به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین «علیرضا پناهیان» شامگاه یکشنبه، ۲۲ اردیبهشت به مناسبت ماه مبارک رمضان در مسجد امام صادق(ع) واقع در میدان فلسطین به سخنرانی پرداخت و اظهار کرد: بدون برنامه زندگی کردن روح و روان انسان را منفعل میکند.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه تمام دستورات دینی ساعت، برنامه، ادب و شیوه دارد، تصریح کرد: دین بدون حساب و کتاب ممکن نیست، اگر کسی با برنامه زندگی کند لذت او از زندگی و دینداری زیاد میشود.
حجت الاسلام پناهیان افزود: اگر در یک مدرسه بچهها را اهل برنامه تربیت نمیکنند هر چه قرآن، دعا و روایت هم یاد بدهند، اثر مثبت نخواهد داشت، کسی که نظم ندارد، روح اش نیز آماده دینداری نیست، انسان نامنظم برنامهپذیر نیست و از لحظه های با برنامه بودن لذت نمیبرد.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه به جای تاکید مکرر بر ایمان اگر روی همان مختصر ایمان برنامهریزی انجام شود، از آن نهایت استفاده را میتوان داشت، اظهار کرد: افرادی که برنامهریزی ندارند بر اساس هوای نفس عمل میکنند و معمولا در طول تاریخ هواپرستان پیامبران را میکشتند یا تکذیب میکردند.
وی با تاکید بر اینکه برنامهریزی برای زندگی مقابله با هوای نفس است، ابراز کرد: ۷ تا ۱۴ سال بهترین زمان برای با برنامه زندگی کردن و اهل ادب شدن است، معمولاً کودکان در ۷ سال دوم دنبال برنامه و دستور هستند. در جریان تربیت دینی و خودسازی برنامهپذیری و نظم بسیار اهمیت دارد در این حالت انسان حال معنوی خوبی خواهد داشت.
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با بیان اینکه نظام آموزشی ما در حوزه، دانشگاه و مدرسه شخصیت افراد را نابود کرده است، گفت: ۹۹ درصد دانشآموزان باید دانشمند شوند اما این نظام آموزشی چنین نیست، در گذشته حوزه علمیه اصلا امتحانی وجود نداشت، امتحان رسم بسیار غلطی است که در روانشناسی هم ثابت شده که استعدادها را کاملا کور میکند و در دین هم خلاف تقوا است.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه در حوزههای علمیه کرامت و حیثیت استاد با امتحان گرفتن نابود شده است، ابراز کرد: استاد بر شاگرد ولایت دارد و باید طلبه آن را به رسمیت بشناسد امروز هنگام امتحان استاد مثل رباط کنار گذاشته میشود، بنای حوزههای علمیه بر تقوای استاد و طلبه است، نباید احترام استاد را با امتحان از بین ببرند.
وی ابراز کرد: سابقاً به طلاب گفته میشد اگر درس نخوانید، حرام است در مدرسه بمانید، با امتحان شخصیت طلبه فاسد، پلید و خطرناک میشود، جان طلبه باید برنامهریز و باتقوا باشد باید فضای حوزه باز باشد حتی مدیر و معاون مدرسه به جای تقوا افراد را کنترل نکنند.
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با بیان اینکه هرکس باید متناسب با شرایط خود برنامهریزی کند، اظهار کرد: همه یک نوع برنامهریزی ندارند، انسان باید بر اساس تقوا نظم داشته باشد، حقیقت دین این است انسانهای مودب و برنامهپذیر تربیت میکند شیرینی زندگی به نظم و برنامه داشتن است.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه هرکس اهل برنامه باشد به برنامه دین نیز توجه میکند، گفت: برنامهریزی مقاومت، سعه صدر و موفقیت انسان را افزایش داده و رنج و انفعال او را کاهش میدهد، کسی که نمیتواند برای زندگی یا دوران پیری خود برنامهریزی کند او اصلا برای قیامت خود برنامهریزی ندارد.
استاد حوزه و دانشگاه در پایان خاطرنشان کرد: اگر کشورهای غربی برنامهریزی درست و قوی داشتند بدون قتل عام میلیونی و غارت منافع دیگر انسانها میتوانستند پیشرفت کنند اما آنها دزد هستند و قدرت برنامهریزی برای منافع خود را ندارد، کشورهای غربی با همه تکنولوژیای که دارند بدون دزدی نمیتوانند نفس بکشند باید نفت را با جنایت و فروش اسلحه به دیگر کشورها ببرند.
نظر شما