به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ایلام، حجتالاسلام «شهابالدین میهنپرست»، در خطبههای این هفته نماز جمعه در مسجد جامع این شهر با اشاره به خطبه بیست و پنجم کتاب شریف نهجالبلاغه، اظهار کرد: حضرت امام علی (ع) در این خطبه میفرماید که خداوندا من از آنها خسته شدهام و آنها نیز از من (که هماهنگی با نیات شومشان ندارم) من از آنان ملول گشتهام و آنان نیز از من، ملول گشتهاند، بهجای آنان، افرادی بهتر، به من عنایت فرما! و بهجای من شخص بدی را بر آنها مسلط فرما.
وی، تصریح کرد: حضرت امام علی (ع) در ادامه میفرماید، خداوندا دلهای آنان را (از غم و اندوه) ذوب کن، آنگونه که نمک در آب ذوب میشود، بدانید به خدا سوگند دوست داشتم بهجای شما یک هزار مرد سوار از قبیله بنی فراس بن غنم که (شجاع و وفادارند) میداشتم.
حجتالاسلام میهنپرست، افزود: ابن ابی الحدید، در شرح نهج البلاغه درباره آنها مینویسد، آنها یکی از قبایل عرب بودند که به شجاعت اشتهار داشتند، یکی از سران معروف آنها، شجاع مشهور، ربیعه بن مکدم بود که در حیات مرگش حامی زنان و کودکان بود و میگویند او تنها کسی است که بعد از مرگ خود نیز به حمایت از مظلومان برخاست.
وی، تصریح کرد: گروهی از سواران بنی سلیم به او حمله کردند، درحالیکه جمعی از زنان و کودکان، با او بودند و او تنها مدافع آنان بود، او به مقابله برخاست، دشمنان تیری بهسوی او رها کردند که بر قلبش نشست و میخواست بر زمین سقوط کند ولی نیزه خود را بر زمین زد و بر آن تکیه کرد و تا مدتی بر بالای مرکب بیحرکت ماند و به زنان و کودکان اشاره کرد که هرچه سریعتر خود را به قبیله برسانند، بنی سلیم از شجاعت او در هراس بودند به گمان اینکه هنوز زنده است نزدیک نیامدند یکی از آنان تیری به سمت اسب او پرتاب کرد و اسب بر زمین افتاد و معلوم شد که مدتی قبل از آن جان داده است در حالی بود که زنان و کودکان خود را به قبیله رسانده بودند.
حجتالاسلام میهنپرست، گفت: جالب این است که سربازان امام علی (ع) در کوفه بالغبر دهها هزار نفر بلکه به روایتی یکصد هزار نفر بودند ولی امام علی (ع) آرزو میکند همه آنها، تبدیل به یک هزار نفر از شجاعان قبیله بنی فراس شوند و این نشان میدهد که تا چه حد، لشکر کوفه بی استقامت و بیکفایت بودند و تا چه حد، مردان قبیله بنی فراس شجاع و پراستقامت و این است خداوند در قرآن کریم میفرماید که چهبسا گروههایی که بهفرمان خدا بر گروههایی عظیمی پیروز شدند.
امامجمعه شهر چوار، با اشاره به تبیین رهنمودهای مقام معظم رهبری در خصوص عمل به قرآن و پرهیز از اعتماد به دشمن، اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب در محفل انس با قرآن کریم در آستانه ماه مبارک رمضان، به بیان برخی از مهمترین مسائل موردنیاز جامعه اسلامی در مورد قرآن کریم پرداختند و یک تجربه و یک عبرت را در رابطه با عمل به دستورات قرآن کریم بیان فرمودند.
وی، افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی در این محفل با اشاره به بیداری اسلامی در سال 2011 میلادی و آنچه درباره مصر اتفاق افتاد و بر سرکار آمدن گروههای اسلامگرا در مصر در اثر بیداری اسلامی صورت گرفت و انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی (ره) در ایران پیروز شد و تداوم یافت به بیان آیاتی از قرآن کریم و مقایسه این دو کشور و عملکرد رهبری آن و عمل به آموزههای قرآن در ایران انقلابی و عدم توجه به آن در جریان بیداری اسلامی در مصر پرداختند.
امامجمعه شهر چوار، اظهار کرد: ایشان فرمودند اگر چنانچه خدای متعال به یک ملتی کمکی کرد و آن ملت قدر آن کمک را ندانستند، کتکش را میخورند، سیلیاش را میخورند و باید قدر بدانند و ملت ما بحمدالله از روز اول قدر دانست.
وی، با اشاره به پیام قاطع برجامی ایران به آمریکا و اروپا، اظهار کرد: سرانجام متعاقب عهدشکنی علنی ایالاتمتحده و خروج دولت ترامپ از برجام و فراتر از آن، انفعال و ناتوانی تروییکای اروپایی (سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان) در تأمین منافع برجامی کشورمان، جمهوری اسلامی ایران تصمیم به کاهش سطح تعهدات خود در توافق هستهای گرفت، تصمیم قاطع ایران صبح روز چهارشنبه از سوی رئیسجمهور کشورمان و شورای عالی امنیت ملی به 5 کشور باقیمانده در توافق هستهای ابلاغ شد.
حجتالاسلام میهنپرست، ابراز کرد: برجام در بندهای 26 و 36 به کشورمان حق داده است که اگر طرف مقابل، تعهد خود را نقض کرد، جمهوری اسلامی ایران نیز تعهدات برجامی خود را بهصورت کلی و یا جزئی انجام ندهد، مطابق تصمیم اخیر، جمهوری اسلامی ایران ازاینپس مازاد مواد غنیسازی شده خود یعنی فراتر از 300 کیلوگرمی که تاکنون به فروش میرسید و همچنین فروش مازاد آبسنگین تولیدشده یعنی فراتر از 120 تن، در کشورمان به مدت 60 روز متوقف میشود.
امامجمعه شهر چوار، گفت: اقدامات اخیر جمهوری اسلامی ایران بهمنزله یک واکنش در مقابل کنش ایالاتمتحده آمریکا و اتحادیه اروپا بوده است و درصورتیکه اتحادیه اروپا بهخصوص سه کشور اروپایی، بخواهد از طریق کشاندن پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل، ایالاتمتحده آمریکا را به بازیگری تصمیم گیر و تعیینکننده در این پروسه تبدیل کند، ایران اقدامات سختی را در مقابل با واشنگتن و تروییکای اروپای صورت خواهد داد.
وی، در ادامه بیان کرد: تکریم ویژه ماه مبارک رمضان یکی از مصادیق بارز مسئولیتهای اجتماعی مسلمانان بوده و از رفتارهای شاخصی که به تکریم این ماه عزیز معنا میبخشد رعایت همگانی شئونات این ماه در محیطهای عمومی و همچنین مواجهه صحیح با هنجارشکنی برخی افراد در تظاهر به روزهخواری است.
امامجمعه چوار، خاطرنشان کرد: هرچند محاکم قضایی روزهخواری علنی را جرم و پیگرد قانونی قرار میدهند، اما وجود این قانون، نافی مسئولیتهای اجتماعی یکایک مسلمانان در فرهنگسازی ارزشهای دینی در جامعه نیست بهخصوص اینکه در آموزههای اسلام هدف این است که ارزشها به شکل فرهنگی فراگیر در جامعه خود را نشان دهد تا اگر کسی خلاف ارزشها عمل کرد، فضای عمومی جامعه و اعتراض همگانی از عمل ناهنجار او، باعث تنبه و اصلاح و هدایت شود.
نظر شما