«عباس انصاری» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم گفت: گذراندن وقت با یکدیگر وداشتن تجربه های مشترک می تواند راه خوبی برای تقویت رابطه ما و همسرمان باشد در واقع زن و شوهرها در کارهایی که انجام می دهند و هر دو از آن لذت می برند رابطه قوی ترو سالم تری دارند.
مدرس برنامه ریزی عصبی کلامی (NLP) افزود: متاسفانه درجامعه امروزی ما به دلیل تغییرات فرهنگی، تغییر در سبک روابط بین فردی و تغییر نگرش افرادی که قشر بزرگسال ما را تشکیل میدهند طلاق روندی صعودی پیدا کرده چنانچه ازدواج هایی که دوام آنها حتی به یک سال هم نمیرسد تعداد پرشماری از آمار طلاق و جدایی را به خود اختصاص داده است .
کارشناس روانشناس بالینی ادامه داد: وقتی که از زوجین در خصوص جدایی و طلاقشان پرسیده می شود، برخی از آنها مسائل مالی و برخی نارضایتی جنسی را دلیل جدایی شان می دانند و شآید زیاد شنیده باشیم که این طلاق به دلیل عدم تفاهم رخ داده است .
وی تصریح کرد: اما مسائله ای که می توان با اطمینان و به طور قطع صحبت کرد این است که یکی از عوامل زمینه ساز جدایی عدم توانایی و مهارت در صحبت کردن زوجین بایکدیگر بر سر مسائل مختلف است .
مدرس برنامه ریزی عصبی کلامی (nlp) ) اظهار داشت: درهمین راستا باید نحوه ارتباط سازی و چگونگی ساختن یک ارتباط کلامی درست را یاد گرفته و و در زمان گفتگو با همسرمان به کار بگیریم.
انصاری یادآور شد: با شناخت نحوه درست ارتباط کلامی قطعاً می توانیم واضح و روشن منظور خود را برسانیم و از سوء تفاهم ها و سوء برداشت هایی که می توانند زندگی زناشویی ما را تهدید کنند جلوگیری کنیم .
کارشناس روانشناس بالینی خاطر نشان ساخت: زوجین در نظر داشته باشند که حتما در نحوه انتخاب زمان و مکان صحبت خود دقت لازم را داشته باشند برای مثال زوجی برای رفع مسئله مهمی باید با یکدیگر صحبت جدی و منطقی داشته باشند و دقیقا در جایی که به هیچ وجه مناسب یک صحبت جدی و مهم است مثلاً سر میز شام و در حضور فرزندان بحث را آغاز میکنند بنابراین نمیتوان توقع داشت که در حضور فرزندان هر یک از زوجین به راحتی حرف خود را بزنند و به یک نتیجه مشخص و کارآمد برسند.
وی با بیان اینکه بهترین انتخاب گفتگو این است که زن و شوهردرخلوت مسائل زناشویی خود را حل کنند گفت: نکته ای که بسیار ساده و در عین حال خیلی مهم می باشد این است که در زمانی که ما با همسرمان مشغول صحبت هستیم حتماً با او ارتباط چشمی بگیریم و به او نگاه کنیم .
کارشناس روانشناس بالینی ابراز داشت: بعضی از افراد عادت دارند که در زمان صحبت و علیالخصوص صحبت های مهم به طرف مقابل نگاه نمی کنند مثلا به زمین خیره می شوند اما این عادت می تواند باعث این سوء برداشت از طرف مقابل شود که گوینده اهمیتی برایش قائل نیست و به او توجه نمی کند .
مدرس برنامه ریزی عصبی کلامی (nlp) ) عنوان کرد: نکته بعدی که باید به آن توجه کنیم این است که مواظب باشیم هر آنچه که می گوییم را با تن صدای مناسب و زبان بدن مناسب به طرف مقابل انتقال دهیم، گاهی اوقات بعضی از کلمات و جملات و بعضی از موضوعات مورد بحث نیاز به تن صدای خاص و حرکات خاصی دارد که منظور به درستی بیان شود.
با لحن و تن صدای مناسب با یکدیگر صحبت کنیم
انصاری افزود: زوجین باید توجه داشته باشند که تن صدا و میزان بلندی و آرامی صدای شان قطعاً میتواند در نتیجه گیری بحث مورد نظر بسیار تاثیر گذار باشد، زمانی که با همسر خود صحبت می کنیم باید مراقب باشیم که تن صدای ما و لحن ما نباید یکنواخت و خسته کننده باشدچرا که اگر با یک آوای یکنواخت و خسته کننده با همسرمان صحبت کنیم قطعاً بعد از مدت کوتاهی او دیگر فقط حرفهای ما را می شنود اما دقتی به آنها نمی کند .
وی ادامه داد: درواقع همسرما تقصیری ندارد این خاصیت گوش انسان است پس ما باید جملات را طوری بیان کنیم که هم منظورمان رابه طرف مقابل برسد و هم او از گوش کردن به صحبت های ما خسته نشود، نکته بعدی که می تواند بسیار حائز اهمیت باشد این است که سعی کنیم برای رساندن منظورمان به صورت واضح و روشن از طرف و جانب خودمان صحبت کنیم و از کلمات مبهم جملات مبهم و هرچیزی که بحث را به ابهام میکشاند پرهیز کنیم.
مدرس برنامه ریزی عصبی کلامی (nlp) ) با اشاره به اینکه همواره از طرف خودمان صحبت کنیم به این معنی نیست که دائماً از علایق و خواسته های خود بگوییم بگونه ای که فقط خودمان در این رابطه مهم هستیم بلکه استفاده از کلمه من در جملات به ما کمک می کند تا دقیقا منظور و احساس خودمان را در مورد این وقایع و اتفاقات بیان کنیم .
کارشناس روانشناس بالینی با اشاره به مسائلی که گاهی ناخواسته باعث میشود بحثی که آغاز کرده ایم به سرانجام نرسد و به هر دلیلی به حاشیه کشیده شود گفت: بعضی از افراد یک ریز و بی وقفه سخن میگویند شاید گاهی زوجین از ترس اینکه رشته کلام از دستشان خارج شود بدون وقفه و پیوسته صحبت میکنند و تمام تلاششان را میکنند که منظور خود را به طرف مقابل برسانند در صورتی که این کار بسیار نادرست است.
هنگام گفتگو به همسر خود نیز فرصت صحبت کردن بدهیم
وی افزود: در بهترین حالت طرف مقابل ما ۲۰دقیقه از حرف های ما را با کیفیت گوش می کنند و بعد از گذشتن این مدت صدای مان برای او تکراری و ملال آور خواهد بود بنابراین بعد از چند دقیقه صحبت به طرف مقابل خود اجازه دهیم که به بیان نظرات خود در مورد حرف های ما تا اینجای بحث بپردازدکه به این ترتیب کمتر نکات مهم را برای حرف زدن فراموش میکنیم و هم اینکه به دلیل شرکت در بحث از یک طرفه بودن آن خسته نشده و بحث را ترک نمیکند.
انصاری اظهار داشت: با استفاده از نکاتی که ذکر شد ما قطعاً می توانیم با کیفیت گفت و گوی خود را بهبود ببخشیم تا بحث های ما به دلیل عدم دانایی و عدم مهارت در صحبت کردن به حاشیه نرود و نتایج مطلوبی را در پی داشته باشد که قطعاً تاثیر زیادی در کیفیت رابطه زن و شویی ما و مدیریت خانواده خواهد گذاشت .
مدرس برنامه ریزی عصبی کلامی (nlp) ) درپایان گفت: بحثهای باکیفیت و به دور از دعوا و نزاع در واقع در فراهم کردن امنیت روانی که یکی از اصول حذف نشدنی ساخت یک زندگی زناشویی پویا است بسیار کمک می کند .
نظر شما