«احمد ابراهیم جم » حافظ و قاری قرآن کریم و نماینده گامبیا در سی و ششمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان ، درباره نحوه فراگیری قرآن، گفت: هنگامی که کودک بودم، پدرم مرا نزد عمویم«برکة حسن جم» در یکی از مراکز تحفیظ فرستاد و از الف تا یاء قرآن کریم را به من آموخت، پس از آن نزد استاد دیگر به نام «خدیجه» به فراگیری حفظ قرآن کریم اقدام کردم که بخش زیادی از قرآن کریم را نزد این استاد آموختم، پس از آن نزد عموی دیگرم «نذیر جم» قرآن کریم را حفظ قرآن و فراگیری علوم قرآنی را ادامه دادم و در سال 2012 توانستم به لطف خداوند متعال قرآن کریم را به طور کامل حفظ کنم.
این نماینده گامبیا در بخش قرائت تحقیق درباره اهمیت برپایی این مسابقات، گفت: برگزاری این مسابقات بسیار اهمیت دارد، زیرا متسابق خواه حافظ یا قاری تشویق به حفظ و فراگیری قرآن کریم می شوند و به علت مداومت انس بیشتری با قرآن پیدا می کنند و آیات این کتاب آسمانی در ذهن شان تثبت می شود؛ همچنین دیدار متسابقین با یکدیگرباعث کسب تجربه و نیکوترشدن تلاوت و تجویدشان می شود.
ابراهیم جم، افزود: اینگونه مسابقات همچنین به نفع امت اسلامی است، زیرا این مسابقات به انسان ارزش قرآن کریم را می شناساند و انسان نیز ارزش این کتاب الهی را بیشتر درک می کند. همچنین امکان فیلمبرداری از این مسابقات وجود دارد و پس از مسابقات ، فیلم ها و عکس های آن منتشر می شود و مردم این مسابقات را مشاهده می کنند و اینگونه تشویق به تلاوت و حفظ قرآن کریم می شود که این مسئله به امت اسلامی سود می رساند.
این نماینده گامبیا درباره بهترین سن و زمان برای حفظ قرآن کریم، گفت: بهترین سن برای حفظ و فراگیری بسیاری از علوم در دوران کودکی است، به طوری که روایت مشهوری است که می گوید «الْعِلْمُ مِنَ الصِّغَرِ کَالنَّقْشِ فِی الْحَجَرِ»( یادگیری در کودکی همچون کندن نقش روی سنگ است).
وی ادامه داد: علمای قرآنی درباره وقت و زمان حفظ قرآن کریم نظرات مختلف دارند، به طوری که برخی وقت عصر یعنی قبل از غروب، برخی بعد از نماز مغرب و برخی دیگر وقت نماز صبح تا طلوع شمس را بهترین زمان برای حفظ می دانند.
ابراهیم جم درباره اهمیت آموختن مقامات تلاوت (مقامات صوتی) ، گفت: فراگیری مقامات تلاوت اهمیت بسیاری دارد. اولا آموختن مقامات در تدبر قرآن و همچنین به چگونگی تلاوت، چگونگی وقف و ابتدا کمک می کند؛ این مقامات باعث می شود تا قاری تلاوت زیباتری داشته باشد.
این قاری قرآن کریم از گامبیا افزود: در مسابقات قرآن کریم در ایران شرکت کردم و در اولین حضور خود در این رقابت قرآنی توانستم رتبه رتبه دهم را کسب کنم.
نماینده گامبیا سطح این مسابقات را بالا ارزیابی کرد و گفت: مسابقات بین المللی تهران از بهترین مسابقات قرآنی در میان مسابقات جهان اسلام است. از نظر میزبانی در سطح بالایی قرار داشته است. این مسابقات در در بخش های گوناگون بانوان، بزرگسالان، دانش آموزان، نابینایان و طلاب علوم دینی برگزار شد که در جهان اسلام اینگونه مسابقات کم پیدا و کم نظیر است.
سی و ششمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم جهوری اسلامی ایران از ۲۱ تا ۲۵ فروردین ماه در محل مصلای امام خمینی(ره) تهران برگزار می شود. گفتنی است که در این رویداد بزرگ قرآنی ، از مجموع ۶۳۷ شرکت کننده از ۶۲ کشور جهان جهت حضور در مرحله نهایی برگزیده شدند.۶۷ نفر از برجسته ترین اساتید قرآن شامل ۴۵ داور ایرانی و ۲۲ داور خارجی از ۱۴ کشور جهان به عهده دارند.
در مجموع ۳۲۹ تن از اهالی قرآن کریم از ۶۷ کشور جهان شامل متسابقین ، داوران و مهمانان ویژه از جمله وزرای اوقاف و شئون دینی ، شخصیت های دینی و مذهبی ، مسئولان مسابقات بین المللی و جمعی از اساتید و مترجمان قرآن و فعالان قرآنی جهت حضور در این رویداد بین المللی دعوت شده اند.
نظر شما