به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، ایران و ترکیه افزایش مبادلات تجاری به 30 میلیارد دلار را به عنوان چشم انداز در دستور کار خود قرار داده اند. از جمله راه هایی که باعث رسیدن به این مهم می شود توسعه روابط پولی و بانکی است که در این رابطه مذاکرات فراوانی میان مقامات دو کشور صورت گرفته است.
بنابراین گزارش در این رابطه در سال گذشته رییس کل بانک مرکزی کشورمان دیداری با همتای ترک خود داشت. در این دیدار مذاکراتی برای گسترش روابط بانکی دو کشور صورت گرفت حالا در ادامه مذاکرات میان ایران و ترکیه امروز (پنجشنبه 29 فروردین) رییس کل بانک مرکزی دیداری با با سفیر ترکیه داشت. همتی با اشاره به دیدارهای پیشین با حضور مقامات عالی رتبه دو کشور، عنوان کرد که در جلسه مشترک پیشین، رییس جمهوری ترکیه بر افزایش سطح همکاری ها، تسهیل روابط بانکی و نیز رفع موانع میان دو کشور تأکید کردند.
روابط عمومی بانک مرکزی به نقل از رییس کل خود آورده است: «ظرفیتهای تجاری و اقتصادی کشور ترکیه این موضوع را ایجاب می کند که فعالیت بانکهای ترکیه با تجار ایرانی تسهیل شود و با وجود اینکه در شرایط فعلی حجم مبادلات تجاری میان دو کشور از سطح مطلوبی برخوردار است اما با هدف ترسیم شده ۳۰ میلیارد دلار فاصله دارد و امیدواریم که در آینده نیز حجم مبادلات با توجه به توانمندیهای متقابل دو کشور بیش از پیش افزایش یابد.»
همچنین در این دیدار «دریا اورس»، سفیر ترکیه در ایران با اشاره به توافقات سازنده روز گذشته فی مابین وزرای امور خارجه ایران و ترکیه، خواهان عملیاتی شدن هرچه سریعتر این امر در روابط تجاری دو کشور شد و ابراز امیداوری کرد که روابط اقتصادی میان دو کشور تسریع و تسهیل شود.
یادآور می شود: در راستای توسعه روابط تجاری تهران و آنکارا وزیر امور خارجه کشورمان روز گذشته (چهارشنبه 28 فروردین) سفری به ترکیه داشت و در این سفر در دیدار با همتای ترک خود بر توسعه روابط بانکی میان دو کشور تاکید داشت. «محمد جواد ظریف» درباره دستاوردهای اسن سفر گفته است:« در جریان این سفر در مورد روش های ادامه همکاری ها بین دو کشور علیرغم وجود تحریم ها صحبت کردهایم و توافق کردیم که در پنج حوزه به صورت ویژه کار را دنبال کنیم. از جمله در مورد تعرفه ترجیحی، همکاری ها در حوزه انرژی، همکاری ها در حوزه بانکی و استفاده از پول مشترک دو کشور، ایجاد ساز و کار اینستکس در روابط دو جانبه دنبال میکنیم. توافق شد من و وزیر امور خارجه ترکیه این موضوعات را به صورت ویژه دنبال کنیم و مسئولان کمیسیون مشترک دو کشور نیز به سهم خود این مسائل را دنبال میکنند.»
«مولود چاووش اوغلو» نیز در این دیدار گفت: «آنچه که مهم است اتحاد و اراده میان دو کشور است. وزیر خارجه ترکیه در مورد مکانیزم های جدید جزئیات بیشتری را ارائه نکرد؛ اما ترکیه به دنبال استفاه از ارزهای ملی در تجارت بین الملل است و در اکتبر سال ۲۰۱۷ میلادی بانک های مرکزی ایران و ترکیه به طور رسمی بر سر استفاده از ارزهای ملی توافق کردند.»/
نظر شما