به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، «هدایت الله خادمی» در بخش خبری 18 و 30 دقیقه شبکه خبر سیما درباره راه های کنترل مصرف بنزین به بیان توضیحاتی پرداخت و با بیان اینکه از سال 92 تا 96 دولت می توانست قیمت بنزین را با شیب ملایم افزایش دهد، گفت: «این افزایش قیمت مجوز مجلس شورای اسلامی را نیز به همراه داشت اما افزایش یکباره قیمت این نهاده راه مناسبی نیست چرا که اگر بنزین گران شود قیمت سایر کالاها هم افزایش می یابد.»
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در سال 96 نیز افزایشی در قیمت بنزین رخ نداد اما در سال 97 دولت افزایش 60 درصدی قیمت بنزین را به مجلس آورد، گفت: «این امر مورد قبول مجلس قرار نگرفت. در بودجه ۹۸ هیچ صحبتی نکرد تنها پیشنهاد شفاهی اختصاص سهمیه بنزین به افراد را ارائه کرد . قبل از افزایش قیمت بنزین مردم باید توانمند شوند. ما ناچار به دو نرخی بنزین هستیم.»
خادمی افزود: بیشتر قاچاق مربوط به گازوییل است وقتی اختلاف قیمت وجود دارد در مرزها قاچاق طبیعی است. با بنزین دو نرخی فقط باید کارت سوخت بازگردد وگرنه باید به صورت پلهای افزایش قیمت داد.
در ادامه این برنامه خبری «صالحی»، کارشناس انرژی با اشاره به اینکه با توجه به کاهش درآمدهای نفتی، درآمد دولت باید از افزایش صادرات غیرنفتی یا افزایش قیمت حاملهای انرژی تامین شود، گفت: «مسیر مصرف بنزین در کشور باید اصلاح شود.»
وی با اشاره به اینکه باید مردم را در اقتصاد شریک کرد، افزود: «باید به جای سوبسیدها این منابع را به خانوارها بدهیم. با هیچ وسیلهای نمیتوان جلوی قاچاق سوخت را گرفت مگر با افزایش قیمت. باید بیماری اقتصاد را ریشهای درمان کنیم.»/
نظر شما