بهرعلی محمودی، رئیس گروه قرآن و عترت ادارهکل ارشاد آذربایجان غربی در گفتگو با خبرنگار شبستان با بیان انیکه برخی آداب و رسون قدیمی مذهبی که ریشه در تاریخ و فرهنگ مردم دارند نباید دستخوش تغییر و فراموشی شود، گفت: در نشست تخصصی«فرهنگ رمضان» که به زودی برگزار می شود، تمام سنت های کهن و آداب و رسوم فراموش شده در بین مردم آذربایجان غربی بررسی شده و دوباره احیا می شود.
وی افزود: نگاه کردن به آینه و فرستادن صلوات بر محمد و آل محمد (ص) بعد از رؤیت هلال ماه هنوز هم بهعنوان یک رسم در بین پیرمردان مناطق روستایی استان، مرسوم است که در خانواده های شهری و به قولی مدرنیته منسوخ شده است.
محمودی اضفه کرد: رسم هایی همچون غبار روبی خانه و مساجد، پیشواز از رمضان، پختن نان مخصوص فطیر، بیدار کردن مردم با دهل و نوای مخصوص ماه رمضان و افطار کردن با صدای شلیک توپ از جمعه برخی آداب و رسوم مردم ماست که میخواهیم امسال بار دیگر آن فرهنگ را احیا کنیم.
رئیس گروه قرآن و عترت اداره کل ارشاد آذربایجان غربی با بیان اینکه برنامه های متعددی برای ماه رمضان امسال در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: برگزاری محافل انس با قرآن بر مبنای تلاوت آیات قرآن با محوریت ایثار و شهادت، انفاق، نماز و امر به معروف و نهی از منکر از جمله مهمترین برنامههایی است که توسط فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می شود.
وی ادامه داد: در این ویژه برنامه با سمت و سو دادن و معطوف کردن توجه قاریان و مستمعین به آیاتی با مضمون ایثار و شهادت اجرا می شود.
محمودی با اشاره به برگزاری نشستهای علمی و تخصصی با موضوع گفتمانهای دینی در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر بیانیه گام دوم انقلاب، گفت: در این برنامه سعی برآن است که با جذب جوانان به مساجد و ترغیب و تشویق حضور در سخنرانی ها و استفاده از افراد متخصص از جمله ائمه جمعه و اساتید حوزه علمیه در حوزه تمدنسازی، خودسازی و جامعهسازی بر مبنای فرمایشات مقام معظم رهبری در شمال، مرکز و جنوب استان برای حاضرین تبیین شود.
رئیس گروه قرآن و عترت اداره کل ارشاد آذربایجان غربی خاطرنشان کرد: کتابت قرآن در شهرستان تکاب، برگزاری 14 جلسه تدبر در آیات قرآنی و خرید 2هزار جلد کلام الله مجید از دیگر اقدامات این نهاد در رمضان سال جاری است.
وی افزود: ۷۲ برنامه طی ماه مبارک رمضان در استان با اعتبار ۱۲۶ میلیون تومان پیشبینی شده است.
محمودی، جشنواره آیات را که در سال گذشته برگزار شد را موفق عنوان کرد و گفت: هنر همیشه گویا ترین زبان برای انتقال مفاهیم در تمام دنیا است و سال گذشته نیز در جشنواره آیات نزدیک به یک هزار اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد.
این مسئول ادامه داد: ترمیم و صحافی مجدد قرآنهای کهنه نیز در دستور کار قرار دارد که گاهی قرآن های بسیار نفیس و قدیمی وجود دارد ه نیاز به ترمیم و نگهداری است.
نظر شما