ادامه بازسازی خط ریلی گرگان - اینچه برون/تکمیل بازسازی ۴ نقطه

خط ریلی گرگان - اینچه برون که با تایید مسئولان برای کاهش حجم ابگرفتگی شهر آق قلا از چند نقطه در آن شکاف ایجاد شده است بلافاصله بعد از کاهش حجم آب بازسازی آن آغاز شد و حالا بازسازی ۴ نقطه از آن به پایان رسیده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، سیل ابتدای سال در استان های شمالی کشور باعث ایجاد آبگرفتگی در بسیاری از شهرها شد که بنا به تشخیص مسئولان ستاد بحران و با هماهنگی مدیر عامل راه‌آهن جمهوری اسلامی تصمیم به بازگشایی و ایجاد شکاف در خط ریلی گرگان - اینچه برون در چهار نقطه گرفته شد که با اینکار حجم اب بسیاری از شهر آق‌قلا به سوی دشت های شمال این شهر روانه شد و از حجم ابگرفتگی ها کاسته شد.

 

از آنجا که این خط آهن یکی از خطوط آهن مهم در حوزه ترازیتی کشور است از این رو کار بازسازی ان به سرعت انجام شد و از 9 فروردین ماه اقدامات لازم برای بازسازی دوباره خط ریلی گرگان - اینچه برون صورت گرفت و مسئولان در همان زمان اعلام کردند که به زودی شاهد راه اندازی دوباره این خط ریلی هستیم و حالا بنا به گفته مدیر عامل شرکت راه آهن ۷ نقطه ریلی گرگان به اینچه‌برون در منطقه آق‌قلا به دلیل هدایت سیل تخریب شده بود که هم اکنون ۴ نقطه از آن بازسازی شده است.

 

«سعید رسولی» این مطلب را امروز (یکشنبه 15 اردیبهشت) در حاشیه بازدید اعضای کمیسیون عمران و مدیران شرکت راه آهن از محور ریلی گرگان به اینچه‌برون اعلام کرده است و باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از وی آورده است: «در زمان وقوع سیل ۷ نقطه از مسیر ریلی گرگان به اینچه‌برون در منطقه آق‌قلا را تخریب کردند که از این ۷ نقطه، ۴ نقطه بازسازی شده و ۳ نقطه از این محور هم در دست بازسازی است. به میزان تخریب و باز شدن این مناطق باکس‌های بتنی قرار گرفته که هم اکنون در ۴ نقطه این باکس‌ها قرار دارند. ۳ منطقه از این محور ریلی دچار آب گرفتگی است که به زودی با فروکش کردن آب بازسازی می‌شود.»

 

وی با بیان اینکه در منطقه ترکمنستان که ادامه خط ریلی گرگان به اینچه‌برون است ما دچار سیل و آب‌گرفتگی شده‌ایم، اضافه کرده است: «هنوز این محور ریلی مرمت نشده و ما به مسئولان ریلی این کشور اعلام کرده‌ایم که این محور‌ها را هرچه سریع‌تر مرمت کنند تا با اتصال آنها خطوط ریلی ادامه پیدا کند. با نصب باکس‌های بتنی و مرمت آنها به زودی مسیر ترانزیتی گرگان به اینچه‌برون بازگشایی می‌شود. برای تهیه بوژی با کشور‌های همسایه جلساتی برگزار کردیم که به زودی به توافقات نهایی می‌رسیم.»

 

یادآور می شود: خط آهن گرگان - اینچه برون بخشی از راه آهن ایران - قزاقستان - ترکمنستان است که تأثیر بسیار اساسی در ترانزیت کالاها و حمل و نقل بین المللی دارد و افزایش 40 تا 50 درصدی صادرات سالانه استان به این مناطق را در پی دارد. فراهم شدن زیرساخت های ترانزیت غلات و سایر کالاها (انتقال کالاهای تجاری به سایر کشورها)، ایجاد سوآپ (معاوضه) غلات کشورهای قزاقستان و جنوب روسیه از طریق پایانه های خلیج فارس و دریای عمان و ایجاد هاب (نگهداری و ذخیره سازی) غلات در سیلوهای منطقه ای در راستای تحقق بورس غلات بخشی از مزایای منطقه ای این خط ریلی محسوب می شود.

 

توسعه زیرساخت های خدماتی و افزایش اشتغال خدماتی - تجاری، ایجاد صنایع پسین فرآوری غلات از جمله صنایع آرد، ماکارونی و هم چنین احداث سیلوهای نگهداری غلات در شمال این استان از مزایای دیگراین خط  است. فراهم سازی اسکان جمعیت فعال در نواحی شمالی استان به منظور توسعه کشاورزی و بهره گیری از اراضی بلااستفاده این منطقه از طریق انتقال آب رودخانه گرگان رود و یا حفر چاه های عمیق از مزیت های دیگر این مسیر ریلی به شمار می رود. فراهم سازی صادرات گندم، آرد و سایر فرآورده های نهایی غلات به کشورهای افغانستان، تاجیکستان، عراق و سایر کشورهای خاورمیانه، بهره گیری از تخصص ها و تجارب کارشناسان اصلاح بذر گندم استان و کشور در راستای تولید بذور غلات پربازده برای کشور قزاقستان در راستای اقتصادی شدن تولید انواع غلات (گندم، جو، ذرت و ...) از دیگر تاثیراتی است که این خط ریلی در منطقه و استان گلستان دارد./

 

کد خبر 786836

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha