مسابقات بخت آزمایی جامعه را به زندگی رویایی فرو می برد

ابهری گفت: برنامه سازی با رویکرد بخت آزمایی اعمال فریب کاری است و باعث فرو بردن جامعه به زندگی رویایی و خیال بافی می شود.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، برخی از برنامه سازی های صدا و سیما همانند کلوپ های بخت‌آزمایی شده است. شرکت در مسابقاتی که با وارد کردن یک ستاره و مربع هزینه ای کم می شود تا شما را در رویای برد یک خانه، ماشین یا میلیون ها تومان پول فرو برد. در برخی دیگر از مسابقات هم با خرید سوالات و شرکت در مسابقه می توانید به میلیون ها تومان پول در کمتر چندین دقیقه برسید. البته اگر پول زیادی برای خرید سوالات داده باشید و شانس با شما یار باشد میلیون ها تومان به جیب می زنید.

همین برنامه ها موجب شده است تا بیراهه ای را به مردم نشان دهند که میتوانند بدون تلاش یک شبه راه صد ساله را طی کنند. این دسته از برنامه های رسانه ملی تبعاتی از لحاظ رفتاری و روانی برجامعه دارد.

در همین رابطه با «مجید ابهری» متخصص علوم رفتاری به گفتگو پرداختیم که در زیر می خوانید:

 

نظرتون درباره پخش مسابقات در رسانه ملی که شبهه بخت آزمایی دارند چیست؟

برنامه های برد و باخت به شکل عجیب در رسانه ملی رو به افزایش است که در ظاهر این موضوع را نشان می دهند هر فردی با وارد کردن یک علامت ستاره و مربع میلیون ها تومان می برد.

این اعمال فریب کاری است و باعث فرو بردن جامعه به زندگی رویایی و خیال بافی می شود.

متاسفانه به خاطر حمایت های مالی برخی از سازمان و شرکت ها اخیراً در تلویزیون در یک مسابقه جوایز پولی زیادی داده می شد و به سادگی افراد با پاسخ دادن به پرسش ها بین 50 تا 100 میلیون تومان دریافت می کردند.

برنامه ها و مسابقاتی که بخش هایی همانند پیش بینی و محتوای برد و باخت دارند از لحاظ رفتاری و روانی چه تاثیر در جامعه می گذارد؟

گذشته از ماهیت برد و باخت که فقها نیز اظهار نظر کردند، از نظر روانی و رفتاری نیز تاثیراتی دارد این موضوع باعث می شود تا جوانان خیالباف و رویایی شوند. افراد احساس می کنند به سادگی به پول کلان می رسند.

دیگر جایی برای تلاش، کوشش و تحصیل باقی نمی ماند. این شرایط در وضعیتی ایجاد شده است که ازنظر اقتصادی نیز جامعه روزهای سختی را می گذراند.

 

علت رویکرد اینچنینی رسانه ملی چیست؟

برخی از افراد کمبود بودجه را بهانه می کنند که بودجه کافی و مناسب نیست. در این شکی نیست اما این توجیه دلیلی بر ساخت این دسته از برنامه ها نمی شود. دولت و نهاد های فرهنگی باید به

کمک رسانه ملی بیایند، اجازه ندهند به خاطر تامین کردن بودجه دست به ساخت برنامه های بزنند که  در شان نظام جمهوری اسلامی و در شان صدا و سیما نباشد.

بهانه کمبود بودجه  این فرصت را به سود جویان می دهد تا ساخت برنامه ها به سمت برد و باخت و قمار سوق داده شوند.

 

نظرتون درباره مسابقاتی که مدعی هستند سطح علمی جامعه را بالا می برند چیست؟ واقعا سواد جامعه را بالا می برد؟

سوالاتی که در مسابقات اخیری که در صدا و سیما پخش می شود،  سوالاتی نیست که سواد رسانه ای و اجتماعی را بالا ببرد. سوالات یکنواخت است. باید پرسش ها طبقه بندی شده و متناسب با سطح سواد اقشار مختلف جامعه باشد.

برای اینچنین برنامه ها از مجریان که سلبریتی هستند استفاده می کنند که آنها حضور خود را رونق صدا و سیما می دانند. اینگونه مسایل نیز باعث کاهش وجه فرهنگی صدا و سیما می شود.

 

باید رویکرد صدا و سیما در برگزاری مسابقات و ساخت برنامه چگونه باشد؟

یکی از اصلی ترین بخش های سرگرمی در جامعه برگزاری مسابقات است. باید مسابقاتی که در رسانه ملی پخش می شود دارای جوایز متعارف و  منطقی باشد.

مسابقات یکی از ابزارهای ارتقای سواد علمی و فرهنگی در جامعه است. صدا و سیما باید مسابقات را با جوایز معمول برگزار کند. باید از مجریان علمی  و به دور از حاشیه استفاده شود.

باید با دعوت کارشناسان و صاحب نظران برای ساخت برنامه ها هم فکری صورت گیرد.

 

 

 

کد خبر 785442

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha