به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری شبستان، «مصطفی معین» در نشست خبری بیست و دومین همایش سالیانه روز جهانی آسم گفت: از 22 سال قبل سازمان جهانی بهداشت اولین یکشنبه ماه می را به عنوان روز آسم تعیین کرد و از همان سال اول نیز انجمن آسم در مرکز تحقیقات ایمونولوژی آسم و آلرژی ایران این روز را در ایران برگزار کردند.
رییس مرکز تحقیقات آسم و آلرژی گفت: اهداف ما در همایش روز جهانی آسم که در روز یکشنبه 15 اردیبهشت ماه برگزار می شود، ارتقای آگاهی و دانش برای پیشگیری و کنترل بیماری آسم می باشد.
وی افزود: همایش آسم و آلرژی در دو بخش برگزار می شود که بخشی از آن مختص خانواده ها و افراد مبتلا به آسم می باشد و بخش تخصصی و علمی آن پزشکان و متخصصان مرتبط با بیماری های آسم و آلرژی را شامل می شود.
وی با بیان اینکه ما باید برای شیوع آسم و آلرژی در کشور دارای برنامه باشیم، گفت: شعار همایش روز جهانی آسم (شیوع رو به رشد آسم را کنترل کنیم) می باشد است که همین شعار بیانگر این است که آسم در سطح جامعه جهانی در حال گسترش می باشد و باید بتوانیم آن را مهار کنیم.
معین با تاکید بر اینکه آسم در کودکان باعث می شود آنها با غیبت در مدرسه از یادگیری عقب بمانند، گفت: اولین علت غیبت در مدرسه در کودکان و نوجوانان آسم دوران کودکی می باشد و همچنین اولین علت غیبت در بزرگسالان از محل کار نیز آسم بزرگسالی است.
رییس تحقیقات آسم و آلرژی خاطرنشان کرد: شاخص ایجاد ناتوانی به علت بیماری آسم در دنیا رتبه بیست و پنج می باشد و سالانه حدود 15 میلیون نفر در دنیا به خاطر آسم دچار ناتوانی می شوند.
وی افزود: از یکصد سال پیش بیماری های عفونی مانند وبا و طاعون جای خود را به بیماری های غیر واگیر مانند سرطان ها، دیابت و بیماری های قلبی عروقی و آسم داده است.
معین با بیان اینکه در حال حاضر در سطح جهانی دلیل مرگ و میر بیماری های مزمن غیر واگیر است و 82 درصد مرگ و میرها به علت بیماری های غیر مزمن می باشد، افزود: حدود چهار درصد از مرگ و میر در بیماری های غیر مزمن مربوط به مشکلات تنفسی می باشد.
وی افزود: دود سیگار، آلودگی شهرها، آلودگی داخل منازل، عدم تحرک مناسب و زندگی ماشینی از ریز فاکتورهایی است که باعث تشدید علایم آسم در افراد می شود.
معین خاطرنشان کرد: عوامل ژنتیکی نقش زیادی در بروز آسم در کودکان و نوجوانان را دارا می باشند و ما با آموزش به بیمار و دادن داروی مناسب می توانیم از پیشرفت بیماری ژنتیکی مربوط به آسم در کودکان و نوجوانان جلوگیری نماییم.
نظر شما