رؤسای قوای قضایی ومجریه موظف به ارایه گزارش از عملکرد خود به مجلس شدند

نمایندگان مجلس شورای اسلامی، رؤسای قوه مجریه و قضاییه را موظف کردند حداکثر تا پایان اردیبهشت هر سال با حضور در مجلس گزارش شفاهی و کتبی از عملکرد قوه تحت نظر خود را به مجلس شورای اسلامی تقدیم کنند.

به گزارش خبرنگار شبستان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز چهارشنبه 4 آبان و در بررسی جزییات طرح اصلاح موادی از آیین‌نامه داخلی مجلس در ماده 28 آن رؤسای قوای مجریه و قضاییه را موظف کردند حداکثر تا پایان اردیبهشت هر سال با حضور در مجلس ضمن ارایه گزارشی شفاهی گزارش مکتوبی نیز از عملکرد قوه تحت نظارت خود و تغییرات شاخص‌ها در سال قبل را به مجلس شورای اسلامی تقدیم کند.

نهادهای تحت نظارت رهبری با اذن ایشان، شهرداری‌های کلان‌شهرها و سایر نهادهای عمومی غیردولتی و سازمان صدا و سیما نیز موظف شدند گزارش مکتوب خود را درباره عملکرد سال قبل به مجلس شورای اسلامی ارسال کنند تا به کمیسیون‌های تخصصی ارجاع شود.

کمیسیون‌های تخصصی مجلس نیز موظف شدند بخش‌های مرتبط با کمیسیون خود را ارزیابی و نتایج را حداکثر یک ماه پس از دریافت گزارش به معاونت نظارت مجلس ارایه کنند.

معاونت نظارت مجلس موظف است جمع‌بندی نهایی به همراه گزارش‌های مذکور و نظرات کمیسیون‌ها را برای بررسی بیشتر و تطبیق با گزارش تفریق بودجه به دیوان محاسبات ارایه کند. دیوان محاسبات نیز موظف است در گزارش تفریق بودجه نظر خود را در این‌باره اعلام کند.

همچنین نمایندگان در ماده 29 مصوب کردند معاونت نظارت مجلس موظف است حداکثر تا پایان اردیبهشت هر سال گزارشی از اقدامات نظارتی مجلس شورای اسلامی در سال قبل را تهیه و به هیئت‌رییسه ارسال کند تا در صورت صلاحدید در جلسه علنی قرائت شود.

همچنین موکلان مولت در بررسی ماده 30 رییس دیوان محاسبات کشور را موظف به اجرای موارد زیر کردند:

1. گزارش تفریق بودجه سالانه کشور را حداکثر تا پایان دی‌ماه سال بعد تهیه و برای رسیدگی به مجلس شورای اسلامی تقدیم کند.

2. گزارش تفریق بودجه سالانه دیوان محاسبات را تا پایان شهریور سال بعد و بودجه سالانه آن را در پایان شهریور سال قبل تهیه و برای رسیدگی به کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات تقدیم کند.

3. در اجرای وظایف نظارتی مجلس شورای اسلامی پاسخ درخواست‌های رییس مجلس، رؤسای کمیسیون‌ها، نمایندگان مجلس، هیئت‌های تحقیق و تفحص و معاونت نظارت را که به صورت مکتوب دریافت می‌کند در چارچوب قانون دیوان محاسبات کشور تهیه و به صورت رسمی تسلیم کند.

تبصره 1- رییس دیوان هنگام تقدیم گزارش تفریق بودجه سالانه کشور حداکثر به مدت یک ساعت درباره آن در جلسه علنی توضیح می‌دهد. هیئت‌رییسه گزارش کامل تفریق بودجه را به کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات به عنوان کمیسیون اصلی و بخش‌های مرتبط با کمیسیون‌های دیگر را به عنوان کمیسیون فرعی ارجاع می‌کند تا حداکثر ظرف یک ماه گزارش خود را به کمیسیون اصلی تقدیم کند. کمیسیون اصلی نیز موظف است حداقل ظرف سه ماه از تاریخ تسلیم گزارش به مجلس با توجه به گزارش کمیسیون‌های فرعی و اخذ توضیحات از دستگاه‌های اجرایی گزارش بررسی نهایی خود را تهیه و به هیئت‌رییسه تسلیم کنند. این گزارش خارج از نوبت در دستور هفته بعد مجلس قرار گرفته و قرائت می‌شود.

تبصره 2- کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات موظف است تمامی گزارش‌های واصله از دیوان محاسبات را بررسی و نتیجه آن را به اطلاع نمایندگان برساند.

تبصره 3- رییس دیوان محاسبات موظف است چگونگی برخورد با متخلفین و پی‌گیری قانونی موارد تخلف را برای رییس مجلس گزارش کند.

پایان پیام/
 

کد خبر 78070

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha