به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان و به نقل از روابط عمومی دفتر ارتباطات مردمی نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، دکتر محمدرضا پورابراهیمی در جلسه اقتصاد مقاومتی شهرستان راور با اشاره به اینکه در فضای کلان کشور تقابل آمریکا با جمهوری اسلامی به سمت تقابل اقتصادی گرایش پیدا کرده، ادامه داد: تحریم های دشمنان را از روز اول علیه انقلاب اسلامی داشتیم و در دولت قبلی آمریکا طرح های هوشمندانه تحریم علیه نظام ما اجرا کردند و در دوران اوباما سخن از تحریم های فلج کننده زده می شد.
وی با بیان اینکه آنها تصور می کردند حداکثر تا پایان سال 92 جمهوری اسلامی ایران سقوط می کند، اما در جمهوری اسلامی برنامه مبارزه با تحریم به شکل جدیدی اجرا شد؛ گفت: تحریم های این دوره فقط آمریکایی ها هستند اما عمق و پیچیدگی آنها بیشتر شده است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس بیان کرد: آمریکایی ها سه اقدام اساسی تحریم تجاری از جمله خرید و فروش نفت، تحریم مراودات بانکی و تحریم خدماتی یعنی حمل و نقل را انجام دادند و مقدمات آن را از سال 96 طراحی کرده بودند، البته دست ما در مقابل امریکایی ها بسته نیست، میزان واکنش ما در برابر تحریم ها بسته توانایی درونی ما است.
وی خاطرنشان کرد: اشتباه سیاست ارزی دولت در سال 97 هزینه تحریم ها را بر جمهوری اسلامی چند برابر کرد و این را نمی شود بخشید، سیاست ارز 4200 خطای راهبردی بود که آمریکایی هایی را برای افزایش تحریم ها علیه جمهوری اسلامی گستاخ کرد که اصلاً برای ما قابل قبول نبود. اگر با نگاه علمی و تخصصی و اعتقاد بنیادی که امام راحل فرمودند و رهبری اشاره دارند حرکت کنیم، گزندی به ما وارد نمی شود.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تا شهریور ماه امسال 100 هزار تولید اهن اسفنجی در فولاد راور آغاز می شود، گفت: 500 هزار تن ذغال در دی ماه سال گذشته برای اولین بار صادر شد و توافقی برای طرح های جدید ذغالسنگ در راور داشتیم و 500 نفر اشتغال جدید در سال 98 تعهد ذغالسنگ شده است.
وی از توافق نامه برای فعال شدن معادن راور توسط شرکت ایمیدرو اشاره داشت و ادامه داد: ذخیره یک میلیون تنی سرب و روی با سرمایه گذاری 200 میلیارد تومان آماده داریم که 350 نفر اشتغال خواهد داشت و طی دو ماه آینده شروع می شود. معادن مس و فلورین در منطقه دربند نیز با 50 میلیارد تومان سرمایه گذاری و 80 نفر اشتغال را خواهیم داشت.
پورابراهیمی ادامه داد: قرارگاه خاتم، جهاد نصر، سازمان اقتصادی کوثر و دیگر مجموعه ها پای کار آمده اند و محور فعالیت ها تحولات اقتصادی در راور است و می توانیم در راور شهری نمونه اقتصاد مقاومتی مبتنی بر توانمندی های درونی آن برای رسیدن به نقطه ای که درآن بیکار نباشد داشته باشیم.
وی بیان کرد: برنده اجرای طرح ذوب 100 هزار تُنی هم تا اردیبهشت مشخص می شود و 5 محدوده جدید معدنی در صنعت ذغال دیده شده است و ظرفیت های راور برای تحولات اقتصادی در سال 98 قابل قیاس با سال های قبل نیست و تنها در ذغالسنگ می تواند اشتغال بالایی ایجاد کرد و رسالت ما در این دوره انقلاب در رونق تولید و تحقق فرمایشات رهبری است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: امسال 2 میلیارد دلار تراز بازرگانی کشور مثبت است، یعنی میزان صادرات ما نسبت به واردات ما 2 میلیارد دلار بیشتر بوده است، پس می توان در این شرایط کار را مدیریت کرد به شرط اینکه روی پای خود بایستیم.
وی از توافق با سازمان اقتصادی کوثر برای ایجاد واحدهای بزرگ دامداری که دو مجتمع دام سبک راه اندازی شود، خبر داد و بیان داشت: در حوزه مسائل زیرساختی شاخص های شهرستان راور بالاتر از دیگر شهرستان ها است و امسال پایان گازرسانی به شهرستان راور را جنش می گیریم و در حد بضاعت مان در سال گذشته تلاش کردیم و امسال هم با همکاری نهادها و خیران اقدامات خوبی در شهرستان خواهیم داشت.
پورابراهیمی با بیان اینکه سرانه میزان فضای ورزشی در راور از شهرستان کرمان بالاتر است، افزود: تا پایان فروردین ماه 5 خانه ورزش روستایی در راور تجهیز می شود و در شهر راور هم یک مجموعه ورزشی تجهیز می شود.
وی با افزودن اینکه با تلاش های انجام شده میانگین واحدهای مسکونی مقاوم شده در برابر زلزله روستایی و شهر راور 70 درصد است؛ در خصوص وام های کشاورزی هم گفت: در وام های کشاورزی در زمان خشکسالی و خسارت، دولت مکلف است سود و جرائم را ببخشد و اصل وام را استمهال کند، سال قبل وضعیت بدی را در خصوص پسته داشتیم که 2 هزار میلیارد تومان دولت برای آن در نظر گرفت اما کفایت نمی کرد و مقرر شد تا برای وام های کشاورزی مبلغی جدید ابلاغ شود.
نظر شما