به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، «افشین حبیب زاده» در نطق پیش از دستور خود که به مناسبت روز کارگر و روز معلم انجام شد، گفت: پس از حوادث و اعتراضات کارگری شهر شیکاگو در 151 سال پیش روز یازده اردیبهشت مصادف با یکم ماه می به عنوان روزی برای بزرگداشت کارگر تبدیل شد.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه در 150 سال اخیر وضعیت کارگران به ویژه در کشورهای پیشرفته تغییر کرده است، افزود: در برخی کشورها نیروی کار منزلت واقعی خود را به دست آورده است.
وی با بیان اینکه 12 درصد کل جمعیت کشور را کارگران تشکیل می دهند، تصریح کرد: این بخش از جمعیت به رسیدگی و حمایت های قانونی نیاز دارد.
حبیب زاده بخشی از مشکلات کارگران را ثمره مشکلات اقتصادی کشور عنوان کرد و گفت: رکود، تورم و کوچک شدن بخش های تولیدی اشتغال زا و افزایش دلالی در اقتصاد و تحریم ها و سوء مدیریت ها و کاهش ارزش پول ملی باعث شده است که اندازه اقتصاد کشور کوچک شود.
رییس فراکسیون کارگری شورای اسلامی شهر تهران کاهش درآمد و قدرت خرید و ناامنی شغلی، وضع نامناسب محیط و شرایط کار، محیط ناایمن کار و عدم حمایت های قانونی را از دغدغه های اصلی کارگران در شرایط فعلی عنوان کرد.
وی با بیان اینکه دغدغه های کارگری در ایران در سال 98 باید تغییر کند، افزود: رهبر معظم انقلاب امسال را سال رونق تولید نامگذاری کردند که می توان از این فرصت و با جهت گیری جدید در عرصه تولید و کار اقداماتی انجام دهیم.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه سرنوشت و وضعیت کارگران ایران به اقتصاد کشور گره خورده است، گفت: برای بهبود وضعیت و رها شدن از روندی که هر روز بدتر از دیروز می شود باید مناسبات موجود مسلط بر اقتصاد و تولید کشور تغییر کند.
حبیب زاده افزود: تا زمانی که بخش خصوصی واقعی قدرت ندارد و سیاست ها و قوانین پشتیبان تولید و گسترش فعالیت های مولد نیستند و دولت و بخش عمومی سهم عمده اقتصاد کشور را در اختیار دارد و از مشتقات نفتی خودرو گرفته تا ارزان ترین کالاها را می خواهد تولید کند و شبکه های رانت و گروه های صاحب نفوذ بر اقتصاد کشور مسلط هستند، وضع اقتصاد و نیروهای مولد هر روز بدتر می شود.
حبیب زاده با بیان اینکه دولت و نهادهای عمومی باید سیاست گزار و قانون گزار باشند، خاطرنشان کرد: نهادهای کارگری و کارآفرینان بخش خصوصی، صدا و نمایندگان قدرتمندی در دستگاه های سیاست گزاری و قانون گزاری ندارند.
عضو شورای اسلامی شهر تهران پیشنهاد داد در نظام انتخاباتی مجلس و شوراها به جای آنکه همه کرسی های مجلس و شورا به حوزه های انتخاباتی جغرافیایی تقسیم شود میزان مشخصی از کرسی ها به صنف کارگران و کارآفرینان در سطح کشور اختصاص یابد.
نظر شما