باغ موزه مشاهیر فارس پایان سال 95 بهره برداری می شود

مسئول فنی پروژه های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس گفت: پیش بینی های اولیه بر این خواهدبود که باغ موزه مشاهیر و موزه منطقه ای تا انتهای سال 95 خورشیدی به بهره برداری برسد.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان از فارس، مهندس بهزاد شاکر نیا، مسئول فنی پروژه های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس صبح امروز (4آبان) در حاشیه بازدید خبرنگاران از پروژه باغ موزه مشاهیر شیراز گفت: بر اساس مصوب کمسیون ماده پنج در سال 74 محوری که در حافظیه هفت تنان را به حافظیه متصل می کند به عنوان باغ موزه مشاهیر معرفی شد.
 

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شیراز افزود: همزمان با اجرای این طرح طراحی موزه منطقه ای هم انجام شده که مشاوره های متعدد برای طراحی و اجرای موزه منطقه ای مشاهیر صورت گرفته است.
 

وی با اشاره به اینکه طرح نهایی پروژه در روز 18 خرداد سال 88 به تصویب رسیده است، اظهار داشت: فاز یک در سال 88 شروع شده و فاز 2 این طرح نیز به مرحله مشاوره رسیده است که این عملیات توسط شرکت مهندسی سازان از شرکت های بومی شیراز اجرا می شود.
 

شاکر نیا افزود: این پروژه با قراردادی بالغ بر 165 میلیارد ریال اجرایی شده است و شرکت مذکور هم اکنون رتبه یک کشوری را در اختیار دارد، در فاز یک محور عرفان با توجه به حساسیت موجود یک اصلاحیه روی طرح گذاشتیم که عملیات خاکبرداری در این فاز از دی سال 89 آغاز شده است.
  

مسئول فنی پروژه های میراث فرهنگی استان فارس از ایجاد محدوده ای به وسعت سه و نیم هکتار برای باغ موزه مشاهیر خبر داد و اضافه کرد: این موزه در زیرزمین در بنایی باغ بر 19 هزار متر مربع ایجاد می شود که خاکبرداری کنونی برای موزه است که تا کنون 15 در صد پیشرفت فیزیکی داشته است.
 

وی با اشاره به اینکه برای ساخت این بنا سعی شده است ضمن مشاوره از معماری اسلامی استفاده شود، اظهار داشت: برای ساخت این بنا از سنگ گندمک از سنگ های معروف شهر شیراز استفاده می شود، هر یک از این سنگ ها برای خودشان شناسنامه دارند.
 

مهندس شاکرنیا تاکید کرد: در این فضا 48 درخت نارنج داریم و 48 تن از مشاهیر ادبی را در فضای باز معرفی خواهیم کرد، برای استفاده مردم یک چایخانه سنتی با کاربری نقالی و حافظ خوانی در این فضا تعبیه و همچنین کتابخانه، کتابفروشی و مجموعه اداری نیز در این بخش در نظر گرفته شده است.
 

مسئول فنی پروژه های میراث فرهنگی استان فارس از ایجاد فضایی برای عرضه صنایع دستی در مجموعه باغ موزه مشاهیر خبر داد و گفت: مسجد سلمان بازسازی شده و به مسجد این مجموعه تبدیل می شود و همچنین اگر لازم باشد مجموعه چهل مقام را نیز مورد مرمت قرار می دهیم.
 

وی با اشاره به اینکه سالن اجتماعات با ظرفیت یک هزار و 500 نفر در این فضا گنجانده می شود، خاطر نشان کرد: گنجینه امن اشیا را برای این بخش در نظر گرفته ایم، موزه منطقه ای مجموعه ای عظیم شامل گالری های هنر، اساتید، فارس باستان شناسان و معماری و شهرسازی است و در کنار آن فضای آموزشی نیز در نظر گرفته شده است.
 

مهندس شاکر نیا با اشاره به اینکه پایان سال 95 این طرح به پایان می رسد، یادآور شد: 230 میلیارد ریال برای موزه منطقه ای و باغ موزه در نظر گرفته شده است، پیش بینی های اولیه بر این خواهدبود تا انتهای سال 95 خورشیدی این طرح به بهره برداری برسد.
 

وی با تقدیر از نمایندگان مردم در مجلس، استانداران قبلی و کنونی فارس برای همت در اجرای این طرح، اظهار داشت: مشاهیر ادبی همچون سعدی، فردوسی، خواجوی کرمانی، سمرقندی، خاقانی، نظامی گنجوی، روزبهان، عطار نیشابوری، ملک و شعرای بهار و نیما یوشیج در این باغ موزه فضایی خواهند داشت، ضمن اینکه برای گوته، هگل و شکسپیر نیز پیشنهاد شده است.
 

رییس اداره میراث فرهنگی شیراز افزود: مبلغ یک هزار میلیارد ریال در سفر دور دوم ریاست جمهوری از محل اعتبارات وزارت نفت برای توسعه حافظیه در نظر گرفته شد که برای پیشبرد این طرح چهار هکتار از 10 هکتار در نظر گرفته شده تملیک شده است.
 

خاطر نشان می شود، باغ موزه مشاهیر 19 مهر سال 87 با حضور علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی دوره هشتم، مهندس سید محمدرضا رضازاده، استاندار وقت فارس، آیت الله محی الدین حائری شیرازی، نماینده ولی فقیه و امام جمعه وقت شیراز کلنگ زده شد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 78288

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha