دهه تکریم  مساجد فرصتی برای عمران معنوی این خانه های خدا است

عباسیان با اشاره به اینکه دهه تکریم و غبارروبی مساجد فرصتی برای زدودن آلودگی های فکری است، گفت: در این ایام ائمه جماعات می توانند با پرداختن به معارف اهل بیت (ع) در صیقل دادن روح و روان انسان ها تلاش کنند.

حجت الاسلام «مرتضی عباسیان» در گفت و گو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به شعار روز پنجم دهه تکریم و غبارروبی مساجد با عنوان«مسجد، بستر ترویج فرهنگ ایثار و شهادت» گفت: خداوند در آیه ۱۲۵ سوره بقره می فرمایدعَهِدْنا إِلى إِبْراهِیمَ وَ إِسْماعِیلَ أَنْ طَهِّرا بَیْتِىَ لِلطَّائِفِینَ وَ الْعاکِفِینَ وَ الرُّکَّعِ السُّجُود»،«ما به ابراهیم و اسماعیل امر کردیم که خانه مرا براى طواف‌‏کنندگان،مجاوران،رکوع‌‏کنندگان و سجده کنندگان، پاک و پاکیزه کنید.»،  دهه تکریم و غبارروبی مساجد فرصتی برای آماده سازی مساجد برای حضور میهمانان خانه خدا در مساجد است.

 

امام جماعت مسجد پنبه چی اظهار کرد: غبارروبی ظاهری مسجد با ابزار نظافت کننده پاک می شود، اما غبارروبی معنوی مسجد به این معنا است که ماموم و نمازگزار مسجد از آلودگی های فکری که زمینه ساز دوری از معارف اهل بیت(ع) می شود، پاک شویم. این ایام فرصتی برای شفاسازی روح و صیقل معنوی با پرداختن به معارف مسجد است، در برخی مواقع دیده می شود، با بیان یک روایت و حدیث زمینه ساز خاموشی فتنه ای شد و غبار از مهجوریت مسجد برداشت.

 

عباسیان با اشاره به آیه 69 سوره مبارکه نساء گفت:  در این آیه قرآن کریم آمده است:« ومن یطع الله و الرسول فاولئک مع الذین انعم الله علیهم من النبیین و الصدیقین و الشهداء و الصالحین وحسن اولئک رفیقا)»،« وکسانی که ازخدا و رسول اطاعت کنند،پس آنان همدم انبیاء و صدیقین و شهداء و صالحین هستند که خدا آنها را مورد انعام قرار داده و چه نیکو رفیقانی هستند». این آیه اشاره دارد بر اینکه کسانی که در مساجد نماز برپا می دارند و از خدا می خواهند که آنها را به راه راست هدایت کند، در راستای فرامین انبیا و رسول خدا گام برمی دارند، مصداق بارز  همدمین انبیا، شهدا و صالحین هستند.زیرا که راه راست(صراط مستقیم)، همان راه شهدا و بزرگان است.

 

امام جماعت مسجد پنبه چی با اشاره به اینکه مساجد بهترین مکان ها برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است، خاطر نشان کرد: با مراجعه به آیات قرآن کریم و روایات و احادیث می بینیم که در مورد فضلیت های ایثار و شهادت تاکیدات بسیاری شده است، ترویج موضوع ایثار  در مساجد می تواند زمینه ساز رونق  کمک های مومنین به همنوعان شود. در بحران سیلی که برخی از استان های کشور با آن مواجه بودند، دیدیم که مردم در مساجد، در کمک رسانی به سیل زدگان شتافتند و بیشتر کمک ها از مساجد بود، به نوعی ایثار و خودگذشتگی از خود نشان دادند.

 

عباسیان با اشاره به اینکه در دوران دفاع مقدس بیشتر اعزام ها به جبهه از مساجد بوده است، تصریح کرد: در برخی دوران ها، عده ای به دنبال کمرنگ کردن جایگاه مساجد بوده اند و اینکه مساجد را تبدیل به مرکز همانند معبد و کنیسه کنند و یا اینکه مساجد  ما مساجد سکولار، با فعالیت های فرهنگی و اجتماعی کاری نداشته باشند و تاثیرگذاری در رشد و تعالی انسان ها نداشته باشند، اما نتوانستند به اهدافشان برسند و می بینیم که مساجد همچنان کانون و مرکز

 

یادآور می شود،دهه پایانی ماه شعبان به نام «دهه تکریم و تعظیم مساجد» نام‌گذاری شده است که برنامه‌های پیش‌بینی‌شده برای این ایام با محوریت بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی برنامه ریزی شده است.

 

 

 

کد خبر 784375

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha