویژه در جامعه می باشند. همچنین بخش دیگر اختصاص به خواص دارد که با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری برای تربیت 10 میلیون حافظ علاقه مندان رااز سنین کودکی آموزش می دهد.

 

روش ارایه از تکنیک های موفق طرح تلفنی حافظ قرآن شوید

وی روش ارائه و روش اجرای جدید را از تکنیک های طرح تلفنی حافظ قرآن شوید دانست و افزود: در این طرح حفظ تربیتی قرآن کریم را به حفظ سوره ای تغییر داده ایم.

وی تشریح کرد: برای حفظ قرآن سوره ها را به دسته های مختلف تقسیم بندی کرده ایم که امیدواریم سازمان اوقاف و امور خیریه و دیگر نهادهای متولی آموزش قرآن مجاب شوند که روش های مرسوم حفظ قرآن را تغییر دهند.

غیرحضوری بودن تفاوت قرآن آموزی در طرح تلفنی حافظ قرآن شوید
مدیر اجرایی دارالقرآن خانه کارگر تصریح کرد: همه موسسات به صورت حضوری به قرآن آموزی می پردازند اما تفاوت آموزش قرآن در دارالقرآن خانه کارگر غیرحضوری بودن آن است و با توجه به منطقه و قشرهای مختلف جامعه ابتدا به سراغ آموزش از راه فضای مجازی رفتیم اما در مرحله آزمایشی این طرح با توجه به اینکه جامعه ما فعلا پتانسیل های زیادی در استفاده از شبکه اینترنت ندارد این طرح را متوقف کرده ایم.

محجوب افزود: پس از جلسات متعدد به فکر استفاده از فراگیرترین وسیله ارتباطی که تلفن است افتادیم و طرح تلفنی حافظ قرآن شوید راه اندازی کردیم. در این طرح ابتدا اشخاص ثبت نام می کنند و بعد پشتیبانی جهت  پیگیری حفظ قرآن کریم و رفع اشکال برای قرآن آموز انتخاب می شود. پس از یک دوره یک ماهه توسط بخش های پشتیبان و آموزش استعداد قرآن آموز سنجیده می شود و طبق استعداد شخص دوره آموزش حفظ پیگیری می شود.

 

محجوب گفت: شرکت کنندگان در طرح آموزش تلفنی حافظ قرآن کریم شوید در مسابقات سراسری که به طور سالانه از سوی دارالقرآن خانه کارگر برگزار می‌شود شرکت کرده و در نهایت به گونه‌ای برنامه ریزی شده که این افراد برای شرکت در مسابقات سراسری حفظ قرآن کریم که توسط سازمان اوقاف و امور خیریه و سازمان دارالقرآن ‌الکریم برگزار می‌شود، شرکت می کنند.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان مبنی بر طول دوره آموزش پاسخ داد: پشتیبان آخر هر ماه با قسمت آموزش در رابطه با قرآن آموز جلسه ای تشکیل می دهد و در آن جلسه نحوه آموزش سنجش می شود. هر قرآن آموز در سال می تواند 3 ماه مرخصی داشته باشد و هر کس با توجه به زمان و نوع کار خود می تواند ساعات 6 صبح تا 24 را برای ارتباط با پشتیبان انتخاب کند.

محجوب در رابطه با میزان تاثیر آموزش غیرحضوری گفت: در روش حضوری به طور میانگین از هر 6 قران آموز یک نفر موفق به حفظ می شود اما در این طرح می توان گفت از هر 6 قرآن آموز 3 نفر می توانند موفق به حفظ قرآن شوند که این طرح با توجه به سپری کردن دوره آزمایشی موفق و تاثیر بالا مورد استقبال قرار گرفته است.

وی با اشاره به تقاضاهایی برای آموزش از خارج کشور افزود: در پی راه اندازی کامل آموزش از فضای مجازی هستیم تا تمامی مسلمانان در نقاط مختلف دنیا از این طرح بهره مند شوند.

مدیر اجرایی دارالقران خانه کارگر در رابطه با هزینه های انجام این طرح گفت: کل این طرح در یک اتاق 10 متری اجرا می شود و تمامی پشتیبانها که خود حافظ قرآن هستند از منزل با قرآن آموزان در ارتباطند اما ما مجبوریم بابت هزینه تماس پشتیبان از قرآن آموزان تهرانی 8هزار تومان و از شهرستانی ها 9 هزار تومان دریافت کنیم.

در پنج سال آینده صدهزار نفر حافظ کل قرآن کریم تربیت می کنیم

محجوب در پاسخ به پرسش خبرنگار شبستان مبنی بر آمارهای اجرای این طرح گفت: به طور قطع در پنج سال آینده صدهزار حافظ کل قرآن داریم. آرزو داریم که قرآن آموزی در کشور نهادینه شود و تمام مردم به قرآن روی آورند ما در تلاشیم که حتی اساتید دانشگاه نیز در موسسات قرآنی حضور یابند.

موسسات قرآنی پول و بودجه نمی خواهند امکان ایجاد خلاقیت نیاز آنهاست

مدیر دارالقرآن خانه کارگر مشکل اصلی موسسات قرآنی را نبود خلاقیت دانست و گفت: به اعتقاد من موسسات قرآنی پول و بودجه نمی خواهند بلکه باید امکان فکر خلاق را به آنها داد. داشتن خلاقیت در زمینه آموزش قرآن در پرورش قرآن آموزان بسیار تاثیر دارد و موسسات فقط باید برای انجام کار قرآنی و فرهنگی پا در این عرصه گذارند و به فکر ثبات و منافع مالی خود نباشند.

 

وی اضافه کرد: متاسفانه در حوزه قرآن اتاق فکر وجود ندارد و باید به سمت علمی و آموزشی کردن فضای آموزش قرآن پیش برویم. بیشترین مخاطبان ما در طرح حفظ تلفنی قرآن کریم در شهرهای تهران، تبریز، زنجان، شیراز، قزوین و کرمان حضور دارند و اینها شهرهایی هستند که ما توانسته‌ایم در نمایشگاه‌های کتاب آن‌ها حضور داشته باشیم.

مدیر اجرایی دارالقرآن خانه کارگر اعطای مدرک به شرکت کنندگان در طرح‌های قرآنی و فراهم کردن شرایط لازم برای حضور در مسابقات سازمان دارالقرآن‌الکریم و سازمان اوقاف و امور خیریه را از امتیازات این درالقران برشمرد و ادامه داد: طرحی برای ارائه مدرک معتبر به حافظان قرآن کریم داریم که در زمینه‌ حفظ مدرک آنان از سوی سازمان اوقاف و امور خیریه ارائه می‌شود و در زمینه مدرک دانشگاهی با ایجاد تفاهمنامه با دانشگاه آزاد و پس از گذراندن دوره‌ای هشت ماهه که در آن دروس تخصصی حفظ ارائه می‌شود، علاقه‌مندان به حفظ قرآن کریم  می توانند مدارک لیسانس و فوق لیسانس قرآنی را دریافت کنند.

پایان پیام/

 

کد خبر 77944

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha