به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، شورای هماهنگی مدیریت بحران استان، بعد از ظهر(21 فروردین)با حضور فرمانداران و شهرداران و با دستور کار ابلاغ رییس جمهور برای فرصت یک هفته ای در خصوص شناسایی و اعلام ساختمان های مهم و منازل مسکونی در معرض سیل تشکیل شد.
محمدجواد فدایی، استاندار تأکید کرد: 72 شهر در استان وجود دارد و باید مشخص شود چند درصد هر شهر در معرض سیل قرار دارد و همه شهرداران و فرمانداران موظف هستند هرچه سریع تر ساختمان و اماکنی که در معرض خطر سیل قرار دارند و نیز عواملی چون سدها و بندها و.. که شهر را تهدید می کند، اعلام کنند.
وی گفت: مسیلهایی که سابق رودخانه بودند و اکنون در آنها ساخت و ساز شده مهمتر از بقیه نقاط هستند که باید در نظر گرفته شود و به آنها توجه شود؛ جادهای که از جلوی عمارت دریا قلی بیگی عبور میکند قبلاً مسیل بوده و خطر این موارد خیلی بیشتر از جاهای دیگر است لذا باید اینگونه موارد در اولویت کارها باشد.
ابراهیم علیزاده، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای در خصوص وضعیت تعدادی از شهرستان های استان در مواجهه با سیل ابراز نگرانی کرد و خواستار آمادگی ستادمدیریت بحران در این باره شد و افزود: نگران از دست دادن فرصت هستم.
سعیدی، مدیرکل جهادکشاورزی استان هم با اشاره به اینکه 12 رشته قنات به طول 23 کیلومتر در زرند دچار تخریب شده، بر تعیین تکلیف دو سد خاکی زودبازده نیمه تمام هنزا و ده نذری تأکید کرد.
تورج جدیدی، مدیرکل هواشناسی استان کرمان هم از پیش بینی ورود سامانه بارشی از بعدازظهر شنبه آینده 24 فروردین همراه با ناپایداری جوی و رگبار وبارش به استان خبر داد که تا روز دوشنبه ادامه خواهد داشت و افزود: منبع آن مدیترانه ای و سودانی است و تزریق رطوبتی خوبی دارد.
وی با اشاره به اینکه این سامانه اکثر مناطق استان از جمله دامنههای جبالبارز، اطراف جیرفت، فاریاب، قلعه گنج، رودبار جنوب، اطراف کهنوج، اطراف رابر، بافت، بردسیر و راین را تحت تأثیر قرار می دهد؛ اظهار داشت: میزان بارندگی ها در کرمان روز یکشنبه 25 فروردین به اوج خود می رسد که که 10 میلیمتر خواهد بود و در دوشنبه به 5 میلیمتر می رسد و میزان بارندگی تجمعی (از شنبه 24فروردینماه تا آخر هفته) در برخی مناطق استان همچون دهبکری و دامنه های جبالبارز 50 میلیمتر و بیشتر خواهد بود.
نیکویی، معاون خدمات شهرداری کرمان هم سه نقطه شهر کرمان ده بالا و سرآسیاب؛ کوهپایه و شهرک بنی هاشم را بحرانی خواند و تأکید کرد: سیل بندی برای این قسمت اجرا شود و نقاط حساس که محدوده سرآسیاب است آب را به سمت جاده قدیم ماهان هدایت کنیم.
شهردار کوهبنان هم اظهار داشت: پل های ارتباطی در کوهبنان از استحکام لازم برخوردار نیستند و ستاد مدیریت بحران کشور اعتباری برای مقاوم سازی آن تخصیص داده ولی در استان اعلام شد که اعتبار نیست و در این زمان کوتاه چه کار می توانیم بکنیم؟
بر اساس پیش بینی هواشناسی؛ جاری شدن سیلاب از بالادست ها و سیلابی شدن جنوب و جنوب غرب استان دور از انتظار نیست؛ در استان کرمان حریم 7 هزار و 500 کیلومتر مسیل مشخص است و برای عدم واگذاری به اداره کل ثبت اسناد داده شده که 2800 کیلومتر آن اولویت اول مطالعات قرار گرفته است.
آمادگی برای بارش های هفته آینده به ویژه روزهای یکشنبه و دوشنبه و اعزام کمک و امداد و نجات به حمیدیه خوزستان از دیگر دستورکارهای این جلسه بود.
نظر شما