به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مجلس شورای اسلامی برای توسعه حمل و نقل ریلی در طول برنامه ششم توسعه اهدافی در 2 حوزه حمل بار و حمل مسافر و به تبعیت از آن برای توسعه راهآهن در بخشهای مختلف نظیر ناوگان، زیرساخت و طرحها را درنظر گرفته است. مجلس شورای اسلامی در حکمی دستیابی به سهم ۳۰ درصد سهم حمل بار و رسیدن به سهم ۲۰ درصدی حمل مسافر در انتهای برنامه را برای حمل و نقل ریلی تکلیف کرد.
شرکت راهآهن جمهوری اسلامی برای تحقق این اهداف، طرحها و الزاماتی است که منابع مورد نیاز آنها نظیر ناوگان، بازسازی و بهسازی، افزایش ظریفیت، دو خطهسازی، تراکبندی و علائم و ارتباطات باید به حدی برسد که راهآهن به آن هدف دست یابد. برای تحقق این اهداف حدود ۸۴ هزار میلیارد تومان اعتبار لازم است که شرکت راه آهن هدفگذاری کردهاست حداقل ۵۰ درصد این رقم توسط بخش خصوصی و سرمایهگذار و ۵۰ درصد از سوی راهآهن و دولت به عنوان حاکمیت تأمین شود.
بر این اساس و با توجه به نامگذاری سال با عنوان «رونق تولید» راه آهن اهداف وسیاست هایی را برای سال 98 تدوین کرده است که یکی از سیاستهای راهآهن در سال ۹۸ تنوع بخشیدن به درآمدهای راهآهن و استفاده بیشتر از ظرفیتهای موجود در حوزه ایستگاهی و عراضی راهآهن است.
پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی در این باره به نقل از مدیرعامل راهآهن آورده است: «برای دستیابی به رشد و توسعه نباید به منابع و ظرفیتسازی جدید فکر کرد. بلکه باید بررسی کرد چهقدر از ظرفیتهای موجود استفاده میشود به طور مثال در شبکه، زیرساخت، ناوگان و سایر حوزههای راه آهن ظرفیتهای زیادی وجود دارد که باید عملیاتی شوند.»
«سعید رسولی» بیان کرد: «اگرچه بهرهوری تابع شرایط مختلفی قرار دارد و ممکن است کاهش کرده باشد، اما دلیل بر کاهش یافتن سرعت و کیفیت در زمانی امکان ارتقا وجود دارد نمیشود. بر همین اساس جلسات هیئت مدیره و شورای معاونان شرکت راهآهن با توجه به وقوع سیل درابتدای سال در روزهای پنجشنبه و جمعه برگزار و از تمامی فرصتها استفاده شد.»
یادآور می شود: در حال حاضر طول خط آهن کشور به حدود 13 هزار کیلومتر رسیده و تا سال 1404 برای دستیابی به حمل 20 درصد مسافر و 30 درصد بار کشور توسط شبکه ریلی باید طول خط آهن به بیش از 25 هزار کیلومتر برسد این در حالی است که صنعت ریلی کشور به 40 هزار و 363 دستگاه انواع لکوموتیو، واگن، مترو و قطار حومه ای شامل 618 دستگاه لکوموتیو، 28 هزار و 500 دستگاه واگن باری، یک هزار و 558 دستگاه واگن مسافری، 186 دستگاه لکوموتیو مسافری، 650 دستگاه خودکشش و قطاری حومه ای، 621 دستگاه قطار سریع السیر، 231 دستگاه لکوموتیو مانوری و هشت هزار دستگاه مترو در ناوگان نیاز دارد./
نظر شما