به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مسکن از موضوعات مهم اقتصادی در همه کشورها است و در کشور ما نیز با توجه به میزان جمعیت قابل توجه جوان این موضوع به عنوان یکی از دغدغه های اصلی جامعه و به دنبال آن مسئولان است. برای رسیدگی به این دغدغه و رفع ان تدابیر ویژه ای در حوزه تسهیلات و ساخت و ساز در نظر گرفته شده است و در حوزه تسهیلات در نظام بانی یک بان به طور ویژه بررسی مسائل این حوزه را در دستور کار دارد.
بانک مسکن در ۲۵ دیماه سال ۱۳۱۷ بانک رهنی با مشارکت وزارت دارایی وقت و بانک ملی ایران با سرمایه دویست میلیون ریال بعنوان بانکی تخصصی در امر مسکن و ساختمان تأسیس و از آغاز سال ۱۳۱۸ رسماً فعالیت خود را آغاز کرد. به دنبال پیروزی انقلاب اسلامی، بانک مسکن در سال 1358 براساس طرح ادغام بانک ها (مصوب 1358/03/17شورای انقلاب اسلامی) از ادغام بانک های رهنی ایران، ساختمان، شرکت سرمایه گذاری های ساختمانی بانک های ایران و 13 شرکت پس انداز و وام مسکن (کوروش، اکباتان، پاسارگاد در تهران و سایر مراکز استانها از جمله همدان، کرمانشاه، مازندران، گرگان، سمنان و آبادان) تشکیل شد.
در حال حاضر بانک مسکن با شبکه گسترده خود در سطح کشور به عنوان بنگاه اقتصادی معتبر علاوه بر تولید واحدهای مسکونی، در جهت اعطای تسهیلات و خدمات بخش مسکن شامل تسهیلات (مضاربه، اجاره به شرط تملیک در امر تهیه مطب، دفترکار و خرید تجهیزات پزشکی) افتتاح حساب جاری، صدور انواع ضمانت نامهها، حوالجات، خدمات چک فاکس، چک مسافرتی، انواع امور ارزی و اعتبار اسنادی و انواع خدمات الکترونیکی سامانه تسویه ناخالص آنی (ساتنا)، تلفنبانک، مسکن کارت، pin pad، دستگاه خود دریافت اقساط ، دستگاه خود پرداز ، pos ، محاسبه سود سپردهها ( در محیط وب ) کارت هدیه و پایگاههای شبانهروزی فعالیت می کند.
این بانک سال گذشته تدوین بسته رونق بخش مسکن را آغاز کرده که مراحل نهایی خود را طی میکند؛ در تدوین این بسته سعی شده هم به بخش عرضه و هم به بخش تقاضا توجه شود. ایبنا به نقل از مدیرعامل بانک مسکن در این باره آورده است: «مهمترین موضوع در صنعت ساختمان موضوع تأمین مالی است. اگر این موضوع حل نشود این طرحها و پروژهها ولو با طراحی زیبا روی کاغذ خواهند ماند و اجرا نخواهد شد، بنابراین مهمترین موضوعی که در این بسته پیش بینی شده تأمین مالی پروژهها است.»
«ابوالقاسم رحیمی انارکی» گفت: «یکی از مهمترین منابعی که ما امکان نقد کردن آن را تاکنون نداشتیم، تسهیلاتی است که در پرتفوی بانک نگهداری میشود و به عنوان دارایی بانک است که رقم خالص آن حدود ۱۱۰ هزار میلیارد تومان برآورد میشود. بخش قابل توجهی از این تسهیلات میتواند در قالب اوراق مشارکت رهنی یا اوراق MBS به نقدینگی جدید تبدیل شود و یک جریان جدید مالی ایجاد کند.»
مدیرعامل بانک عامل بخش مسکن اظهار داشت: «این بسته هفته آینده در اولین همایش این بانک رونمایی شود. وظیفه بانک مسکن این است که برند گروه سرمایه گذاری مسکن که حاصل مجموعه دستاوردهای این شرکت طی ۲۹ سال اخیر است، را ارتقا دهد و در این راستا گام بر میداریم. امیدواریم بتوانیم در گروه سرمایه گذاری مسکن یک فرهنگسازی جدید را در حوزه ساخت و ساز کشور به عنوان یک پیشران داشته باشیم که با برنامهها و استراتژی های شرکت سرمایه گذاری مسکن، امیدوار هستم زودتر این اتفاق رخ دهد.»
یادآور می شود: وزارت راه و شهرسازی مسکن را به عنوان اولویت اصلی خود در سال 98 تعیین کرده است و وزیر راه و شهرسازی اواسط بهمن ماه سال 97 در گفتگویی تلویزیونی در شبکه خبر سیما اعلام کرده بود که هدف و برنامه وزارت راه و شهرسازی کاهش قیمت تمام شده مسکن است.
بنا به گفته «محمد اسلامی» در این برنامه خبری «هدف گذاری این وزارتخانه این است که قیمت مصالح ساختمانی کاهش پیدا کند و به دنبال آن زمینه ایجاد تعادل در بازار مسکن فراهم شود. همچنین برای متعادل سازی بازار مسکن افزایش تسهیلات از برنامه های ما است. ایجاد تعادل در جریان عرضه و تقاضای مسکن از وظایف وزارت راه و شهرسازی است و ایجاد این تعادل تنها در شرایطی رخ می دهد که جریان تولید مسکن برای جامعه هدف رونق بگیرد و برای این هدف بخش خصوصی هم فعال شود اما در حال حاضر بازار مسکن تحت تاثیر شرایط اقتصادی کشور است.»
وی در ادامه به اقدامات این وزراتخانه برای تسهیل در روند خانه دار شدن اقشار مختلف جامعه اشاره کرده و گفته بود: «در برخی شهرها مثل تهران، تبریز، مشهد و اصفهان و چند شهر دیگر شرایط خانه دار شدن سخت شده است که با اتمام طرح های نیمه تمام می توانیم از رکود خارج شویم و با فعال کردن بخش خصوصی، شاهد رونق بازار مسکن باشیم.»/
نظر شما