کاهش ۱۵۴ شعبه بانکی در سه ماه گذشته

کاهش تعداد شعب بانکی به عنوان یکی از اولویت های بانک مرکزی پس از تاکیدات رییس جمهوری با جدیت دنبال می شود و آمارهای جدید نشاندهنده نتیجه بخش بودن این اقدامات است تا جایی که طی سه ماهه گذشته شاهد کاهش ۱۵۴ شعبه بانکی هستیم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، استفاده از پیشرفت ها و فناوری های روز در بخش های مختلف موجب تسهیل در ارایه خدمات و انجام کارها می شود از این رو دستگاه ها و نهادهای تلاش دارند با بهره از فناوری های روز زمینه انجام بهتر امور برای خود را فراهم آوردند.

 

سیستم بانکی نیز بر این اساس بهره از خدمات نوین را در دستور کار خود قرار داده است و در تمام دنیا با بهره از این امکانات به ارائه خدمات می پردازند. این امر باعث شده تا مراجعات حضوری به بانکها کاهش پیدا کند و در سراسر دنیا شاهد کاهش تعداد شعب بانکی باشیم اما این موضوع در کشور ما در چند سال اخیر مورد تاکید بیشتری از سوی مسئولان قرار گرفته است و با تاکیدات شخص رییس جمهوری و درخواست وی از بانک مرکزی مبنی بر اینکه اختیارات لازم برای نظارت تام بر نظام بانکی را از دولت و مجلس شورای اسلامی بگیرد، بانک مرکزی تحقق این مهم را در دستور کار قرار داده است.

 

آمارها حاکی از آن است که با اجرای برنامه های بانک مرکزی برای کاهش تعداد شعب بانکی بر اساس آمارها تعداد شعب داخل کشور شبکه بانکی در پایان خرداد ماه ۱۳۹۷ نسبت به پایان اسفند ماه ۱۳۹۶، معادل ۰.۶ درصد کاهش یافته و به ۲۰۵۹۸ شعبه ‌رسیده است. بر این اساس در پایان خرداد ماه ۱۳۹۷، تعداد شعب بانک‌های دولتی ۸۶۸۱ شعبه (۴۲.۱ درصد)، بانک‌های خصوصی شده ۶۴۶۱ شعبه (۳۱.۴ درصد) و بانک‌های خصوصی و موسسات اعتباری ۵۴۵۶ شعبه (۲۶.۵ درصد) است.

 

در تاکیدات دوباره برای افزایش تلاش ها برای کاهش تعداد شعب بانکها «عباس معمار نژاد»، معاون امور بانکی وزارت اقتصاد نیز بهمن ماه سال گذشته در نشست با مدیر عامل و معاونان، اعضای هیئت مدیره، مدیران امور و روسای ادارات کل بانک ملی ایران تاکید کرد که «بر اساس مطالعات صورت گرفته در وزارت امور اقتصادی و دارایی بر پایه شاخص‌های تولید ملی، وسعت و جمعیت کشور، تعداد شعب نظام بانکی کشور باید در مجموع ۱۲ هزار شعبه باشد که تمامی بانک‌ها باید بهینه سازی شعب خود را در دستور کار قرار دهند.»

 

بنابراین گزارش این امر باعث جدیت بیشتر در انجام این کار شد تا جایی که اطلاعات تازه نشان می دهد تعداد شعب بانک‌های کشور از ۲۳ هزار و ۵۴۹ شعبه در بهمن‌ماه سال ۹۷ به ۲۳ هزار و ۳۹۵ شعبه در اردیبهشت ماه سال جاری رسیده که حاکی از جمع‌آوری ۱۵۴ شعبه در سه ماه گذشته است.

 

بر اساس آمار جدید بانک مرکزی، تعداد شعب بانک‌ها در اردیبهشت ماه سال جاری به تفکیک بانک‌ها به این شرح بوده است: اقتصاد نوین ۲۸۰ شعبه، استاندارد چارتر یک شعبه، انصار ۶۳۱ شعبه، ایران زمین ۳۳۹ شعبه، آینده ۱۶۵ شعبه، پارسیان ۳۳۳ شعبه، پاسارگاد ۳۳۰ شعبه، تجارت ۲۱۰۱ شعبه، ایران و اروپا ۲ شعبه، توسعه تعاون ۴۳۴ شعبه، توسعه صادرات ۴۲ شعبه، بانک حکمت ایرانیان ۲۰۵ شعبه، خاورمیانه ۱۶ شعبه، دی ۸۰ شعبه، رفاه کارگران هزار و ۶۱، سامان ۱۳۹ شعبه، سپه هزار  و ۸۱۸ شعبه، سرمایه ۱۲۰ شعبه، سینا ۲۶۸ شعبه، شهر ۳۴۷ شعبه، صادرات ۲۸۸۲ شعبه، صنعت و معدن ۶۱ شعبه، قرض‌الحسنه رسالت ۲۱۴، قرض الحسنه مهر ایران ۵۸۱ شعبه، قوامین ۷۳۵ شعبه، کارآفرین ۱۰۸ شعبه، کشاورزی ۱۹۶۶ شعبه، گردشگری ۸۸ شعبه، مسکن ۱۲۷۲ شعبه، ایران و ونزوئلا یک شعبه، ملت ۱۵۳۶ شعبه، ملی ۳۳۱۵ شعبه، پست بانک ۴۲۲ شعبه، تعاون اسلامی یک شعبه و فیوچر بانک یک شعبه. همچنین در بخش موسسات نیز موسسه اعتباری توسعه ۴۹ شعبه، کاسپین ۱۲۰ شعبه، کوثر ۳۵۲ شعبه، ملل ۳۲۰ شعبه و نور نیز ۳۳۶ شعبه داشته‌اند.

 

بر اساس آمار بانک مرکزی، تعداد شعب بانک‌ها در بهمن ماه سال ۹۷ نیز به این شرح است: اقتصاد نوین ۲۸۱ شعبه، استاندارد چارتر یک شعبه، انصار ۱۰۹۹ شعبه، ایران زمین ۳۴۱ شعبه، آینده ۲۲۲ شعبه، پارسیان ۳۵۰ شعبه، پاسارگاد ۳۳۱ شعبه، تجارت ۱۹۶۶ شعبه، ایران و اروپا ۲ شعبه، توسعه تعاون ۴۳۵ شعبه، توسعه صادرات ۴۳ شعبه، بانک حکمت ایرانیان ۲۰۶ شعبه، خاورمیانه ۱۷ شعبه، دی ۸۱ شعبه، رفاه کارگران ۱۰۶۲ شعبه، سامان ۱۴۰ شعبه، سپه ۱۷۷۷ شعبه، سرمایه ۱۲۲ شعبه، سینا ۲۶۸ شعبه، شهر ۳۴۸ شعبه، صادرات ۲۷۶۵ شعبه، صنعت ومعدن ۵۹ شعبه، قرض الحسنه رسالت ۲۱۵ شعبه، قرض الحسنه مهر ایران ۵۸۴ شعبه، قوامین ۷۳۶ شعبه، کارآفرین ۱۰۹ شعبه، کشاورزی ۱۸۸۷ شعبه، گردشگری ۸۹ شعبه، مسکن ۱۲۷۳ شعبه، ایران - ونزوئلا یک شعبه، ملت ۱۸۵۵ شعبه، ملی ۳۲۷۶ شعبه، پست بانک ۴۲۳ شعبه، تعاون اسلامی یک شعبه و فیوچر بانک یک شعبه. همچنین در بخش موسسات نیز موسسه اعتباری توسعه ۵۰ شعبه، کاسپین ۱۲۱ شعبه، کوثر ۳۵۳ شعبه، ملل ۳۲۲ شعبه و نور نیز ۳۳۷ شعبه داشته‌اند.

 

این گزارش می افزاید علاوه بر اقدامات انجام شده تاکنون بانک مرکزی طرح ادغام 5 بانک نظامی را نیز در دستور کار خود قرار داده است که با انجام آن به هدف ترسیم شده برای نظام بانکی یعنی رسیدن تعداد شعبات به 12 هزار شعبه در سراسر کشور نزدیک تر می شود./

کد خبر 786211

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha