جبران خسارت سیل اخیرمازندران نیازمند ردیف بودجه اختصاصی است

حسین زادگان به نقش کلیدی استان مازندران در تامین مواد غذایی کشور اشاره کرد وگفت: با توجه به خسارت سیلاب اخیر به بخش کشاورزی استان، برای حل مشکلات زیر ساختی کشاورزی بایستی بودجه اختصاصی در نظر گرفته شود.

به گزارش خبرنگار  خبرگزاری شبستان ، «احمد حسین زادگان» امروز ( ۲۱ فروردین ) در نشست اعضای کمیسیون کشاورزی، آب و خاک مجلس شورای اسلامی که به منظور بازدید از آخرین وضعیت خسارت سیلاب به بخش های کشاورزی به مازندران سفر کردند، گفت: مجموع خسارت  در بخش کشاورزی استان بر اساس آخرین برآورد 6 هزار میلیارد ریال بوده است.

 

وی افزود: بر اثر سیلاب اخیر به 73 هکتار زمین کشاورزی زراعی و 18 هزار هکتار باغات استان خسارت وارد شده است و همچنین در جریان این سیلاب 52 مزرعه پرورش ماهی تخریب شد و 3 هزار راس دام در استان تلف شدند و هفت هزار کندوی زنبور عسل از بین رفت.

 

استاندار مازندران با بیان اینکه امنیت غذایی کشور تحت تاثیر استان مازندران است، بیان کرد: با وجود اینکه دولت تسهیلاتی را در قالب بلاعوض و وام برای کشاورزان استان در نظر گرفته است ولی با توجه به حجم بالای خسارت سیلاب به بخش کشاورزی  زیر ساخت های این بخش در استان به بازسازی جدی و توسعه نیاز دارد.

 

وی خواستار تعریف ردیف بودجه اختصاصی برای لایروبی رودخانه ها، آب بندان ها در مازندران شد و گفت: با توجه به اینکه مازندران نقش اساسی در تولید مرکبات و برنج در کشور دارد و سالانه بیش از 40 درصد برنج کشور از این استان تامین می شود ، باید به زیر ساخت های کشاورزی مازندران به صورت ویژه توجه شود.

 

حسین زادگان در ادامه افزود: اگر سدهای زارم رود و کسلیان و بخشی از مراحل تکمیلی سد گلورد به بهره برداری رسیده بود، خسارت سیل در مناطق مرکزی و شرق استان به حداقل می رسید.

 

به گزارش شبستان بارش باران و سیلابی که یکشنبه آخر سال 97 در مازندران رخ داد، بخش زیادی از مناطق شرق و مرکزی استان را به زیر آب برد، خسارت این سیلاب بیش از 15 هزار میلیارد برآورد شد که بیشترین خسارت آن متعلق به بخش کشاورزی مازندران بوده است.

 

 خزانه های برنج، باغ های مرکبات و سیاه ریشه، توت فرنگی، مزارع کلزا، گندم و جو ، دامداری و مرغداری و تاسیسات آب و خاکی در این سیل خسارت جدی دیدند.

کد خبر 779761

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha