به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مشکلات بسیاری از جمله دشواری تامین مواد اولیه، نبود ماشین آلات فنی و فناوری های موثر بر تولید منسوجات، قوانین پولی، مالی و بانکی، نوسان نرخ ارز، قوانین مربوط به صادرات و واردات، قاچاق و واردات بیرویه بر سر راه صنعت نساجی کشورمان است اما با وجود تمامی این مشکلات این صنعت توانسته است در سال های اخیر به رشد قابل قبولی برسد.
توسعه این صنعت باعث شده است تا 260 هزار تن انواع محصولات حوزه نساجی، پوشاک به همراه چرم و کفش در 10 ماهه سال 97 به ارزش 955 میلیون دلار صادر شود. میزان کالای وارداتی این بخش در مدت یاد شده 339 هزار تن به ارزش 947 میلیون دلار ثبت شد. مقایسه میزان صادرات از نظر وزنی و ارزشی نسبت به دوره مشابه پارسال به ترتیب 18.7 درصد و 6.5 درصد رشد و در واردات به ترتیب 38.4 درصد و 36 درصد افت نشان می دهد.
این در حالی است که سال گذشته در صنعت نساجی ۷ درصد رشد تولید داشتیم در همین رابطه معاون صنایع نساجی و پوشاک وزارت صمت گفته است: «در سال گذشته با محدودیت منابع ارزی، اقتصاد کشور با شرایط سختی روبهرو شد که صنعت نساجی از این موضوع مستثنی نبود و خیلیها پیش بینی میکردند وضعیت تولید در این صنعت با مشکل روبهرو شود و کاهش یابد اما نه تنها این اتفاق رخ نداد، صادرات هم صورت گرفت.»
روابط عمومی وزارت صنعت به نقل از «افسانه محرابی» آورده است: «برای سال ۹۸ با توجه به نامگذاری مقام معظم رهبری مبنی بر رونق تولید، تمرکز وزارت صمت به دو صنعت لوازم خانگی و نساجی و پوشاک برای رونق تولید و اشتغال ایجاد شده است. در حال آماده سازی پروندهها هستیم تا با همکاری و سرمایه گذاری بخش خصوصی بتوانیم تولید را افزایش دهیم و امیدواریم با ارائه تسهیلات و حمایت از بخش تولید شاهد رشد در سال ۹۸ باشیم.»
یادآور می شود: صنعت پوشاک با 423 میلیارد دلارصادرات در سال 2013 بیش از 55 درصد از صادرات صنایع نساجی و پوشاک جهان و 4 درصد از صادرات کالاهای صنعتی جهان و 2.5 درصد کل محصولات صادراتی جهان را شامل می شود./
نظر شما