حجت الاسلام «عباس رضوانی نسب» در گفت وگو با خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، با اشاره به فرا رسیدن چهلمین سالگرد شهادت استاد شهید مرتضی مطهری، اظهار کرد: استاد مطهری با نگاه زیبایی که نسبت به مساله جهان بینی اسلامی دارد بسیاری از مسایل روز را بررسی می کند، به اعتقاد آن اندیشمند، جهان بینی اسلامی قابلیت انطباق با جهان بینی غربی را ندارد و این غرب است که باید الگوی زندگی را از شرق و اسلام بیاموزد.
معاون آموزشی بنیاد علمی-فرهنگی شهید مطهری تصریح کرد: چند نکته اساسی نسبت به مباحث کلامی از سوی شهید مطرح می شود که مایلم به آن اشاره کنم از این جهت که در سال رونق تولید قرار گرفته ایم و تصور می کنم، مناسبت داشته باشد که در این مجال مطرح شود.
وی اضافه کرد: شهید مطهری عنوان می کند که استقلال سیاسی، اقتصادی، اخلاقی و به نحوی استقلال حتی یک ملت در صورتی محقق می شود که بر سرنوشت خود مسلط باشد و اجازه تصمیم گیری به دیگران را ندهد، این مولفه ای است که در بیانیه گام دوم انقلاب هم به آن اشاره و به ویژه در مباحث استقلال اقتصادی به آن تاکید شده است.
حجت الاسلام رضوانی نسب در ادامه بیان کرد: شهید مطهری در مورد مساله پیشرفت می گوید ما نباید از نسخه های غربی استفاده کنیم چون لازمه استفاده از آنها از دست دادن ایمان است و ایمان یک ملت به ارزش های اصیل است. شهید تاکید می کند که باید از اندیشه های التقاطی دوری کنیم. در نگاه استاد، آنچه که در مورد رونق تولید و تلاش وجود دارد باید چند نکته را مد نظر قرار دهد.
وی تاکید کرد: شهید مطهری با اشاره به این مساله که کار در اسلام امر مقدسی است، به مقدس دانستن کار کردن تاکید می کند، در ادامه همسویی کار کردن با عبادت و خداپرستی را مورد توجه قرار می دهد یعنی کار برای نفس پرستی نباشد؛ شهید مطهری کار را با عبادت و خداپرستی همسو می داند، ایشان اشاره می کند که کار بی هدف مانند پوسته بدون هسته است، به اعتقاد آن شهید بزرگوار کار اثربخش همواره توام با اثرمحوری است. این مساله ای است که مورد تاکید مقام معظم رهبری از گذشته تاکنون بوده است.
معاون آموزشی بنیاد علمی-فرهنگی شهید مطهری در ادامه بیان کرد: نکته دیگری که در اندیشه آن شهید می درخشد، ترویج فضای توکل به خدا است، به این معنا که کار کردن جنبه تربیتی هم دارد و بعد از دیانت چیزی بهتر از کار کردن نیست و این کار باید با روش و هدف انجام شود در این صورت به پیشرفت می رسیم.
حجت الاسلام رضوانی نسب در ادامه ابراز کرد: شهید مطهری بحثی را مطرح می کند و می گوید کار آنجایی به نتیجه می رسد که همراه با جریان ایمان باشد، ما گاهی توجه نمی کنیم که ایمان عامل ایجاد حرکت در انسان است، به مکاتب اومانیستی و لیبرالیستی توجه داشته و صرفاً جریان مادی را مد نظر قرار می دهیم در حالی که باید به این نکته معطوف شویم که پشتوانه عدالت و برقراری جریان عدالت، ایمان است که خوش بینی به نظام عالم و رضایت و انطباق با محیط عالم و بسیاری مسایل مختلف را در پی دارد.
وی در ادامه تصریح کرد: این مساله در زمینه اصل تولید اثرات مهمی دارد، استاد مطهری می گوید ایمانی که ریشه جریان کار و تولید قرار می گیرد، خودش مبنای یک تمدن می شود، یعنی اگر بخواهیم پی ریزی تمدنی را در نظر بگیریم با پشتوانه ایمان شکل گیرد.
این پژوهشگر با اشاره به اهمیت کار و تولید بر مبنای ایمان در اندیشه شهید مطهری، خاطرنشان کرد: تحقق چنین مساله ای تمدن را رقم می زند، تمدنی که بحث های مختلفی در مورد آن در مکاتب ارایه شده است. ما می بینیم که بسیاری از بزرگان نسبت به این مساله بحث داشته اند از جمله در مباحث شهید مطهری این تعاریف را می بینیم، منتهی آنچه اهمیت دارد آن است که ما بدانیم پیشرفت همه جانبه در حوزه های مختلف را چگونه در سطح جامعه بر مبنای آموزه های اسلامی خود بسط داده و نهادینه کنیم.
نظر شما