خبرگزاری شبستان-همدان، رمضان که بنابر آیات و روایات فراوان از با ارزشترین ماهها است لازم است تا شاخصههایی توسط روزه داران رعایت شود تا به بهترین نحو از ماه مهمانی خدا بهرهبرداری صورت گیرد.
رمضان، موسم عبادت و شستشوی جان در نهر پاك روزه داری است. بندگان خدا در اين ماه با اتصال به حلقه های دعا و عبادت، آسمانی می شوند و وجود خود را جانی تازه می بخشند. انسان در ماه مبارک رمضان دعوت شد که فرشته بشود.
ماه رمضان سراسر برکت، رحمت و آمرزش است و بندگان مستقیما سر سفره خداوند می نشینند و برکات خداوند متعال شامل آنها می شود.
ماه رمضان، ماه مهمانی خداوند است و افراد متناسب با این مهمانی، خود را آماده میکنند، قرار گرفتن ماه رجب و شعبان، قبل از ماه مبارک رمضان، این نوید را به انسان میدهد که باید یکسری آمادگیهایی را در خود ایجاد کند تا در ماه مبارک رمضان بتواند بهره لازم را ببرد.
انسان بايد نه تنها در ماه مبارك رمضان بلكه در تمام ايام سال خود را در مهمانی خدا بداند و اين مهمانی را با تمام وجود حس نمايد.
ما هميشه در محضر خدا و ائمه معصومين (ع) هستيم و برای اينكه بتوانيم لمس كنيم حضور خود را در محضر آنها ، بايد فقر ، ناتوانی ، كوچكی و ضعف خود را در برابر عظمت خداوند از طريق روزه احساس كنيم.
در این ماه بقاع متبرکه و اماکن مذهبی خود را برای میزبانی فرشتگان الهی و ضیافت الهی آماده کردند تا با استفاده از ظرفیت معنوی ماه مبارک رمضان، فضای معنوی را ایجاد کنند.
در این ماه مهمانان الهی با حالت خضوع ، خستگی و تشنگی روزه داری در بقاع متبرکه و اماکن مذهبی حاضر می شوند تا بتوانند خود را در مقابل دريای رحمت و مغفرت امامزادگان ذليل و هيچ بدانند.
به بركت امامزادگان شاخص همچون امامزاده عبدالله (ع) و شاهزاده حسین(ع)، مهمانان حقيقی خداوند بر سفره حكيمانه این امامزادگان در این ماه اطعام می شوند.
در این ماه پربرکت بواسطه اجرای نیات واقفین خیراندیش نیازمندان و فقرا اطعام داده می شوند تا لذت و شیرینی این ماه برای آنان مضاعف و دو چندان شود.
برگزاری ویژه برنامه ضیافت الهی در ۳۶ بقعه متبرکه
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان اظهار کرد: در ماه مبارک رمضان ۳۰ مبلغ از حوزه علمیه قم و ۱۸ مبلغ بومی در مساجد، حسینیه ها و بقاع متبرکه استان به ترویج و تبلیغ دین خواهند پرداخت.
حجت الاسلام محمد کاروند تفسیر قرآن کریم توسط مبلغین اعزامی از قم در مساجد و بقاع متبرکه را از دیگر برنامه های ماه رمضان برشمرد و افزود: برگزاری ۱۴ محفل انس باقرآن،جزخوانی روزانه قرآن کریم در ۳۵ بقعه شریف،برگزاری دعای افتتاح و ابوحمزه ثمالی،ترویج فرهنگ سنت حسنه افطاری،ویژه برنامه وفات حضرت خدیجه و ولادت امام حسن مجتبی و شعار نویسی و اطلاع رسانی روز قدس از دیگر اقدامات فرهنگی اداره اوقاف در ماه رمضان است.
وی با اشاره به برگزاری برنامه سحرگاه در امامزاده شاهزاده حسین (ع) گفت: به مدت سی شب برنامه دعا و سخنرانی و اطعام سحر به طور مختصر در این امامزاده برگزار خواهد شد.
وی ابرازکرد: بنابر تاکیدات مقام معظم رهبری دیگر برنامه ما ترویج فرهنگ افطاری ساده است که در برخی از بقاع متبرک شاخص در سطح استان انجام می گیرد.
وی با بیان اینکه ویژه برنامه وفات حضرت خدیجه و همچنین ولادت امام حسن(ع) و شب قدر به طور ویژه انجام خواهد شد، افزود: این برنامه ها در بقاع شاخص که تقریبا 30 بقعه می باشند برگزار خواهد شد.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان همدان با بیان اینکه اجرای طرح نیت واقفین خیر اندیش یکی از طرح های ما در ماه مبارک است، افزود: این طرح اجرای نیت یکی در همدان و دیگری در کبودراهنگ قابل توجه است.
حجت الاسلام کاروند با اشاره به توزیع بسته های حمایتی اداره اوقاف و امور خیریه در بین خانواده های محروم گفت: امسال در ماه رمضان ۵۰۰ بسته ی ۲۰۰ هزار تومانی حمایتی خوراکی در همدان و ۵۰۰ بسته حمایتی کالا ۲۰۰ هزار تومانی و ۳۰۰کارت هدیه ۲۰۰ هزار تومان در کبود آهنگ توزیع می شود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان با بیان اینکه به دنبال اعزام پزشکان داخلی و اطفال به فامنین و روستای بهاالملک هستیم عنوان کرد:ویژه برنامه ترویج فرهنگ وقف با همکاری صداوسیما در همدان،بهار و کبودراهنگ برگزار خواهد شد.
فعالیت بیش از یک هزار مسجد استان همدان در ماه مبارک رمضان
معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی استان همدان اظهار کرد: همزمان با فرارسیدن ماه مبارک رمضان یکهزار و 500 مبلغ به استان اعزام میشوند که از این تعداد 250 نفر غیربومی و بقیه بومی هستند.
حجتالاسلام داوود عباسی با بیان اینکه حدود 300 نفر از مبلغان خانم و یکهزار و 200 نفر آقا هستند، گفت: این افراد در مراکز اقامه نماز جماعت از جمله مساجد و حسینیهها حضور مییابند.
وی افزود: برنامههایی چون اقامه نماز جماعت، بیان احکام، سخنرانی و تفسیر قرآن در نقاطی که مقدور است، مد نظر قرار دارد.
عباسی با اشاره به اینکه در ماه مبارک رمضان یکهزار و 200 مسجد فعال داریم، افزود: طی چند روز مانده به آغاز ماه مبارک رمضان غبارروبی مساجد نیز در دستور کار قرار میگیرد.
معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی استان همدان با بیان اینکه یکهزار و 400 هیات مذهبی نیز در ماه رمضان فعالیت دارند، افزود: علاوه بر فعالیتهای آنها در طول سال، جشن میلاد امام حسن(ع)، برنامههای لیالی قدر و حضور در راهپیمایی روز جهانی قدس انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه 2 هزار و 400 مداح در ماه رمضان فعال هستند، گفت: 47 کانون فرهنگی نیز در این ایام فعالیت خواهند داشت و هیاتهای مذهبی خواهران نیز جلسات احکام و گفتمانهای دینی را برگزار میکنند.
به گزارش شبستان: ماه رمضان ماه بندگی خدا است، انتظار می رود تمامی آحاد جامعه با تکیه بر دستورات الهی در این ماه بندگی خدا را به نحو احسند انجام دهند و از هر گونه شر و بدی به دور باشند. باید بتوانیم با بهره برداری از فیوضات این ماه مبارک انقلاب اخلاقی را در درون خود ایجاد کنیم. همه ما به عنوان مسلمان وظيفه داريم كه نسبت به سرنوشت همسايه و همشهري خود حساس باشيم و افراد نيازمند را نيز به خوبي مورد حمايت خود قرار دهيم.
گزارش: سمیرا قادری
نظر شما