برخی کشورها با فشار عربستان از شرکت در مسابقات بین المللی قرآن باز می مانند

حجت الاسلام مقنی با اشاره به حضور نمایندگان ۸۴ کشور جهان در سی و ششمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم، گفت: برخی کشورها به دلیل فشار عربستان سعودی علی رغم علاقه وافر، در این رقابت ها شرکت نمی کنند.

حجت الاسلام «علی مقنی نصرآبادی» در گفت وگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با اشاره به سطح کیفی بالای سی و ششمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم، اظهار کرد: با توجه به اینکه این دوره از رقابت ها در سه مرحله برگزار شد، سطح فنی مسابقات و خروجی آن و همچنین حضور کیفی و فنی متسابقین در ایران بهتر از دوره های پیش بود و این کیفیت مورد اذعان کارشناسان و صاحبنظران است.

 

دبیر مسابقات بین المللی قرآن کریم بیان کرد: در دیداری که با شرکت کنندگان در سومین دوره بانوان و ششمین دوره دانش‌آموزان در بخش خواهران داشتیم، همگی از سطح و کیفیت فعالیت های قرآنی ایران و اهتمام جمهوری اسلامی به این ساحت تقدیر کرده و ایران را در این باره بی نظیر دانستند.

 

وی افزود: البته این بدان معنا نیست که ما درصدد شناسایی و رفع نواقص و نقاط ضعف برای برگزاری هر چه کیفی تر در دوره های بعد نباشیم.

 

مقنی با اشاره به وحدت آفرین بودن قرآن به عنوان کتاب مشترک مسلمانان، ابراز کرد: به تعبیر مقام معظم رهبری ریشه همه اختلافات و تفرقه ها در جهان اسلام دوری از قرآن کریم است.

 

دبیر مسابقات بین المللی قرآن کریم تاکید کرد: حضور نمایندگانی از 84 کشور جهان در ایران اسلامی به عنوان کشوری شیعی فرصتی است تا همه بدانند تهمت ها علیه جمهوری اسلامی ناروا است.

 

مقنی تاکید کرد: برخی متسابقین ابتدا می‌ترسند و مصاحبه نمی‌کنند ولی بعد از چند روز متوجه می‌شوند همه چیز شایعه و توطئه‌ای بوده که این جمع قرآنی را از این فضا دور کرده و تفرقه ایجاد کنند.

 

وی با بیان اینکه نمایندگان بعضی کشورها از ترس و به دستور عربستان سعودی اجازه حضور در مسابقات را ندارند، گفت: برای مثال قاریان مصر که سال ها برای داوری و تلاوت به ویژه در ماه مبارک رمضان به ایران می آمدند اکنو نو با فشار عربستان تحریم شده اند. اینها نشان می دهد که مسابقات بین المللی جای خود را پیدا کرده و اثرگذار است و می تواند آثار فرهنگی بر دیگر کشورها بگذارد.

 

وی تاکید کرد: برخی از شرکت کنندگان پس از چند روز از برگزاری می گویند که به ما گفته می شد که ایرانی ها می‌خواهند شما را شیعه و منحرف کنند، اما الان می بینیم به هیچ عنوان نه مترجمان و نه برنامه‌ها فضایی را ایجاد نکرده که تبلیغ مستقیم تشیع را بکند و همین نوع برخورد و استقبال ایرانیان از این دوستان شرکت‌کننده موجب شده که همه متسابقین از کشورهای مختلف دوست دارند به ایران بیایند.

 

وی در ادامه با تاکید بر لزوم فرهنگسازی هر چه بیشتر درباره فعالیت های قرآنی، بیان کرد: دستگاه های فرهنگی که متولی فرهنگ در جامعه اسلامی هستند اعم از سازمان تبلیغات، وزارت ارشاد، سازمان اوقاف، حوزه‌های علمیه، دانشگاه ها و به ویژه صدا و سیما در زمینه تبلیغ و ترویج فرهنگ قرآن وظیفه مهمی دارند. برد تبلیغاتی صدا و سیما در تک تک خانه‌های ما هست و اگر صدا و سیما بخواهد چیزی را تبلیغ کرده و فرهنگ کند خیلی راحت می‌تواند این اتفاق را رقم بزند.

 

مقنی با بیان اینکه مسابقات بین المللی قرآن چند سالی است که به مدد تبلیغات و فضاسازی ها به محل برگزاری محدود نیست، گفت: پویش‌های مختلفی تشکیل  و تبلیغات محتوایی انجام شده است ولی کافی نیست و نیاز است رسانه ملی در این باره به شبکه قرآن بسنده نکند و در شبکه‌های متختلف تبلیغات داشته باشد.

 

وی تاکید کرد: ما شبکه‌های متعددی داریم که هر کدام رسالت ویژه‌ای دارند مانند شبکه افق، آموزش و ... که می‌توانیم با نگاه‌های مختلف کار کنیم و مثلا در شبکه سلامت به قرآن از بعد سلامت بپردازیم یا در شبکه آموزش از نگاه معرفت و شناخت به آن نگاه کنیم.

 

حجت الاسلام مقنی خاطرنشان کرد: ما یک نگاه اجتماعی به مساله داریم که می‌تواند از این سازمان ها و نهادها شکل بگیرد و یک بعد آموزشی هم هست که از مدرسه باید صورت گیرد. از دوره پیش‌دبستانی بچه‌ها می‌توانند با قرآن آشنا شوند، باید خوب و تخصصی برنامه‌ریزی کرد و معلمان، محتوا و بودجه خوبی برای این امر در نظر گرفت. در سطح حوزه‌های علمیه هم در بعد تبلیغی و در سطح دانشگاه‌ها در بعد علمی و محتوای فرهنگی و آموزشی باید کار کرد تا آن جامعه مطلوبی که به دنبالش هستیم، شکل بگیرد.

کد خبر 781094

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha