به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، بخشدار ماهان در جمع متولیان موقوفات این بخش گفت: افرادی که می خواهند موقوفه ای را ایجاد کنند باید نیازهای روز جامعه را در نظر بگیرند.
امان الله جمشیدی با بیان اینکه نیازهای جامعه بر اساس مقتضیات زمان و مکان متفاوت است، تأکید کرد: باید با احیای بسیاری از امور و در اختیار قراردادن و با راهنمایی کامل وقفی صورت گیرد که تأثیر آن در جامعه به وضوح دیده شود.
وی با بیان اینکه املاک وقفی ماهان درحال تخریب است و بعضاً جزء زمین خالی از موقوفه باقی نمانده است و همچنین حدود املاک وقفی به روشنی مشخص نیست زیرا طبق قانون زمین های بایر و خالی به نفع دولت باید مصادره شود، تأکید کرد: هر چه سریعتر باید حدود املاک وقفی ماهان مشخص شود تا از مصادره آنها به نفع دولت جلوگیری شود.
بخشدار ماهان با بیان اینکه در حال حاضر کار فرهنگی مناسبی از محل موقوفات انجام نمی شود، گفت: کارکنان اوقاف باید املاک وقفی را ساماندهی کنند و براساس نیت آنها کارهایی را انجام دهند که مردم نسبت به انجام وقف جدید ترغیب شوند.
وی با ابراز تأسف در خصوص از بین رفتن و تخریب املاک وقفی ماهان به دلیل خشکسالی ها و بعضاً کوتاهی مستأجران آنها، تصریح کرد: اوقاف هر چه سریعتر باید برای اماک چاره ای بیاندیشد چرا که مردم اوضاع موقوفات را می بینند و از انجام وقف منصرف می شوند.
امام جمعه بخش ماهان نیز در این گردهمایی گفت: متولیان همان گونه که از ملک خود محافظت و مراقبت می کنند به مراتب باید از بیشتر موقوفه محافظت کنند تا در قیامت در مقابل واقفان جوابگو نباشند.
حجت الاسلام محمدزاده با بیان اینکه انسان هایی که به قیامت اعتقاد دارند دوست دارند که باقیات و الصالحاتی از خود به جای گذارند، افزود: بعد از مرگ پرونده انسانها بسته می شود به جز سه گروه که پرونده آنها در قیامت باز است؛ اول گروهی که فرزند نیکویی تربیت کرده باشند، دوم گروهی که کتاب مفیدی را از خود به یادگاری می گذارند تا هر کس آن کتاب را مطالعه می کند هدایت شود و سوم واقفین یعنی کسانی که مالی یا ملکی را برای انجام کارهای خیر وقف می کنند.
امام جمعه ماهان، فلسفه قرار دادن متولی توسط واقف برای ملکی که وقف کرده است را حفظ موقوفه به نحو احسن دانست و اظهارداشت: متولی با قبول مسئولیت، وظیفه ای شرعی را قبول می کند که در صورت کوتاهی در قیامت باید جوابگوی واقف باشد.
حجت الاسلام محمد زاده با بیان اینکه در ماهان باغ های زیادی توسط واقفین و با نیت خالصانه وقف شده اندکه با کوتاهی متولیان و بی مسئولیتی مستأجرین در حال خشک شدن هستند، تأکید کرد: باید در اسناد اجاره ای که با مستأجرین تنظیم می شود قید شود و مستأجر شرعاً موظف است که آب و باغ مورد اجاره را درهمان ملک مورد استفاده قرار دهد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان کرمان، وی قبول تولیت موقوفات را بسیار سنگین توصیف کرد و افزود: متولیان باید توجه کامل کنند این باقیات و صالحات که با نیت پاک وتوسط انسان های خداترس وقف شده است به هدر نرود.
محمدزاده با اشاره به کارهای فرهنگی انجام شده از محل درآمد بقاع و موقوفات، گفت: درصدی که برای انجام کارهای فرهنگی از محل درآمد موقوفات اختصاص می یابد قابل توجه است و از این رو باید با امام جمعه یا روحانی محل جهت انجام کارفرهنگی جامع هماهنگ شود.
پایان پیام/
نظر شما