بررسی مسایل منطقه ای در جلسه غیر علنی/بررسی تخصیص ۱۴ میلیارد دلار برای کالاهای اساسی

بررسی مسایل منطقه ای و بین المللی در جلسه غیر علنی، بررسی طرح حمایت از مرمت واحیای بافت های تاریخی -فرهنگی، بررسی تخصیص ۱۴ میلیارد دلار برای کالاهای اساسی از جمله مهمترین اخبار امروز مجلس هستند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، از جمله مهمترین اخبار امروز (سه شنبه هفدهم اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی هستند که می‌توانید مشروح آن را در لینک‌های زیر بخوانید.

«علی بختیار» در حاشیه جلسه علنی امروز سه شنبه 17 اردیبهشت در جمع خبرنگاران با اشاره به جلسه غیر علنی صبح امروز مجلس گفت: در جلسه غیر علنی امروز مجلس مسایل منطقه و بین المللی مورد بررسی قرار گرفت.

 

نماینده گلپایگان در مجلس شورای اسلامی از توضیحات بیشتر در رابطه با این جلسه خودداری کرد.

 

همچنین به گفته یکی از نمایندگان، در جلسه امروز با توجه به اینکه فردا سالگرد خروج آمریکا از برجام است قرار است اقداماتی که ایران در قبال خرج آمریکا از برجام انجام دهد نیز مورد بررسی قرار گیرد.

جلسه علنی امروز (سه شنبه 17اردیبهشت) مجلس شورای اسلامی به ریاست علی لاریجانی آغاز شد. سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی دستور جلسه علنی امروز را به شرح زیر قرائت کرد:

ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون فرهنگی در مورد بررسی طرح حمایت از مرمت و احیای بافت‌های تاریخی- فرهنگی و توانمندسازی مالکان و بهره برداران بناهای تاریخی- فرهنگی

گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد بررسی لایحه مالیات بر ارزش افزوده

گزارش کمیسیون اقتصادی مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از نحوه تشکیل و خرید ساختمان ها و جذب نیرو و دادن وام توسط بانک شهر

گزارش کمیسیون عمران در مورد طرح اصلاح ماده ۶۰ قانون برنامه ششم توسعه اقتصادی و اجتماعی جمهوری اسلامی ایران

گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مبنی بر رد تقاضای تحقیق و تفحص عملکرد سازمان حفاظت محیط زیست کشور از سال 1392 تاکنون.

گزارش کمیسیون اقتصادی مبنی لایحه موافقت نامه تشویق و حمایت از متقابل از سرمایه گذاری بین جمهوری اسلامی ایران و دوک نشین اعظم لوکزامبورگ.

«بهروز نعمتی» در حاشیه جلسه علنی صبح امروز سه شنبه 17 اردیبهشت با اشاره به جلسه غیر علنی صبح امروز مجلس گفت: در این جلسه یک سری موضوعات محرمانه و همچنین مسایل منطقه ای و تحولات امنیتی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

 

سخنگوی هیئت رییسه مجلس شورای اسلامی بررسی موضوعات اقتصادی را از دیگر مباحث مطرح شده در جلسه امروز عنوان کرد و اظهار داشت: در این جلسه در رابطه با بحث 14 میلیارد دلاری که مجلس برای کالاهای اساسی تخصیص داده است مسایلی مطرح شد و متاسفانه در این زمینه نارضایتی هایی وجود دارد که قرار است کمیسیون برنامه و بودجه این هفته با مسئولان دولت جلسه ای را برگزار کند که این موضوع را تعیین تکلیف کند و یا اینکه روش های دیگری را اتخاذ کند که این 14 میلیارد دلار راحت تر به دست مردم برسد.

Image result for ‫بافت تاریخی‬‎

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی صبح امروز (سه‌شنبه۱۷اردیبهشت) مجلس شورای اسلامی و در ماده ۴ طرح حمایت از مرمت و احیای بافت‌های تاریخی - فرهنگی مصوب کردند، وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی مکلف است از طریق سازمان فنی و حرفه‌ای با استفاده از امکانات موجود و با مشارکت سازمان میراث فرهنگی نسبت به آموزش و تربیت استادکاران و کاردان‌های تجربی در زمینه‌های حفاظت و احیای بناها و اماکن تاریخی ــ فرهنگی اقدام کنند.

 

طبق تبصره این ماده  سازمان میراث فرهنگی موظف است ساز و کار طراحی و اجرای فعالیت‌های مرتبط را به گونه‌ای برنامه‌ریزی، تنظیم و تدوین کند که استفاده از نیروهای موضوع این ماده در اولویت قرار گیرند.

 

براساس  ماده ۵ این طرح وزارتخانه‌های علوم و آموزش و پرورش مکلف هستند با مشارکت سازمان میراث فرهنگی، سرفصل ، محتوای دروس و شیوه آموزش رشته‌های مرتبط با حفاظت و احیای بناها و بافت‌های تاریخی ــ فرهنگی با رویکرد "مهارت آموزی" در این تخصص ها را اصلاح و یا تکمیل کنند.

 

طبق  ماده ۶ این طرح  سازمان برنامه و بودجه کشور مکلف است با همکاری سازمان میراث فرهنگی، وزارت راه و شهرسازی و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ظرف مدت یک سال پس از تصویب این قانون نسبت به تهیه نظام فنی و اجرایی اختصاصی مربوط به بناها و بافت‌های تاریخی ــ فرهنگی اقدام کرده و به تصویب هیات وزیران برساند.

 

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز سه شنبه (۱۷اردیبهشت)مجلس شورای اسلامی در ماده ۹ طرح حمایت از مرمت و احیای بافت‌های تاریخی - فرهنگی مصوب کردند،تمامی  دستگاه های اجرایی موضوع ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری مکلفند برنامه های خود در ارتباط با رفع نیازهای موجود در حوزه های خدماتی، تجهیزاتی و نیز زیرساخت های مورد نیاز برای ارتقای کیفیت زندگی در بافت های تاریخی- فرهنگی هر شهر و روستا را ظرف ۶ ماه پس از تصویب شورای برنامه ریزی و توسعه استان به مورد اجرا گذارند، اجرای برنامه فوق باید به گونه ای باشد که بر اساس بودجه سنواتی حداکثر ظرف مدت ۱۰ سال از تصویب این قانون سطح خدمات و تامین زیرساخت های مورد نیاز این محدوده ها از سطح میانگین شهر و روستای ذی ربط پایین تر نباشد.

 

در تبصره این ماده آمده است: شورای برنامه ریزی و توسعه استان ها موظفند به نسبت اعتبارات اختصاص یافته به بافت های تاریخی و فرهنگی هر شهر و روستا اعتبارات مورد نیاز را برای ساخت و تجهیز فضاها و ساختمان های عمومی و خدماتی در محدوده مصوب بافت های تاریخی و فرهنگی آن شهر و روستا از محل اعتبار توزیعی در سهم دستگاه ذی ربط با اولویت تامین کند.

 

بر اساس ماده ۱۱ این طرح در رسیدگی به تخلفات ساختمانی املاک واقع در حریم آثار و محدوده بافت های تاریخی و فرهنگی، کمیسیون های موضوع مواد ۹۹ و ۱۰۰ قانون شهرداری ها مکلفند منحصرا قلع و قمع مستحدثات بدون پروانه و یا مازاد بر پروانه ساختمانی صادر شده را در دور رای لحاظ کنند.

 

 

 

کد خبر 787706

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha