ابلاغ پرداخت بیمه به سیل زدگان به شرکت های بیمه گذار

دولت پس از وقوع سیل این قول را به خسارت دیدگان این حادثه داد که خسارات را جبران می کند و حالا پس از آغاز پرداخت وام های بلاعوض وزیر راه و شهرسازی خبر داده است که پرداخت بیمه به خسارت دیدگان ناشی از سیل از سوی دولت به شرکت های بیمه گذار ابلاغ شده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، دولت و نهادهای و مراکز مختلف با وقوع سیل در استان های شمالی و غربی کشور با حضور در صحنه کار کمک و امدادرسانی به حادثه دیدگان را آغاز کرده و در حال حاضر نیز ادامه می دهند. پس از وقوع این حادثه رییس جمهوری و دیگر وزرای دولت این قول را به سیل زدگان دادند که نگران خسارات نباشند چرا که دولت آنها را جبران می کند.

 

براین اساس 18 فروردین رئیس بنیاد مسکن مستضعفان اعلام کردکه پرداخت وام های بلاعوض به سیل زدگان آغاز شده است و برای احداث واحدهای شهری تخریب شده 50 میلیون تومان تسهیلات ارزان (5 درصد کارمزد) و برای واحدهای روستایی 40 میلیون تومان تسهیلات ارزان (4 درصد کارمزد) پرداخت می شود. مدت بازپرداخت وام ها 15 سال است.

 

«علیرضا تابش» با اشاره به پرداخت 12 میلیون تومان به هر واحد شهری و 10 میلیون تومان به هر واحد روستایی به عنوان کمک بلاعوض علاوه بر پرداخت وام های بلاعوض گفت: «کار پرداخت این کمک ها نیز آغاز شده است و سیل زدگان با مراجعه به ستادهای بنیاد در شهرها و روستاهای آسیب دیده؛  بعد از تایید می توانند آن را دریافت کنند.» 

 

وی ادامه داد: «100 درصد اعتبار کمک های بلاعوض و تسهیلات فراهم شده است و هیچ مشکلی وجود ندارد. 50 درصد بودجه مورد نیاز 17 فروردین در اختیار ما قرار گرفت و دستور پرداخت تسهیلات هم در یکی دو روز آینده به استان ها و بانک ها ابلاغ می شود.»

 

رییس بنیاد مسکن مستضعفان با اشاره به اینکه بر اساس پیش بینی های صورت گرفته در همه استان های آسیب دیده نیاز به احداث یا تعمیر 150 هزار واحد است، گفت: «در 8 استان خسارت ها کلان و جدی است. 14 هزار و 200 واحد در لرستان تخریب شده است و 21 هزار واحد دیگر در این استان آسیب دیده اند. تلاش می کنیم کار تعمیر و یا احداث واحدها تا پیش از فصل زمستان تمام شود.»

 

در ادامه نیز معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی از آغاز پرداخت حق بیمه کشاورزان خسارت دیده مناطق سیل زده از پانزدهم فروردین خبر داد.  وزارت جهاد کشاورزی در این باره به نقل از «عبدالمهدی بخشنده» نوشته است: «از واحد‌های آسیب دیده در بخش زراعی و باغی ۱۸ درصد، طیور ۱۰۰ درصد، واحد‌های تولید دام ۱۰ درصد و زنبور عسل ۷ درصد بیمه بوده‌اند که با دستور وزیر جهاد کشاورزی مطابق قرارداد‌های منعقده تولیدکنندگان با صندوق بیمه کشاورزی پرداخت حق بیمه آنان از پانزدهم فرودین ماه  آغاز و با سرعت ادامه خواهد یافت

 

وی ادامه داد: «با توجه به وقوع سیل در دو استان گلستان و مازندران در اواخر اسفندماه، دولت در تاریخ یازدهم فروردین ماه امسال مصوبه خوبی برای این دو استان شامل ۴۸۰ میلیارد تومان کمک بلاعوض، ۲۲۰۰ میلیارد تومان تسیهلات ارزان قیمت باکارمزد ۴ درصد و سه سال امهال تسهیلات بانکی دریافت شده توسط خسارت دیدگان را تصویب و ابلاغ کرده است.»

 

معاون وزیر جهاد کشاوزی با اشاره به این که رئیس بانک مرکزی 18 فروردین پرداخت تسهیلات یاد شده را به ۵ بانک کشور ابلاغ کرده است، بیان کرد: «سازمان برنامه و بودجه اختصاص ۵۰ درصد کمک‌های بلاعوض را انجام داده و دستورالعمل چگونگی پرداخت کمک بلاعوض و تسهیلات را وزیر جهاد کشاورزی ابلاغ کرده است. استانداران این دو استان با همکاری دستگاه‌های ذیربط در اسرع وقت پرداخت‌ها را شروع کنند.»

 

وی گفت: «برای سایر استان‌های خسارت دیده از جمله خوزستان و لرستان در سیل نیز وزیر جهاد کشاورزی برآورده خسارات وارده تاکنون را روز گذشته به وزیر کشور به عنوان رئیس ستاد بحران کشور ارائه کرده است که امیدواریم ظرف یکی دو روز آینده با مصوبه هیات دولت، کمک‌های بلاعوض و تسهیلات ارزان قیمت برای کشاورزان و تولیدکنندگان این استان‌ها تصویب و بلافاصله عملیاتی شود. تسریع در تامین پرداخت خسارات کشاورزان از اولویت‌های کاری دولت و وزارت جهاد کشاورزی است.»

 

در ادامه این مسیر وزیر راه و شهرسازی گفت که پرداخت بیمه به خسارت دیدگان ناشی از سیل از سوی دولت به شرکت های بیمه گذار ابلاغ شده و در برخی از استانها این پرداخت ها آغاز شده است.

 

ایرنا به نقل از «محمد اسلامی» امروز (سه شنبه 20 فروردین) در ستاد هماهنگی مدیریت بحران چهارمحال و بختیاری نوشته است: «دولت در نشست نخست خود پیرامون سیلاب اخیر کشور تاکید کرد که در سیلاب های اخیر حفظ جان مردم در اولویت است، سپس در جلسه دوم برای جبران خسارت ها اعتباراتی مصوب شد. پرداخت بیمه به خسارت دیدگان ناشی از سیلاب از سوی دولت به شرکت های بیمه گذار ابلاغ شده و در برخی از استانها این پرداخت ها آغاز شده است.»


وی تاکید کرد: «ساخت و سازهایی که در بستر طغیانی انجام شده بود را رئیس جمهوری به استانداران ابلاغ کرد تا از ساخت و سازهای بستر رودخانه ها و مسیل ها جلوگیری شود.»

 

یادآور می شود: پس از وقوع حادثه سیل در برخی از استان های کشور، نمایندگان بیمه مرکزی به مناطق سیل زده اعزام شدند.

 

بر اساس این گزارش نمایندگان حوزه های «نظارت بر شرکت های بیمه و هماهنگی امور استان ها» و «نظارت فنی بر بیمه های غیرزندگی» در روزهای حضور خود در این مناطق ضمن نظارت جدی بر ارزیابی های صورت گرفته توسط شرکت های بیمه ای، هماهنگی های لازم را برای ایفای تعهدات بیمه گران انجام خواهند داد. اعزام این نیروها در چارچوب وظایف بیمه مرکزی و مطابق با مصوبات کارگروه بررسی خسارات سیل در بیمه مرکزی صورت گرفته است./

کد خبر 779525

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha