ابهامات مصوبه مجلس برای واگذاری سرخابی ها/اصلاحیه ارائه شود

واگذاری شرکت های فرهنگی ورزشی استقلال و پرسپولیس با بررسی های انجام شده قرار بود تا بعد از تعطیلات نوروز آغاز شود اما گویا مشکلاتی در سر راه این اقدام وجود دارد و به گفته رییس سازمان خصوصی سازی مصوبه مجلس در این باره دارای ایراداتی است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، پس از آنکه هیئت دولت 25 آذرماه با واگذاری شرکت های فرهنگی ورزشی استقلال و پرسپولیس موافقت کرد. نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز در جلسه علنی دوشنبه ۲۹ بهمن در بندهای درآمدی لایحه بودجه ۹۸ و در بندالحاقي۱ به تبصره ۲ مصوب کردند وزارت ورزش و جوانان مكلف است با همكاري سازمان بورس و اوراق بهادار و سازمان خصوصي سازي حداكثر تا پايان شهريور ماه 1398، شرايط پذيرش دو شركت فرهنگي- ورزشي پرسپوليس و استقلال را در بازار پايه فرابورس فراهم کند. پس از پذيرش در بازار پايه فرابورس و عرضه پنج‌درصد سهام هريك از دو شركت جهت كشف قيمت، 51 درصد سهام آنها به صورت بلوكي و باقي سهام به صورت خرد عرضه مي شود.

 

بنابراین گزارش با بررسی های انجام شده قرار بود تا بعد از تعطیلات نوروز این واگذاری آغاز شود اما گویا مشکلاتی در سر راه این اقدام وجود دارد و به گفته رییس سازمان خصوصی سازی مصوبه مجلس برای واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس دارای ایراداتی است و مسیر واگذاری دو باشگاه را دچار مشکلات جدی می کند.

 

«میراشرف پوری حسینی» ابراز امیدواری کرده تا در نشست هایی که با همکاران مجلس داریم، این مشکلات با دیدگاه‌های کارشناسی رفع شود و مسیر واگذاری هموار شود و گفته است: «من امیدوارم مجلس برای مصوبه خود جهت خصوصی شدن دو باشگاه اصلاحیه بدهد والا مسیری خواهیم رفت که واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس را به شدت دچار مشکل می کند.

 

روابط عمومی وزارت ورزش و جوانان به نقل از وی آورده است: «تاکنون ما با مدیران بورس برای واگذاری دوباشگاه جلسه داشته ایم و ابهامات خود را با رییس و اعضای کمیسیون اصل ۴۴ مجلس در میان گذاشتیم و مسیر کارشناسی ما ادامه دارد. قیمت واگذاری دوباشگاه استقلال و پرسپولیس را هیات واگذاری مشخص می کند ولی قطعا بسیار بیشتر از میزان سیصد میلیارد تومان سه سال قبل است و ما باشگاه را با دارایی و بدهی آن می فروشیم.»

 

یادآور می شود: چندی پیش در راستای واگذاری سرخابی ها مرکز پژوهش‌های مجلس در بررسی مناسب‌ترین الگوی واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس، ۵ راه‌حل به نقل از کارشناسان مختلف حوزه ورزش و اقتصاد را پیشنهاد کرده که به شرح زیر است:

 

پیمان مدیریت به معنای واگذاری مدیریت یک بنگاه در قبال بهای پیمان و انجام خدمت به پیمانکاران برای دوره‌ معینی است ولی مالکیت همچنان در اختیار دولت است. این روش تاکنون در خصوص واگذاری بنگاه‌های دولتی به کار گرفته نشده اما اداره کنونی دو باشگاه به این روش نزدیک‌تر است. تنها تفاوت در این است که مدیر باشگاه بابت انجام خدمت حق‌الزحمه می‌گیرد ولی در این روش دولت از پیمانکار پول خواهد گرفت.

 

اجاره به شرط تملیک روش دیگری است که واگذارکننده شروطی را پیش‌بینی می‌کند و پس از انجام شروط، مالکیت در اختیار مستاجر قرار می‌گیرد.

 

 برگزاری مزایده عمومی روشی است که از سال ۸۷ دنبال می‌شود و نتیجه‌ای در پی نداشته است. با این همه همچنان راه‌حلی است که سازمان خصوصی‌سازی به آن تمایل دارد.

 

واگذاری ترکیبی- تدریجی هم به معنای آن است که در مرحله اول سازمان خصوصی ۴۵ درصد سهام را از طریق مزایده واگذار کند و ۴۵ درصد باقیمانده سهام از طریق فرابورس واگذار شود و ۱۰ درصد مالکیت آن هم در دست دولت بماند.

 

روش واگذاری از طریق فرابورس هم همان روشی است که در سال ۹۷ به تصویب مجلس رسید که براساس آن ابتدا ۵ درصد از سهام باشگاه برای کشف قیمت در بازار پایه عرضه می‌شود و سپس ۵۱ درصد به صورت بلوکی و مابقی به صورت خرد از طریق فرابورس واگذار خواهد شد.

 

بررسی ۵ راهکار پیش‌بینی شده نشان می‌دهد، هر یک از این روش‌ها دارای نقاط قوت و ضعفی هستند که در این میان نقاط ضعف روش واگذاری از طریق مزایده عمومی از سوی سازمان خصوصی‌سازی به‌گونه‌ای است که اصلا قابل دفاع نخواهد بود.

 

در ۴ روش دیگر در صورت تمایل به حفظ مالکیت دولت، روش پیمان مدیریت پیشنهاد می‌شود. چنانچه اصرار بر واگذاری است، مناسب‌ترین شیوه روش فرابورس است که به تصویب مجلس هم رسید. در صورت واگذاری در فرابورس، وزارت ورزش ضروری است نسبت به اصلاح اساسنامه دو شرکت به ویژه تغییر ماهیت حقوقی باشگاه استقلال از سهامی خاص به سهامی عام و تعیین تکلیف اموال دو باشگاه بپردازد./

کد خبر 788878

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha