اجرای طرح «با قرآن در رمضان» در هزار مسجد کشور/تدارک ۳۰۰ محفل قرآنی برای ماه مبارک

صادقی با اعلام تشکیل ستاد ملی مشترک رمضان ۱۴۰۴ در سازمان تبلیغات، گفت: اجرای طرح «با قرآن در رمضان» با محور مساجد اصلی استان ها و شامل یک هزار جلسه جزءخوانی، برگزاری دوره «بینات ۲۲» و برگزاری ۳۰۰ محفل قرآن از برنامه های این ستاد برای ماه مبارک است.

«سید جعفر صادقی» در گفت وگو با خبرنگار گروه گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، با اشاره به فعالیت های رمضانی دفتر برنامه ریزی سازمان دارالقرآن کریم، اظهار کرد: امسال در سازمان تبلیغات اسلامی، ستاد ملی مشترک رمضان ۱۴۰۴ تشکیل و اصول و سیاست هایی ابلاغ شد که بر اساس آن برنامه ریزی هایی انجام و فعالیت های تبلیغی-ترویجی در کنار ترویج معارف قرآن در اولویت قرار گرفت.

 

مدیر دفتر برنامه ریزی سازمان دارالقرآن کریم تصریح کرد: ما دو عنوان فعالیت داریم که به صورت سراسری به سطح کشور ابلاغ شده است و در ماه مبارک رمضان در حال اجرا است، طرح امسال که بانی و موسس آن سازمان تبلیغات اسلامی در سطح کشور است طرح «با قرآن در رمضان» نام دارد که یک دهه نیز قدمت دارد. این طرح در واقع همان برنامه جزخوانی قرآن است که در طول ماه مبارک کل قرآن از سوی قاریان و مرتلان قرآن قرائت شده و مخاطب آن عموم مردم هستند.

 

صادقی ادامه داد: این برنامه در سه سطح اجرا می شود، یک سطح در مرکز استان و در مسجد اصلی استان برگزار می شود برای مثال در قم در حرم حضرت معصومه (س) برگزار می شود، در مراکز استان های دیگر در بزرگ ترین مسجد برگزار می شود. همه دستگاه ها تقریبا  در این برنامه سهیم هستند و در بسیاری از استان ها این برنامه از شبکه استانی پخش زنده می شود. برنامه استان قم حتی از شبکه سراسری هم پخش می شود و بانی این جریان سازمان تبلیغات اسلامی است.

 

وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری در مورد جزء خوانی قرآن، بیان کرد: مردم از مراسم جزء خوانی که در مساجد بزرگ استان ها برگزار می شود، استقبال می کنند. ما در 31 استان سی و یک برنامه اصلی داریم. علاوه بر آن، در مساجد دیگر مراکز استان ها و شهرستان های استان و حتی در برخی مناطق روستایی نیز مشابه این برنامه اجرا می شود، پیش بینی ما این است که هزار برنامه «با قرآن در رمضان» و هزار محفل جزء خوانی قرآن امسال در ماه رمضان و در کل کشور برگزار شود که این موارد از برنامه های سطح مرکز استان تا سطح شهرستان را در بر می گیرد و استقبال خوب است.

 

مدیر دفتر برنامه ریزی سازمان دارالقرآن کریم ادامه داد: در برنامه های جزءخوانی یک جزء از قرآن تلاوت می شود و قاریان برتر در محافل حضور دارند. همچنین، روخوانی، روان خوانی و صحیح خوانی قرآن نیز جزو برنامه است که به صورت ضمنی مدنظر قرار می گیرد، از طرف دیگر توضیح مفاهیم آیات شاخص قرآن نیز در بسیاری از این محافل مورد توجه است، علاوه بر این، برای ایجاد جذابیت در این برنامه در بسیاری از این محافل مسابقاتی برگزار و جوایزی داده می شود تا رویکرد انگیزشی اعمال شود.

 

وی با بیان اینکه پیش بینی می شود حداقل 50 هزار نفر در شهرستان ها و روستاها مخاطب این برنامه باشند، گفت: به علاوه اینکه در مراکز استان ها تعداد مخاطبان بیشتر است و ۵۰ هزار نفر مربوط به محافل سطح دو و سه است اما در محافل سطح یک که برنامه شاخص هر استان است قطعا تعداد بیشتری از افراد حضور می یابند.

 

صادقی با اشاره به برنامه ها و فعالیت های دیگر سازمان دارالقرآن الکریم در ایام ماه مبارک رمضان، اعلام کرد: برنامه دیگری که در ماه رمضان امسال به استان ها ابلاغ کرده ایم، طرح «آموزش ترجمه و تفسیر عمومی قرآن» با عنوان «بینات 22» است. طرح بینات طرحی است که هر سال حداقل یک دوره از آن اجرا شده و در هر دوره یک سوره از قرآن محور و مبنا برای آموزش ترجمه و تفسیر عمومی قرار می گیرد، لذا بیست و دومین مرحله آن امسال با محوریت سوره مبارکه «غافر» برگزار می شود.

 

مدیر دفتر برنامه ریزی سازمان دارالقرآن کریم اضافه کرد: این طرح به صورت کلاسی برگزار می شود و شامل 48 ساعت جلسه آموزشی و آزمون می شود، یعنی وقتی که مخاطبان در این دوره حضور می یابند، در پایان در آزمون شرکت کرده و اگر حد نصاب را کسب کنند به آنها گواهی نامه داده می شود، این طرح به صورت حضوری برگزار می شود و مجری آن نیز موسسات مردمی و یا دستگاه های دولتی متقاضی هستند، محور این طرح سوره مبارکه غافر بر مبنای جلد بیستم کتاب «تفسیر نمونه» حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی و نویسندگان همراه ایشان است. این طرح در طول ماه مبارک رمضان برگزار می شود و در واقع تمامی استان ها مجری آن هستند.

 

وی در پاسخ به چرایی انتخاب سوره مبارکه «غافر» برای محوریت این طرح، بیان کرد: انتخاب این سوره از این جهت بود که با در نظر گرفتن اینکه ماه رمضان محدودیت زمانی داشته و نمی توانیم سوره های بلند را برای این طرح انتخاب کنیم و اگر بنا به انتخاب سوره های کوچک بود باید چند سوره را انتخاب می کردیم، در نتیجه سوره هایی که در حد میانی از نظر حجم هستند را انتخاب می کنیم و امسال سوره مبارکه غافر برای این طرح انتخاب شد.

 

صادقی در مورد شرایط شرکت در طرح بینات اعلام کرد: افراد می توانند به مراکز برگزار کننده این طرح مراجعه کنند، سازمان تبلیغات در استان ها و شهرستان ها اعلام می کند که کدام موسسات و خانه های قرآنی مجری این طرح هستند، خود موسسات هم تبلیغات محیطی دارند، این طرح از اول ماه رمضان آغاز شده و تعداد شرکت کنندگان در کلاس ها حداقل ۲۰​ نفر است. کلاس های خواهران و برادران به صورت مجزا و مستقل برگزار می شود.

 

وی ادامه داد: همچنین از دیگر فعالیت های ما برگزاری محافل «انس با قرآن» است که علاوه بر محافل خودجوشی است که توسط مردم برگزار می شود، این محافل در موسسات قرآنی و با حمایت سازمان تبلیغات اسلامی برگزار می شود. در ماه رمضان جاری 300 محفل انس با قرآن در سطح کشور برگزار می شود.

 

مدیر دفتر برنامه ریزی سازمان دارالقرآن کریم تاکید کرد: علاوه بر آن کرسی های ثابت تلاوت قرآن هم داریم که این کرسی ها هفته ای یک بار و تلاوت مجلسی نیز به صورت هفته ای برگزار می شود. برخی از این کرسی ها از زمان شروع(آغاز ماه رمضان) تا ۵۰ هفته ادامه پیدا می کند. برآورد ما این است که ۲۰۰​ کرسی ثابت از ماه رمضان تا آخر سال برگزار شود.

 

صادقی در پایان خاطرنشان کرد: این کرسی های ثابت تلاوت قرآن، کرسی های تخصصی هستند و قاری هایی که در این کرسی ها شرکت می کنند قاریان بین المللی یا ممتاز کشوری یا قاریان شناخته شده در سطح استان هستند که مقام و رتبه دارند. این کرسی ها در مساجد اما با اراده و تولیت بخش مردمی برگزار می شود و سازمان تبلیغات اسلامی بر آنها نظارت و جنبه هدایت گری دارد.

کد خبر 788877

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha