تجربه نشان داده بناهای متکی بر خرد جمعی بیشتر پاسخ‌گوی نیاز مردم بوده اند

مراسم اختتامیه سیزدهمین دوره مسابقه طراحی مفهومی جایزه معماری میرمیران با موضوع «طراحی مفهومی: معماری پویا» با حضور پیروز حناچی شهردار تهران در خانه هنرمندان ایران برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی خانه هنرمندان ایران، مراسم اختتامیه سیزدهمین دوره مسابقه طراحی مفهومی جایزه معماری میرمیران با موضوع «طراحی مفهومی: معماری پویا» و اعلام برگزیدگان این دوره همراه با افتتاح نمایشگاه آثار منتخب سیزدهمین دوره و آثار منتخب دوازدهمین دوره جایزه معماری میرمیران (مسابقه طراحی مفهومی: معماری نور و سایه) سه‌شنبه ۳ اردیبهشت با حضور پیروز حناچی شهردار تهران در محل خانه هنرمندان ایران برگزار شد.

در ابتدای این مراسم «مجید رجبی‌معمار»، «مدیرعامل خانه هنرمندان» با اشاره به حضور انجمن معماران و فعالیت آن در خانه هنرمندان ایران گفت: جامعه مهندسان معمار ایران امروز یکی از انجمن‌های مهم هنری است که در طول سال برنامه‌ها و نشست‌های بسیار متنوعی در زمینه حوزه‌های مختلف معماری برگزار کرده است.

رجبی‌معمار گفت: استاد میرمیران یکی از خوشنام‌ترین و با ایده‌ترین معماران ایران بودند که به نام او گالری در خانه هنرمندان ایران نیز نام گذاری شده است که هر 10 روز میزبان یک نمایشگاه تجسمی است.

مدیرعامل خانه هنرمندان با اشاره به اهمیت معماری ایرانی و اسلامی در عرصه بین المللی گفت: در دوره‌های مختلف تاریخ ایران، معماران از خود آثار کاربردی و درخور توجه‌ای به یادگار گذاشته‌اند و با گذر زمان بسیاری از این آثار معماری همچنان به حیات خود ادامه می‌دهند و یکی از جاذبه‌های تمدن ایرانی به شمار می‌روند. با این حال به نظر می‌رسد در دهه‌های اخیر معماران ایرانی در مقایسه با گذشته آثار در خور توجه‌ای از خود به جای نگذاشته‌اند.

او در پایان صحبت‌های خود روز معمار را به معماران تبریک گفت و ابراز امیدواری کرد مسئولان وزارت راه و شهرسازی بیش از پیش به مقوله معماری توجه نمایند.

در بخش دیگری از این مراسم، استاد «ایرج اعتصام»، «مدیرعامل بنیاد معماری میرمیران» گفت: ایده کلی تاسیس بنیاد معماری میرمیران در زمان حیات هادی میرمیران شکل گرفته بود و بحث‌هایی در این باره داشتیم و میرمیران علاقه‌مند بود که این مساله نهادینه شود و سازمانی خارج از دانشگاه‌ و سازمان‌های دولتی شکل بگیرد که بتواند این مساله را پیگیری کند. پس از درگذشت زنده یاد میرمیران، این بنیاد در سال ۱۳۸۵ رسماً تاسیس شد.

ایرج اعتصام در بخش دیگرصحبت‌های خود به 12 دوره برگزاری این جایزه و مسیری که تا به امروز طی کرده است اشاره کرد و گفت: امیدوارم جایزه معماری میرمیران در دوره‌های آتی نیز تداوم پیدا کند و با برگزاری این رویداد بتوانیم انگیزه بیشتری برای جامعه معماران به‌وجود آوریم.

در ادامه «پیروز حناچی»، «شهردار تهران» گفت: جای بسی خوشحالی است که روز معمار به نام خلاق‌ترین معمار ایران و جایزه‌ای که به نام او نام گذاری شده پیوند خورده است.

او با اشاره به دوران دانشجویی خود در مقطع دکتری گفت: در اوایل دهه 70 برای پایان‌نامه دکتری خود بارها خدمت استاد میرمیران رسیدم و از نظرات او بهره‌مند شدم. در یکی از دیدارها او به معماری تاریخی شهر اصفهان اشاره کردند که با گذشت قرن‌ها، معماری تاریخی این شهر با زندگی مردم این شهر هماهنگی دارد. این اشاره استاد میرمیران مبین این موضوع است که باید به معماری فراتر از زمان حاضر نگاه کرد.

او با اشاره به سفر و دیدار با شهردار و بناهای تاریخی شهر بغداد گفت: ایوان مدائن از باقیمانده شهر تاریخی تیسفون در بغداد است که هنوز از پر اعجاب‌ترین بناهای تاریخی جهان و معماری دوره ساسانی به شمار می‌رود. اما متاسفانه وضیعت این بنا و چند بنای دوره ساسانی خوب نیست، امیدوارم شرایطی فراهم شود تا این بناها از گزند روزگار در امان بمانند.

شهردار تهران با اشاره به ارج نهادن به روز معمار در جشنواره جهانی فیلم فجر گفت: تجربه نشان داده بناهایی که با اتکاء بر خرد جمعی ساخته شده‌اند، در گذر زمان بهتر توانسته‌اند پاسخ گوی نیاز مردم در ادوار مختلف باشند. امیدواریم بتوانیم فضایی را فراهم کنیم که با اتکاء بر خرد و دانش معماران وضیعت بهتری برای شهر رقم بزنیم.

او با اشاره به سیلی که از فروردین ماه سال جاری در شهرهای مختلف ایران راه افتاده گفت: در جریان بارش‌های اخیر صدمات متعددی به شهرهای ایران وارد شده است و امیدوارم که از اتفاقات اخیر درس بگیریم.

در ادامه «محمود گلابچی» گفت: با این که ما ایرانی‌ها در مقایسه با سایر کشورها از نظر صنعتی عقب هستیم اما از نظر معمار و شهر سازی تاریخ باشکوهی داریم و معماری و شهرسازی همچنان برای ما منشاء افتخار است.

او افزود: وقتی از معماری پویا حرف می‌زنیم، هدف‌مان آسان‌تر کردن معماری برای پاسخگویی به نیازهای شهری است.

این معمار در ادامه با اشاره به آثاری که در جایزه معماری میرمیران مورد داوری قرار گرفتند گفت: بیشتر این آثار از سطح کیفی بالایی برخوردار بودند و معماران در این آثار تنها به ایده‌های معماری توجه نکرده بودند بلکه به موارد دیگری چون مشکلات اجتماعی نیز توجه داشتند.

در ادامه داراب دیبا درباره روند داوری آثار در این دوره گفت: داوری این دوره جایزه در سه مرحله صورت گرفت و با وجود این که بزرگانی چون ایرج اعتصام بر روند داوری نظارت داشتند و ما را از نظرات خود بهره‌مند می‌کردند اما ما بر این باور بودیم و هستیم با اتکاء بر خرد جمعی بهتر می‌توانیم داوری کنیم و آثار درخور توجه‌تری را فارغ از رای و نظر شخصی انتخاب کنیم و با چنین رویکردی داوری این جایزه پیش رفت.

در این مراسم همچنین متن پیام محمد اسلامی؛ وزیر راه، مسکن و شهرسازی برای حاضران قرائت شد. تقدیر از برگزیدگان و افتتاح نمایشگاه از دیگر بخش‌های این مراسم بود.

کد خبر 783518

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha